Saltar apartados

Departament de Sociologia I - Notícies publicades en Novembre, 2020

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Novembre, 2020
 • Dimarts, 24
 • Guzman Raya, Nancy

  Tesi doctoral de Nancy Guzmán Raya

  Títol de la tesi: Fugida de cervells de les dones a la llar: Anàlisi i proposta d'intervenció des de les polítiques públiques laborals mexicanes.

  Dirigida per: María Jiménez Delgado i Martha Leticia Guevara Sanginés

  Centre: Institut Universitari d'Investigació d'Estudis de Gènere

  Data: 30 de novembre de 2020

 • Dilluns, 23
 • 2020-11 Ángela Olcina primer premi de la Càtedra Nova Transició Verda

  Ángela Olcina aconsegueix el primer premi de la Càtedra Nova Transició Verda en la categoria de TFG

  Ángela Olcina, ex-alumna del Grau en Sociologia de la UA i anterior becària de col·laboració del departament, ha aconseguit el Primer Premi de la Càtedra Nova Transició Verda de la UA en la categoria de TFG, amb el seu treball Avaluació de la integració de la dimensió social i la participació pública en els plans de gestió del risc d'inundació: ¿canvi o continuïtat paradigmàtica?, tutelat per Guadalupe Ortiz i Pablo Aznar-Crespo, i pel qual ja va obtenir la qualificació de Matrícula d'Honor en el curs 2019-2020. Enhorabona, Ángela.

 • Divendres, 20
 • SanchezTorres, Javier

  JAVIER SÁNCHEZ TORRES, NOU BECARI DE COL·LABORACIÓ DURANT EL CURS 2020/2021

  Títol del projecte: L'agricultura en el Camp de Cartagena: una avaluació d'impacte social i mediambiental.

  Directora/tutora del projecte: Guadalupe Ortiz Noguera

  Període previst de la col·laboració: curs 2020/2021

 • Dijous, 19
 • Roche, Juan Antonio

  Nou article del professor del Departament, Juan A. Roche Cárcel

  El professor del Departament, Juan A. Roche Cárcel, publica un nou article, titulat Images of the Mother Goddess in the Neolithic Sanctuary of Pla de Petracos (Alacant, Spain) - The Sacralization of Agriculture, en la revista suïssa Religions. Una anàlisi de sociologia visual i de sociologia de les religions.

 • Dimarts, 17
 • Profesiones versatiles

  Professions més versàtils

  Jornada en rigorós directe en la qual professionals de diferents sectors analitzen, orienten i informen sobre les professions més versàtils avui dia.

 • E.Climent

  Defensa de tesi doctoral d'Emilio Climent-Gil

  Dimarts que ve 24 de novembre de 2020 tindrà lloc la defensa de la tesi doctoral d'Emilio Climent-Gil. La tesi, dirigida pels professors Antonio Aledo i Guadalupe Ortiz (Universitat d'Alacant), es titula "Abordant la complexitat. Vulnerabilitat i risc en la gestió d'impactes socials de les intervencions sobre el mitjà". Emilio Climent-Gil és professor associat del Departament de Sociologia I de la Universitat d'Alacant. La seua tesi doctoral analitza el conflicte socioambiental generat pel projecte HydroAysen (Patagònia xilena) emprant la metodologia d'Avaluació d'Impacte Social per a identificar els riscos que el conjunt de rescloses a construir anava a generar sobre la població local.

 • Congrés EIS

  Gran èxit de participació en l'I Congrés Internacional d'Avaluació d'Impacte Social

  Del 25 al 28 de novembre de 2020 tindrà lloc l'I Congrés Internacional d'Avaluació d'Impacte Social, dirigit pels professors Antonio Aledo i Guadalupe Ortiz. Després de setmanes de difusió, i mancant pocs dies per al tancament d'inscripcions, la participació està sent un èxit. Fins al moment s'han inscrit més de 150 assistents i s'han rebut 25 propostes de comunicació, la majoria d'elles enviades per joves investigadors de 15 universitats nacionals i internacionals. Així mateix, el Congrés compta amb la participació de 14 ponents convidats procedents d'institucions de reconegut prestigi internacional, com la University of British Columbia (Canada), la Murdoch University (Austràlia), l'Institut de Ciências Sociais de la Universidade de Lisboa, la consultora canadenca Inclusion & Diversity Consulting, la Universitat Nacional de Colòmbia, la Universitat de Puerto Rico, la Universidade Federal de Ceará (el Brasil) o el Centre Universitário FEI (el Brasil).

 • Alcazar Ruiz, Rafael primer pla

  Tesi Doctoral de Rafael Alcázar Ruiz

  Títol de la tesi: Custòdia compartida i canvi social. La construcció social de la custòdia compartida.

  Dirigida per: Raúl Ruiz Callado

  Centre: Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials

  Data: 20 de novembre de 2020

 • Dilluns, 16
 • 2020-11 Pla Infància Ontinyent 2020-23

  Pla Infància Ontinyent 2020-23

  Des del Departament de Sociologia I es durà a terme el Pla director per al disseny de polítiques públiques innovadores d'infància i adolescència, en el marc d'un diagnòstic propositiu de caràcter participatiu, per al municipi d'Ontinyent (2020-2023). La investigació, dirigida per Raúl Ruiz Callado i en la qual col·laboren professors i investigadors dels dos departaments de sociologia de la Universitat d'Alacant, està inclosa en el Pla d'Inclusió i Cohesió Social 2019-2022 i s'executarà des de l'enfocament de la Investigació-Acció participativa (IAP). En ella es procurarà elaborar un full de ruta sobre polítiques públiques d'infància i adolescència, a partir d'un estudi sociològic sobre aquests col·lectius i un informe sistematitzat de les accions impulsades en els últims anys des de la corporació municipal. Es pretén promoure, al seu torn, la creació, dinamització i constitució d'òrgans, pràctiques i experiències de participació infantil i juvenil.

 • 2020-11 Les societats difuses

  Nou Llibre del professor del Departament, Juan A. Roche Cárcel

  Juan A. Roche Cárcel és l'editor del llibre La Societat Difusa. La construcció/desconstrucció sociocultural de marges i davanteres, publicat en 2020 per l'editorial Anthropos-Segle XXI

 • 2020-11-12 Kochenov Conference

  El departament participa en la Kochenov Conference organitzada per Universitat de Moscou

  El 12 de novembre, el professor del departament José Abdón Palma-Durán va participar en la Kochenov Conference organitzada per la Moscow State University of Psychology and Education. Dins d'aquest esdeveniment es va desenvolupar un fòrum específic denominat: Social risk of childhood in the legal context: problems, achievements, technologies on el professor Palma-Durán va compartir els seus avanços en la investigació de la violència filie-parental a Espanya.

  Programa de la conferència

 • Dijous, 5
 • SIRHO

  VIII Trobada amb Professionals de Recursos Humans

  El pròxim 12 de novembre, de 16 a 20 hores, es durà a terme la VIII Trobada amb Professionals de Recursos Humans que, en aquesta edició, comptarà amb la participació de quinze sociòlogues i sociòlegs, egrasados de la Universitat d'Alacant, que parlaran de la seua trajectòria professional.

   

 • Dimarts, 3
 • 2020-11-25 Congrés Internacional d'Avaluació d'Impacte Social (edicion 01)

  I Congrés Internacional d'Avaluació d'Impacte Social

  Des de la Unitat Mixta en I+D sobre Investigació Social al mig Ambient (UA-CIEMAT- CISOT) hem organitzat l'I Congrés Internacional d'Avaluació d'Impacte Social, que dóna continuïtat a les 6 anteriors edicions de Jornades Internacionals sobre aquesta temàtica, i que tindrà lloc entre els dies 25 i 28 de novembre de 2020. L'objectiu d'aquest congrés és la difusió i intercanvi de coneixements sobre metodologies i anàlisis dels impactes generats per projectes i accions d'intervenció en el mig soci-ambiental. El congrés compta amb la participació de ponents convidats de la University of British Columbia (el Canadà), Murdoch University (Austràlia), Universidade de Lisboa (Portugal), Centre Universitário dóna FEI (el Brasil) i altres universitats internacionals.

  • Adreça: Antonio Aledo, Guadalupe Ortiz i José Andrés Domínguez-Gómez
  • Coordinació acadèmica: Pablo Aznar-Crespo i José Javier Mañas-Navarro
  • Inscripció oberta i gratuïta en: https://www.congresoeis.org/
 • Dilluns, 2
 • AIJU

  La Innovació Social en les Organitzacions Híbrides: Gran Projectes en Partenariat.

  Noemi Rando i Raul Esteban, tècnics especialistes d'investigació de l'Institut Tecnològic del Producte Infantil i de l'Oci, oferiran el dilluns 2 de novembre, en la Universitat d'Alacant, un seminari pràctic sobre la gestió de grans projectes internacionals i transdisciplinars d'innovació social. La sessió formativa, oberta al públic, s'ocuparà dels processos d'investigació i implementació de nous serveis i productes que es lideren des d'organitzacions híbrides, en les quals les sinergies entre el sector públic i privat permeten consolidar accions conjuntes de col·laboració i canvi social.

  Lloc: Aula 1001 - Edifici Òptica

  Horari: 16.00 - 18:00h.

  Dades les limitacions d'aforament, contacta amb malena.fabregat@gcloud.ua.es si  vols assistir.

 • Tornar al tauler principal

Departament de Sociologia I


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3494

Fax: (+34) 96 590 3868

Twitter: https://twitter.com/dsoc1_ua

Facebook: https://www.facebook.com/dsoc1ua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464