Saltar apartados

Departament de Sociologia I

ÚLTIMA HORA

20/03/2018
IV Congrés Internacional de Turisme Residencial

Aquest Congrés té com a objectiu la difusió i l'intercanvi dels coneixements i de les recerques que en l'actualitat s'estan realitzant des de la perspectiva de l'urbanisme turístic en general i del turisme residencial en particular.

Se celebrarà en la Universitat d'Alacant (Espanya) els dies 13, 14 i 15 de setembre de 2018.

09/03/2018
Eleccions a l'Adreça del Departament

En reunió del Consell de Departament de Sociologia I de data 1 de març de 2018, s'ha aprovat la convocatòria d'eleccions a l'Direcció del Departament.

La informació del procés electoral es publicarà en el tauler d'anuncis i en la següent pàgina web.

08/03/2018
III Jornades internacionals de sociologia de la Violència

Divendres que ve 16 de març, a partir de les 9.30, tindran lloc les III Jornades internacionals de Sociologia de la Violència. Les jornades se celebraran en el saló d'actes de l'aulari II i se centren en l'anàlisi i la intevención en casos de violència juvenil. Comptaran amb la presència de Laurent Mucchielli, director de l'observatori regional de la delinqüència i els contextos socials de la Universitat d'Aix-Marsella i de les experiències professionals del grup unitat familiar i dona de la policia nacional i del centre de convivència educativa Alacant gestionat per la Fundació Amigó.

01/03/2018
Raúl Ruiz Callat triat Degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UA

Volem felicitar al nostre company Raúl Ruiz Callado perquè el passat 26 de febrer va ser triat Degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant. També, ens gustaria agrair-li el treball, la passió i l'esforç que ha dedicat a la seua labor com a Director del Departament de Sociologia I. Simpre ha actuat amb honradesa i valentia a l'hora de prendre decisions i ha tingut capacitat de lideratge en totes les situacions, a més d'una generosa voluntat de consens quan les circumstàncies ho requerien. S'ha mostrat proper, amable i comprensiu amb tots nosaltres quan hem acudit a ell. Et desitgem que abastos tots els èxits que mereixes.

Raúl, vam seguir caminant junts.

 

Proclamació de Degà electe

15/02/2018
V Jornades Internacionals sobre Metodologies d'Avaluació d'Impacte Soci-Ambiental

Els dies 26 i 27 de febrer de 2018 se celebren les V Jornades Internacionals sobre Metodologies d'Avaluació d'Impacte Soci-Ambiental. En aquesta edició es compta amb la presència de 10 investigadors procedents de diferents universitats nacionals i internacionals experts en l'anàlisi i la gestió de problemàtiques soci-ambientals. Destaca la participació de Pilar Paneque Salgado, Doctora en Geografia de la Universitat Pablo d'Olavide i Màster en Sociologia i Demografia per la Universitat de Pennsylvania. En l'actualitat analitza la gobernanza de l'aigua des del punt de vista de la participació social, la gestió del risc i la vulnerabilitat soci-institucional a la sequera. Directors: Antonio Aledo Tur i Armando Ortuño Padilla Coordinador acadèmic: Pablo Aznar Crespo Data: 26 i 27 de febrer de 2018 Lloc: Biblioteca del Dpto. de Sociologia I (Edifici de Ciències Socials, 2ª planta) Inscripció: fins al dia 25 de febrer a través del correu electrònic pablo.aznar@ua.es, indicant nom i cognoms.

05/02/2018
Dia de la Sociologia en la Universitat d'Alacant 2018

El 9 de març de 2018 la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, en col·laboració amb el Departament de Sociologia I i el Departament de Sociologia II, celebra el Dia de la Sociologia en la Universitat d'Alacant. En aquesta edició es compta amb la participació del sociòleg i matemàtic noruec, Johan Galtung, especialista en investigació sobre la pau i els conflictes socials, i de Cristóbal Torres Albero, president del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). Luis Navarro Ardoy, professor de la Universitat Pablo de Olavide, acompanyat a la guitarra per Ñato Méndez, completen la jornada amb un esdeveniment de divulgació lúdica de la disciplina, sota el títol "Sociologia en el bar: una aproximació sonora" (SOC & BEERS).

13/02/2018
Professors del departament publiquen articule en revista d'impacte

 

Els professors Antonio Aledo Tur, Hugo García-Andreu i Guadalupe Ortiz acompanyats per José Andrés Domínguez-Gómez de la Universitat d'Huelva han publicat en la revista Water Alternatives (2018) 11(1): 125-141.JCR, Factor d'Impacte 2,5 Q1
l'article Discourse analysis of the debat on hydroelectric dam building in Brazil
L'articule està disponible en obert en la web de la revista i en Research Gate.

L'article analitza els discursos de diferents grups d'interès sobre la construcció de represas en Brasil.la conclusió més interessant és que tots els grups comparteixen una mateixa lògica discursiva (estiguen a favor o en contra) i tan sol els directament afectats introdueixen nous arguments (de tipus emocional) que no són compartits per la resta de grups i que per tant "no existeixen" en el debat entorn de la construcció de represas.

09/02/2018
II Congrés Internacional de Sociologia i Antropologia del Turisme

Els pròxims dies 1 i 2 de març de 2018 se celebra en la Universitat d'Alacant l'II Congrés Internacional de Sociologia i Antropologia del Turisme. Més de 200 professors i joves investigadors procedents de 12 països intercanviaran troballes i reflexions sobre els aspectes socials i culturals vinculats al turisme. El comitè organitzador agraeix a tots els companys l'ajuda que han prestat per a difondre aquest esdeveniment

08/02/2018
El sociòleg Pablo Aznar Crespo obté l'esment honorífic Matrícula d'Honor en el seu Treball de finalització de Màster, tutoritzat pel professor Antonio Aledo Tur

Pablo Aznar Crespo, sociòleg per la Universitat d'Alacant (promoció 2012-2016) i antic becari de col·laboració del Departament de Sociologia I, ha obtingut l'esment honorífic Matrícula d'Honor en el seu treball final del màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals, tutoritzat pel professor Antonio Aledo Tur. El treball ha consistit en la generació d'una proposta metodològica per a l'avaluació integrada de la vulnerabilitat sísmica en el litoral de la província d'Alacant. S'ha posat de manifest la total falta de perspectiva social en l'anàlisi i la gestió del risc sísmic, i s'ha reivindicat la necessitat d'apostar per metodologies d'avaluació més integrades que permeten la millor identificació, control i mitigació dels impactes generats pels moviments sísmics en les seues diferents fases d'experimentació. Els factors socials, la perspectiva temporal a llarg termini i la incorporació d'una lògica interpretativa de caràcter qualitatiu en el maneig de la vulnerabilitat es consideren elements imprescindibles per a afavorir un enteniment més profund dels desastres soci-naturals, la qual cosa al seu torn permet un augment de la resiliència sismosocial de la població i el territori.

Aquest mèrit se sumisca als ja obtinguts després dels seus estudis de Sociologia, ja que Pablo ha obtingut, a més, el Premi Extraordinari del Grau en Sociologia, el Premi al Rendiment Acadèmic de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials del Consell Social de la Universitat d'Alacant i el Premi a l'Excel·lència Acadèmica del Grau en Sociologia de la Conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. Actualment es troba desenvolupant la seua tesi doctoral a través del programa d'ajudes a la Formació de Professorat Universitari (FPU) del Ministeri d'Educació Cultura i Esport sota l'adreça d'Antonio Aledo Tur i Joaquín Melgarejo Moreno. El seu treball, desenvolupat conjuntament a través de l'Institut Universitari de l'Aigua i les Ciències Ambientals i el Departament de Sociologia I de la Universitat d'Alacant, tracta d'avaluar la impactabilidad social de les sequeres en el context del canvi climàtic, així com analitzar els factors de vulnerabilitat social que estan presents en la gestió del problema.

04/12/2017
Premi a un treball fi de grau (TFG) tutoritzat en el Departament de Sociologia I

La Càtedra de Responsabilitat Social de la Universitat d'Alacant ha premiat a Mariano González Chouciño, becari de col·laboració del Departament de Sociologia I durant el curs 2016-2017, pel seu TFG titulat "El treball cooperatiu o en cooperació. Estudi del fenomen coworking des de la sociologia", tutelat pel professor Raúl Ruiz Callado.

30/11/2017
Participació en el Projecte NETNET

El pròxim 11 de desembre de 2017, estudiants del grau en Sociologia visitaran l'Institut Tecnològic de Producte Infantil i Oci (AIJU) per a participar en el Projecte NETNET, finançat pel programa europeu Erasmus +, i testar un joc de taula educacional que el seu objectiu és promoure la ciutadania europea, el coneixement d'Europa i els valors democràtics (igualtat d'oportunitats, evitar la discriminació i exclusió social, fomentar la participació i l'exercici de drets polítics). El kit lúdic educatiu NETNET està destinat al seu ús en l'àmbit professional de la intervenció social amb col·lectius vulnerables, tals com a joves i adults en risc d'exclusió social, immigrants recents i refugiats. L'eixida des de la Universitat d'Alacant es realitzarà a les 11 hores i els estudiants interessats a participar han de contactar amb el professor Raúl Ruiz Callado a través de la següent adreça electrònica: raulruiz@ua.es Més informació: http://netnet-project.eu/

Foto 1   Foto 2   Foto 3   Foto 4

16/11/2017
XI SEMINARI HISPÀ-ARGENTÍ: LA GLOBALITZACIÓ I COLONIALIDAD / DESCOLONIALIDAD DEL CONEIXEMENT EN LES LLETRES I LES ARTS D'AMÈRICA LLATINA I EUROPA
 • Data: 30 de novembre i 1 de desembre de 2017
 • Lloc de realització:
  • 30/11/2017: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Calle Sant Fernando, 40 - Sala Polivalent
  • 01/12/2017: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Av. Ramón y Cajal, 4 - Sala Altamira
 • Informació i inscripció: centro.benedetti@ua.es
 • 14/11/2017
  Curs d'Aprenentatge Basat en Projectes ABP en l'Aula Universitària del Pinós

  La professora del Departament, Pilar Giménez García ha organitzat i coordinat al costat de l'Ajuntament del Pinós un curs d'introducció a l'enfocament de projectes, amb els professors Juanjo Vergara i Isabel Biscaí, els dies 10 i 11 de novembre. Més de 70 docents de les etapes d'Infantil, Primària i Secundària, tant del Pinós com d'altres localitats de la província han seguit amb estusiasmo el mateix.

  Foto 1   Foto 2

  14/11/2017
  Títol d'Expert en Discriminació, Racisme i Xenofòbia

  La Facultat de Dret de la Universitat d'Alacant, en col·laboració amb l'Institut Valenciá de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE), impartirà el curs Discriminació, Racisme i Xenofòbia, en el qual participa el professor del departament de Sociologia I, José Ignacio Garrigós

  09/11/2017
  Conferència "Joves i 'chemsex': amor líquid en la societat del risc?. Noves pautes relacionals en matèria sexual entre la població juvenil"

  El pròxim 20 de novembre de 2017, d'11 a 13 hores en l'aula 0A12 de l'aulari II, la investigadora doctoral del departament de Sociologia I de la Universitat d'Alacant i membre del Comitè de Recerca de Sociologia de la Salut (CI 10) de la Federació Espanyola de Sociologia (FES), Alba Navalón Mira, impartirà la conferència "Joves i 'chemsex': ¿amor líquid en la societat del risc?. Noves pautes relacionals en matèria sexual entre la població juvenil". Organitzen: Departament de Sociologia I i Federació Espanyola de Sociologia (FES).

  31/10/2017
  Tesi doctoral de Xavier Mes i Sempere

  El 23 d´octubre de 2017 es va defensar amb èxit la tesi doctoral del Col·laborador Honorífic del Departament Xavier Mas i Sempere "La música clàssica contemporània: una perspectiva sociomusicològica". La tesi ha sigut dirigida pel Dr. Josep Martí Pérez (CSIC - Institució Milà i Fontanls) i pel Dr. Rafael Xambó Olmos (Universitat de València). El treball aborda la situació de la música clàssica contemporània en el nostre país. Analitza, per a açò, l'àmbit dels mitjans de comunicació, les discogràfiques i plataformes de streaming i els diferents actors socials (intèrprets, compositors, gestors, acadèmics, públics i orquestres i auditoris). La tesi opta a l'esment internacional del doctorat. Composició del tribunal: Dr. Juan Antonio Roche Cárcel (Universitat d'Alacant), president, Dra. Dafne Muntanyola Saura (Universitat Autònoma de Barcelona), secretària i Dr. Benoît Gibson (Universitat d´ Évora).

  10/10/2017
  La professora del Departament Pilar Gimenez García vas agafar en Leuven a un Erasmus+ d'intercanvi de bones pràctiques

  Pilar Giménez García, professora del departament de Sociologia I, ha participat des del 30 de setembre fins al 8 d'octubre en la ciutat belga de Leuven a una trobada internacional del programa Erasmus +: "From Peer to Peer, European Sc:hool to Be Bullying Free", del com és coordinadora. Durant els nou dies de la trobada tots els participants i socis del programa han compartit els seus programes i experiències en la prevenció del bullying en l'escola. Aquests socis són: Universitat de Coïmbra (Potugal), Universitat UC Leuven Limburg (Bèlgica), Action Synergy (Grècia), Inspectoratul Scolar Judetean (Romania), Europole (Itàlia), escola MAV-Telepi (Hongria) i l'Ajuntament d'Ibi. En aquesta trobada la professora Giménez ha presentat l'experiència desenvolupada pel Departament d'Educació de l'Ajuntament d'Ibi "0 Insults 0 Burles 0 Intimdación" que va ser premiat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies FEMP, l'any 2014.

  10/10/2017
  Presentació de l'Estudi Sociològic sobre la Joventut a Sant Vicent del Raspeig. Mètode, Dades i Polítiques Emergents
  • Data i hora: 17 d'octubre de 2017 a les 11 hores. 
  • Lloc: Saló d'actes de l'edifici Germà Bernàcer.
  • El dimarts 17 d'octubre el sociòleg Raúl Carratalá, graduat en la Universitat d'Alacant, va presentar en el saló d'actes de l'Edifici Germà Bernàcer "Estudie Sociològic sobre la Joventut a Sant Vicent. Mètode, Dades i Polítiques Emergents", del que és autor. La recerca s'arreplega en un llibre publicat per la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig. En ell s'exposen les característiques socioeconòmiques i demogràfiques que defineixen a la població entre 12 i 31 anys resident en aquest municipi. També es reflecteixen i analitzen les actituds i valoracions dels joves enquestats pel que fa als serveis i recursos que els ofereix el consistori, així com altres aspectes que tenen a veure amb els seus gustos i interessos. Igualment, es consignen dades procedents de l'explotació de fonts estadístiques oficials. L'estudi es va dur a terme com un treball de pràctiques externes curriculars, tutoritzades pel professor Raúl Ruiz, director del Departament de Sociologia I i moderador d'aquest acte. També van estar presentes la Vicerectora d'Estudiants i Ocupació de la Universitat d'Alacant, Nuria Vaig granar; l'alcalde de Sant Vicent del Raspeig, Jesús Villar; el regidor de Joventut, Javier Martínez; i el secretari general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí. Tots van destacar en la seua intervenció el magnífic treball realitzat per l'autor i van animar als estudiants presents a seguir el seu exemple.
  • Foto 1   Foto 2   Foto 3
  02/10/2017
  Lideratge i motivació en la gestió de persones. Trobada internacional sobre sociologia de les organitzacions i capital social.

  Data de realització: 2 i 3 de novembre de 09:00 a 21:00 hores.

  Seminaris GRATUÏTS.

  Reconeixement de 2 dréditos ECTS.

  Programa.   Preinscripció.

  02/10/2017
  Conferència Magistral - Professor Vincenzo Ferrari

  El dijous 5 d'Octubre ens visitarà a Alacant el Prof. D. Vincenzo Ferrari, actual director científic de l'Institut Internacional de Sociologia Jurídica d'Oñati, per a impartir la Conferència Magistral "Reptes per a la Sociologia del Dret en el Segle XXI". A la conferència seguirà el col·loqui "Constitucionalisme. Globalització. Societat digital. Respostes des de la Sociologia del Dret" a càrrec d'acadèmics experts en les matèries tractades. Lloc: Saló de Graus, Facultat de Dret Hora: 12h - 14h

   

  Enllaç al vídeo. Foto 1  Foto 2  Foto3  Foto4  Foto 5

  02/10/2017
  MJ Rodríguez Jaume i JI Garrigós publiquen "Anàlisi sociològica amb documents personals".

  María José Rodríguez Jaume i José Ignacio Garrigós publiquen "Anàlisi sociològica amb documents personals" en la col·lecció Quaderns Metodològics, nº 57, del Centre de Recerques Sociològiques. En el text s'aborda fonamentalment l'ús científic de documents personals inobstrusivos, és a dir, aquells que han sigut escrits sense ser sol·licitats per investigador algun.

  06/09/2017
  Tesi doctoral de Nieves Martínez Cia.

  Títol de la tesi: INTERVENCIÓ SOCIOCOMUNITARIA PER A la MILLORA DE LA SALUT I LA QUALITAT DE VIDA. UN ESTUDI DE CAS DES DE LA SOCIOLOGIA DE LA SALUT

  Directors: Dr. Raúl Ruiz Callado i Dra. María Teresa Algado Ferrer

  04/09/2017
  Beques de Col·laboració d'estudiants en departaments universitaris per al curs acadèmic 2017-2018

  Per a la valoració del projecte de beca-col·laboració l'alumnat haurà de lliurar en la Secretaria del Departament la documentació que s'indica en la següent instància.

  14/07/2017
  ESTRATÈGIA NACIONAL DE JUSTÍCIA

  El professor Rafael Alcázar Ruiz va participar el dia 12 de juliol en el Congrés dels Diputats realitzant proposades per a informar sobre temes relacionats amb l'estudi i definició d'una Estratègia Nacional de Justícia.

  Fotos de l'esdeveniment: foto 1, foto 2, foto 3, foto 4, foto 5

  13/07/2017
  Col·laboració en el "Informe del Síndic de Greuges sobre l'atenció i protecció a les víctimes de violència de gènere de la Comunitat Valenciana"

  El Síndic de Greuges ha presentat l'Informe %u201Csobre l'atenció i protecció a les víctimes de violència de gènere a la Comunitat Valenciana%u201D. En la seua elaboració ha col·laborat la nostra companya Diana Jareño Ruiz, del Departament de Sociologia I i membre de l'Observatori Sociològic de l'Educació (OBSOEDU) i Ana Rosser Limiñana, del Departament de Comunicació i Psicologia Social i membre de l'Institut Universitari d'Estudis de Gènere. En aquest enllaç poden llegir la notícia publicada per la Universitat d'Alacant.

  Fotos de l'esdeveniment:

  07/07/2017
  Convocatòria de professors contractats temporals (DOCV 06.07.17)

  Resolució de 28 de juny de 2017, de la Universitat d'Alacant, per la qual es convoquen a concurs places de personal docent i investigador en règim de contractació laboral per al curs 2017/2018

  Cos al que pertany la plaça: Professor/a Associat/a (DF03361)

  Àrea de coneixement: Sociologia

  Departament: Sociologia I

  26/06/2017
  Jornada sobre desenvolupament socioterritorial en el litoral sud de la província d'Alacant. Debat i reflexió sobre els recursos locals i el mercat laboral

  El Departament de Sociologia I ha organitzat la I Jornada sobre desenvolupament socioterritorial en el litoral sud de la província d'Alacant. Debat i reflexió sobre els recursos locals i el mercat laboral. Es durà a terme el 30 de juny, a partir de les 11 hores, simultàniament en la biblioteca i en la sala de professors del nostre departament. En ella participaran, en sengles taules redones temàtiques, representants públics amb delegacions en matèria d'ocupació dels ajuntaments de Guardamar del Segura, el Pilar de la Foradada i Torrevella, tècnics municipals especialistes en desenvolupament socioterritorial i responsables d'organitzacions de diversos sectors empresarials d'aquests tres municipis.

  19/06/2017
  «Aprèn a ser visible» Taller de Marca Personal i Lideratge per a la cerca activa i millora d'ocupació

  En el marc delº 5 Congrés Internacional Entreculturas de Traducció i Interpretació i amb la col·laboració del Programa de Doctorat Lingüística, Literatura i Traducció de la Universitat de Màlaga, el professor del Departament de Sociologia I, Juan Manuel Sáez Díaz, impartirà el pròxim dia 26 de juny a les 19:00 hores en l'Aula María Zambrano (Facultat de Filosofia i Lletres) de la Universitat de Màlaga, un taller d'ajuda a la cerca activa d'ocupació. L'activitat es dirigeix alumnes/as de Grau, Màster i Doctorat de la Facultat de Filosofia i Lletres (Traducció i Interpretació, Estudis Anglesos, Filologies). Aquest mateix taller va ser impartit en l'EURLE (Escola Universitària de Relacions Laborals d'Elda) i en la Universitat de Múrcia amb una gran assistència d'alumnat.

  19/06/2017
  Tesi Doctoral de Christian Alberto Fortanet van Assendelft de Coningh

  Títol de la tesi: Eyetracking: Estudi experimental del disseny de noticial en smartphones. El cas d'El País Digital.

  Director: Enric Mira Pastor

  14/06/2017
  Tesi Doctoral de María Rosa Gómez Martínez

  Títol de la tesi: Pobresa i Salut Pública a través dels discursos periodístics locals. Elx (1923-1930)

  Dirigida per: José Vicente Tuells Hernández

  13/06/2017
  Programa Erasmus+ Violence has a face

  El professor del departament José Abdón Palma ha participat en el projecte "Violence has a Face" celebrat a Polònia del 5 al 10 de juny. Aquest projecte ha estat finançat pel programa Erasmus + i ha reunit a professionals de 9 països de la Unió Europea que treballen en l'àmbit de la violència i de l'adolescència. José Abdón ha presentat als representants dels altres països les característiques i l'evolució d'aquest tipus de violència a Espanya.

  01/06/2017
  Fòrum ciutadà 'Parlem d'ocupació'. el Pilar de la Foradada, 1 i 2 de juny

  El Fòrum Ciutadà és un espai de reflexió i debat organitzat pel SERVEF, els ajuntaments de Guardamar del Segura, el Pilar de la Foradada i Torrevella i el Departament Sociologia I de la Universitat d'Alacant, en el qual la ciutadania té l'oportunitat d'expressar la seua opinió i la seua visió sobre una problemàtica tan important per a totes i tots com és l'ocupació.

  • https://web.ua.es/es/dsoc1/imagenes/ultima-hora/ruiz-callado-raul/2017-06-01-foro-ciudadano-hablemos-de-empleo.jpg" title="
  29/05/2017
  Johan Galtung és entrevistat per membres de l'Observatori Sociològic de l'Educació (OBSOEDU)

  Johan Galtung es reuneix el divendres 27 de maig de 2017, amb María Jiménez Delgado, Diana Jareño Ruiz i Pablo de Gracia Soriano, per a parlar sobre aspectes relacionats amb l'actualitat de L'Alfàs del Pi en el marc del projecte de recerca"Recerca sobre les ciutats de costa: «L'Alfàs del Pi», antropización i atomització del seu model urbanístic cap a un nou paradigma, territori d'Innovació saludable i regeneració urbana".A més, es van tractar aspectes relacionats amb la seua activitat investigadora actual i futura, destacant la seua activa participació en la localitat i, a nivell internacional, la seua implicació en conflictes asiàtics. L'entrevista va tenir lloc en la residència alfasina de l'eminent sociòleg i matemàtic, on el paisatge del municipi com a horitzó, va acompanyar al diàleg mantingut.

  29/05/2017
  Jornada "Cap a un nou model educatiu, econòmic i sostenible: monedes complementàries i els seus beneficis"

  La Jornada, que ha comptat amb el suport en l'organització del Departament de Sociologia I, ha abordat experiències sobre monedes complementàries implementades a Espanya i ha sigut inaugurada pel rector de la Universitat, Manuel Palomar, i el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Treball, Rafael Climent.

  25/05/2017
  Convocatòria de places de contractació temporal (DOCV 24.05.17)

  Resolució de 18 de maig de 2017, de la Universitat d'Alacant, per la qual es convoquen a concurs places de personal docent i investigador en règim de contractació laboral per al curs 2017/2018

  Cossos als quals pertanyen les places: Professor/a Ajudant/a Doctor/a (DC04421) i Ajudant/a (DC04422)

  Àrea de Coneixement: Sociologia

  Departament: Sociologia I

  24/05/2017
  Jornada La relació entre els residents estrangers i els mitjans de comunicació

   

  Dia: dimarts, 30 de maig de 2017

  Hora: 9:15 - 14:15

  Lloc: Edifici Torrejón (Benidorm)

  Programa

  22/05/2017
  Els professors Raúl Ruiz Callado i María Jiménez Delgado continuaran en la Direcció del Departament de Sociologia I després de revalidar el suport del Consell

  En les eleccions celebrades el 22 de maig de 2017 a director/a de el departament de Sociologia I, el professor Raúl Ruiz Callat ha sigut reelegit en el càrrec, en rebre de forma unànime el suport dels membres del Consell de Departament. En la mateixa sessió, el director electe ha proposat com a secretària acadèmica a la professora María Jiménez Delgado, qui ha exercit aquesta funció durant els últims quatre anys. Tots dos han agraït la confiança dipositada en ells i han destacat el treball de tot el personal docent, investigador i d'administració i serveis per a propiciar l'òptim i fructífer ambient laboral que caracteritza al Departament de Sociologia I.

  18/05/2017
  Investigadors i investigadores de l'Observatori Sociològic de l'Educació (OBSOEDU) participen en el projecte "Recerca sobre les ciutats de costa: «L'Alfàs del Pi»...

  Investigadors i investigadores de l'Observatori Sociològic de l'Educació (OBSOEDU) participen en el projecte "Recerca sobre les ciutats de costa: «L'Alfàs del Pi», antropización i atomització del seu model urbanístic cap a un nou paradigma, territori d'innovació saludable i regeneració urbana", col·laborant amb el grup de recerca AEDIFICATIO. OBSOEDU s'encarregarà de realitzar un diagnòstic sociodemogràfic del municipi, així com de dissenyar i executar un procés de participació ciutadana en forma de taller, que contribuïsca a elaborar un marc de referència més ampli sobre el futur de L'Alfàs de Pi.

  Foto del grup investigador

  09/05/2017
  Taller "Ja tinc el Grau... I ara què?"

  El professor del Departament de Sociologia I, Juan Manuel Sáez, impartirà el pròxim dia 17 de maig a les 17:00 hores en el Paranimf de la Facultat de Lletres de la Universitat de Múrcia, un taller d'ajuda a la cerca activa d'ocupació, de gran utilitat per a tots els egressats. L'activitat es dirigeix especialment als estudiants de la Facultat de Lletres, però es tracta d'una activitat transversal que en realitat resulta útil per a tots els estudiants que tinguen davant si obrir-se camí en el món laboral. Aquest mateix taller va ser impartit el passat dia 2 de maig en l'EURLE (Escola Universitària de Relacions Laborals d'Elda) amb una gran assistència d'alumnat i un alt nivell de satisfacció. En el taller s'exposen punts de vista sobre la importància de l'elaboració del Curriculum Vitae com a part d'una estratègia activa per a trobar ocupació. La Marca Personal com a eix vertebrador per a destacar la vàlua com a candidats i la necessitat de transmetre un altre punt de vista sobre el mercat laboral des de la perspectiva sociològica.

  04/05/2017
  Curs INNOVATION, IMMIGRATION AND SOCIAL ENTREPRENEURSHIP (3-18 Maig 2017)

  La Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials organitza juntament amb la University of North Florida (EUA) un programa de cursos d'estiu, que permet als estudiants participants, a més d'ampliar els seus coneixements, aconseguir crèdits ECTS gratuïtament i gaudir d'un ambient internacional juntament amb els estudiants nord-americans amb els quals compartiran aula durant les tres setmanes de curs. Els Departaments de Sociologia I i II són responsables del curs INNOVATION, IMMIGRATION AND SOCIAL ENTREPRENEURSHIP, que tindrà lloc del 3 al 18 Maig de 2017. El curs, amb una durada de 45 hores, s'engloba dins del programa COGGIN IN SPAIN del Coggin College of Business de la University of North Florida, institució amb la qual la Facultat d'Econòmiques manté una estreta col·laboració des de fa més de 15 anys.

  04/04/2017
  II Congrés Internacional de Sociologia i Antropologia del Turisme

  Iniciem la crida per a presentar comunicacions en el II Congrés Internacional de Sociologia i Antropologia del Turisme, la celebració del qual tindrà lloc en la Universitat d'Alacant els dies 1 i 2 de març de 2018. Aquesta crida està vigent des de l'1 d'abril fins al 30 de juny de 2017 i s'associa a una tarifa de pagament immediat de la qual poden beneficiar-se qui, després de l'acceptació de la seua proposta d'abstract, s'inscriguen abans de l'1 d'octubre.

  Tota la informació la poden trobar detallada en la nostra web:
  Els investigadors, professors, estudiants i qualsevol altra persona interessada a presentar
  troballes i/o debatre i intercanviar opinions sobre les interaccions que es produeixen
  entre el turisme, la cultura i els canvis socials seran molt benvinguts. En aquest sentit, el
  congrés té una clara vocació interdisciplinària.
  27/03/2017
  Arranca el projecte per a l'elaboració d'un Diagnòstic Territorial per al foment de l'ocupació a Guardamar, Torrevella i el Pilar de la Foradada

  El Departament de Sociologia I està treballant en un projecte que té com a objectiu l'elaboració d'un Diagnòstic Territorial per al foment de l'ocupació en els municipis de Guardamar del Segura, Torrevella i el Pilar de la Foradada. Va arrancar el dia 1 de març amb la celebració d'una reunió de la Comissió de Coordinació de l'estudi en la qual l'equip investigador del departament va explicar als assistents els objectius, la metodologia i el calendari del procés. Ha sigut encarregat per l'Ajuntament de Guardamar del Segura i està finançat pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF). Aquesta actuació està emmarcada dins de l'Acord Territorial d'Ocupació que van subscriure els responsables dels tres municipis i els agents socials a l'octubre de 2016.

  23/03/2017
  II Jornades internacionals de Sociologia de la Violència

  El pròxim 7 d'abril a partir de les 9.30 hores, en el Saló de Graus de la Facultat de Dret, tindran lloc les II Jornades internacionals de Sociologia de la Violència. Enguany comptaran amb la presència de Laurent Mucchielli, director de l'Observatori Regional de la Delinqüència i dels Contextos Socials de la Universitat d'Aix-Marsella. A més hi haurà altres comunicacions que tractaran diverses manifestacions de la violència exercida pels adolescents com la violència de gènere en les parelles de joves, les agressions de menors als seus progenitors i l'assetjament escolar.

  Programa

  22/03/2017
  SEMINARI " FACTORS ASSOCIATS A L'APARICIÓ DE LA VIOLÈNCIA FILIOPARENTAL: UNA APROXIMACIÓ SOCIOLÒGICA".

  Divendres que ve 24 de març tindrà lloc la presentació de les conclusions de la recerca realitzada per José Abdón Palma Durán en els jutjats de menors d'Alacant. Aquesta presentació va dirigida als treballadors dels equips tècnics dels jutjats, funcionaris de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives així com jutges i fiscals. Aquesta recerca s'ha realitzat gràcies a la signatura d'un acord entre aquesta Conselleria i el Departament de Sociologia I i ha permès la utilització d'informació procedent dels informes tècnics creats en casos de menors denunciats pels seus pares per violència dins de la llar.

   

  Foto 1   Foto 2

  20/02/2017
  Dia de la Sociologia en la Universitat d'Alacant 2017

  El 17 de març de 2017 la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, en col·laboració amb el Departament de Sociologia I i el Departament de Sociologia II, va a celebrar el Dia de la Sociologia en la Universitat d'Alacant. El programa d'aquesta edició se centra en l'educació i inclusió social i comptarà amb la participació d'Alejandro Portes, catedràtic emèrit de la Universitat de Princeton, catedràtic de recerca de la Universitat de Miami, membre de l'Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units i expresident de l'Associació Americana de Sociologia.

  02/03/2017
  S'inicia el procés de renovació del Consell de Departament

  S'informa que en la reunió de Consell de Departament celebrada en el dia d'ahir, s'ha aprovat la convocatòria d'elecció a Consell de Departament de Sociologia I dels col·lectius de PDI sense vinculació permanent (no doctor) i personal investigador en formació, Estudiants i PAS.

  La informació del procés electoral es publicarà en el tauler d'anuncis i en la pàgina web del Departament.

  20/02/2017
  JORNADA ESCOLAR: IMPACTE EN L'EDUCACIÓ, LA SALUT I LA SOCIETAT
  • Data: 4 de març de 2017.
  • Hora: de 9.45 a 14.00.
  • Lloc: Centre de Congressos 'Ciutat d'Elx'.
  • Hi col·laboren: Observatori Sociològic de l'Educació (OBSOEDU) de la Universitat d'Alacant. Institut de Bioingeniería de la Universitat Miguel Hernández d'Elx. Departament de Ciències Socials i Humanes de la Universitat Miguel Hernández d'Elx. Departament de Sociologia I de la Universitat d'Alacant. Centre de congressos 'Ciutat d'Elx'.
  • Tríptic de la Jornada.
  20/02/2017
  Estudi comparatiu sobre percepció de factors de risc psicosocial en dues mostres -mexicana i espanyola- de treballadors en institucions de salut

  A partir del mes d'octubre de 2016, el Departament de Sociologia I de la Universitat d'Alacant en col·laboració amb el Departament d'Estudis Organizacionales de la Universitat de Guanajuato, desenvolupa el projecte "Estudi comparatiu sobre percepció de factors de risc psicosocial en dues mostres -mexicana i espanyola- de treballadors en institucions de salut". Aquest projecte té com a finalitat identificar els factors de risc psicosocial presents en l'àmbit laboral de dos grups de treballadors del sector de la salut a través de dos instruments, una guia d'entrevista i el 'Qüestionari de Clima Organitzacional d'Institucions de Salut (CCOIS, Guevara-Sanginés et al)'. Això permetrà conèixer àrees d'oportunitat o formes de treball la rèplica del qual promoga ambients de treball saludables.

  08/02/2017
  Lliurament del Premi Extraordinari de Doctorat a la professora María Jiménez Delgado

  En el Solemne acte de celebració del dia de Sant Tomàs d'Aquino, la professora María Jiménez-Delgado va rebre el Premi Extraordinari de Doctorat. Així mateix, la tesi doctoral va rebre l'accèsit del XXIII Premi Victoria Kent de Recerca Feminista de la Universitat de Màlaga en 2013. Publicacions derivades de la tesi: "Discursos interculturals i pràctiques assimilacionistes: algunes contradiccions en el sistema educatiu espanyol" en Convergencia. Revista de Ciencias Sociales. n. 71 i "Soy musulmana a mi manera". Religiositat, espiritualitat i laïcisme de les joves estudiants musulmanes, en Feminismo/s, n. 28.

  25/01/2017
  I Congrés Internacional online sobre Economia, Empresa i Societat

  El Departament de Sociologia I, juntament amb altres institucions acadèmiques, col·labora en la primera edició del Congrés Internacional online sobre Economia, Empresa i Societat. Aquesta activitat científica tindrà lloc entre el 24 i 28 d'abril del 2017.
  Més informació i inscripcions: http://www.3ciencias.com/economia/

  23/12/2016
  Visita tècnica Fira Internacional de Turisme (FITUR) 2017

  Data: 20 de gener de 2017

  Destinataris: estudiants del grau en Turisme, del doble grau en Turisme i Administració i direcció d'empreses (TADE) i grau en Sociologia.

  19/12/2016
  Conferència "Processos demogràfics i canvis urbans"

  El pròxim 21 de desembre de 2016, d'11 a 13 hores en el saló d'actes de l'edifici Germà Bernàcer, l'investigador del Centre d'Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma de Barcelona Antonio López Gay impartirà la conferència "Processos demogràfics i canvis urbans" en el marc de l'assignatura Teoria de la població de 2n curs del grau en Sociologia. Organitzen: Raúl Ruiz Callado (Departament de Sociologia I) i Juan David Sempere Souvannavong (Departament de Geografia Humana).

  09/12/2016
  Tesi doctoral d'Ana Lúcia Frezzatti Santiago

  Ana Lúcia Frezzatti Santiago, alumna del programa de doctorat Empresa, Economia i Societat, que va realitzar una estada d'estudis doctorals en el nostre departament durant el segon semestre de 2015, va defensar brillantment el 5 de desembre de 2016 en el Centre Universitari FEI-Sao Paulo la seua tesi doctoral Llicència social per a operar. Relació de l'empresa amb la comunitat social. Criteris d'influència per a la concessió de la LSO.
  Els seus directors ha sigut el Prof. Antonio Aledo (Sociologia I- UA) i el Prof. Jacques Demajorovic (FEI).
  Aquesta tesi s'ha realitzat en règim de co-tutela internacional.

  01/12/2016
  Seminari sobre l'assetjament laboral com a realitat social i repte legal

  L'EURLE celebra l'1 de desembre de 2016 un seminari titulat "Assetjament laboral: realitat social, repte legal", la inscripció del qual és gratuïta fins a completar l'aforament del saló d'actes del Centre Cívic i Social d'Elda. En la sessió, que comença a les 17:00 hores, participaran com a ponents el doctor David Montoya, professor titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat d'Alacant, el doctor Jorge Rabasa, fiscal cap de l'Audiència Provincial d'Alacant, i Juan Manuel Sáez, professor associat de Sociologia de la Universitat d'Alacant. El professor Juan Manuel Sáez exposarà la seua ponència titulada "Estudi i prevenció de l'assetjament laboral des de l'anàlisi de xarxes socials". Es tracta de la utilització de la metodologia de l'Anàlisi de Xarxes Socials (ARS) en la detecció d'estructures organitzatives febles i actors sobre els quals es puga exercir l'assetjament laboral tenint en compte variables com els fluxos d'informació, l'aïllament o la falta de cohesió grupal.

  Díptic (PDF)

  01/12/2016
  Conveni cooperació educativa amb la Federació Espanyola de Sociologia (FES)

   

  La Universitat d'Alacant ha subscrit, a instàncies de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i el Departament de Sociologia I, un conveni de cooperació educativa que permetrà als estudiants del Grau en Sociologia, entre uns altres, realitzar pràctiques externes en la Federació Espanyola de Sociologia (FES). La FES és la societat científica de la sociologia espanyola que congrega, d'una o manera o d'una altra, més de 3.000 sociòlegs espanyols. És membre de l'Associació Europea de Sociologia (ESA), de la International Sociological Association (ISA) i col·labora estretament amb associacions de sociologia d'altres països i organismes internacionals en l'àmbit de les ciències socials.

  18/11/2016
  II Fòrum del IUIEG: Investigar en gènere per a millorar l'educació
  • La necessitat social i acadèmica d'aportar coneixements sòlids en els quals recolzar propostes educatives que facen avançar la igualtat és, avui en dia, inqüestionable. Aquest II FÒRUM DEL IUIEG: INVESTIGAR EN GÈNERE PER A MILLORAR L'EDUCACIÓ, respon així al compromís de l'Institut d'Investigació d'Estudis de Gènere de la Universitat d'Alacant amb els estudis en Educació i Gènere, i es planteja com a objectius fonamentals els de analitzar i explicitar els biaixos de gènere tant en el sistema educatiu com en els àmbits socials, contrarestar-los amb intervencions i propostes educatives, i, en general, fer visibles les eines metodològiques i instrumentals, qualitatives i quantitatives, que ens permeten realitzar estudis i investigacions, anàlisis diagnòstiques i propostes d'actuació en relació amb la igualtat de gènere en l'àmbit educatiu.
  • Data: 30 de novembre i 1 de desembre de 2016
  • Lloc: Saló d'Actes de la Facultat d'Educació
  04/11/2016
  Jornada "Situació Actual del Mercat Immobiliari: Reptes i Expectatives"

  Data: 17 de novembre de 2016

  Lloc: Saló de Graus de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la U.A.

  27/10/2016
  X Seminari Hispanoargentí: "La crisi de les democràcies representatives. Nous camins"
  • Data: 16 i 17 de novembre de 2016 (dimecres i dijous) de 16,00 a 21,00 h
  • Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Carrer Sant Ferran, 40
  • Informació i inscripció: centro.benedetti@ua.es
  • Direcció: Claudio Lizárraga, degà de la Facultat d'Humanitats i Ciències, Universitat Nacional del Litoral, Santa Fe, Argentina; José Manuel Canales Aliende, Catedràtic de Ciència Política i de l'Administració de la Universitat d'Alacant; i Juan A. Roche Cárcel, Professor Titular de Sociologia de la Cultura i de les Arts, Universitat d'Alacant
  10/10/2016
  Convocatòria de professors contractats temporals (DOCV 07.10.16)

  Resolució de 3 d'octubre de 2016, de la universitat d'alicante, per la qual es convoquen a concurs places de personal docent i investigador en règim de contractació laboral per al curs 2016/2017

  Cos al que pertany la plaça: Professor Associat (DC00335)

  Àrea de Coneixement: Sociologia

  Departament: Sociologia I

  16/09/2016
  Lliurament de distinció al professor Benjamín Oltra en el Solemne Acte d'Obertura del Curs Acadèmic 2016 - 2017 del 15 de setembre de 2016
  12/09/2016
  El Departament de Sociologia I incrementa la seua oferta de docència en anglès i valencià per al curs 2016-2017

  En el marc del Pla d'Increment del Valencià i Altres Llengües en la Docència 2013-2016 (PIVALD), s'ha oferit 7 assignatures en anglès i 3 en valencià, un total de 59 crèdits ECTS, en els següents títols: Grau en Criminologia: Introducció a la sociologia, Mètodes de recerca en ciències socials i Tècniques de recerca quantitatives i qualitatives (anglès) Grau en Mestre en Educació Primària: Canvis socials, culturals i educació (valencià) Grau en Nutrició Humana i Dietètica: Alimentació i cultura (valencià) Grau en Relacions Laborals i Recursos Humans: Sociologia (anglès) Grau en Sociologia: Recerca aplicada al turisme i Sociologia de la desviació (anglès) Grau en Turisme: Sociologia del turisme (anglès i valencià)

  02/09/2016
  Convocatòria de Professorat Funcionari - EL TEU (BOE 11.08.16)

  Resolució de 29 d'agost de 2016, de la Universitat d'Alacant, per la qual es convoca concurs d'accés a places dels cossos de funcionaris docents universitaris.

  Cos al que pertanyen les places: Professor Titular d'Universitat DF00680 i Professor Titular d'Universitat DF02756

  Àrea de coneixement: Sociologia

  Departament: Sociologia I

  24/05/2016
  Examen científic de la falsedat documental

  Oferir un programa especialitzat, diferent i complementari, d'interès per a l'alumnat que cursa el grau en Criminologia i Dret. 

  Aprenentatge de les bases grafonòmiques per a l'anàlisi completa de l'escriptura i la valoració de les seues modificacions doloses. 

  Conèixer les tècniques fonamentals destinades a la identificació del falsificador a través de l'estudi de la seua escriptura i signatura. 

  Ús de la informàtica aplicada a la Documentoscòpia.


  Direcció: Mariano Ángel Real Villarreal Crèdits: 30 hores / 3 crèdits LRU / ECTS Data: del 18 al 22 de juliol de 2016 Preu: estudiants, aturats: 75€. General: 110€ Lloc: campus de la Universitat d'Alacant

   

  11/07/2016
  El IAMZ convoca 5 beques per a espanyols i llatinoamericans

  El IAMZ convoca 5 beques per a espanyols i llatinoamericans d'exempció del 50% de l'import dels drets d'inscripció al Màster Universitari en «Planificació integrada per al desenvolupament rural i la gestió del medi ambient» (26ª edició)

  • Lloc de celebració: Zaragoza

  1ª part: 26 setembre 2016 - 9 juny 2017
  2ª part: setembre 2017 - juny 2018

  • Termini de sol·licitud de beques

  31 d'agost de 2016 (per a llatinoamericans)
  12 de setembre de 2016 (per a espanyols)

  14/06/2016
  II JORNADES "FENT SOCIOLOGIA": CANVIS EN LES DATES I LLOC DE CELEBRACIÓ

  Amb motiu d'alguns imprevists relacionats amb l'espai que se'ns havia assignat per a les II Jornades Fent Sociologia, el comitè organitzador s'ha vist obligat a reduir la durada de les jornades al matí del divendres 17 de juny, en horari de 9'15 a 13'30. Per tant, se suprimeixen les sessions del dimecres 15 i dijous 16. El lloc de celebració serà finalment la sala de graus de la Facultat de Ciències de la Salut.
  Esperem poder comptar amb la vostra assistència.

  06/06/2016
  Convocatòria de professors contractats temporals (DOCV 06.06.16)
  • Resolució de 31 de maig de 2016, de la Universitat d'Alacant, per la qual es convoquen a concurs places de personal docent i investigador en règim de contractació laboral per al curs 2016/2017
  • Cossos als quals pertanyen les places: Ajudant (DC04287) i Professorat Associat (DC04288)
  • Area de coneixement: Sociologia
  • Departament: Sociologia I
  06/06/2016
  CONCURS PREMIS A TREBALLS TUTORITZATS (TFG/TFM) DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT

  El passat 14 de març es va publicar en el BOUA de la Universitat d'Alacant la convocatòria dels premis als millors treballs tutoritzats (fi de grau i fi de màster) desenvolupats i defensats en la Universitat al llarg dels cursos acadèmics 2014/15 i 2015/2016 l'objectiu principal dels quals és la promoció de l'activitat investigadora en el marc general del turisme, independentment de la disciplina acadèmica des de la qual siga tractada.

  03/06/2016
  2016-05-26 M. Teresa Algado sòcia d'honor FES
  • M. Teresa Algado nomenada sòcia d'honor de la Federació Espanyola de Sociologia

  Foto 1      Foto 2     Foto 3

  23/05/2016
  II Jornades Fent Sociologia

  El Departament de Sociologia I, en col·laboració amb la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant, ha organitzat la segona edició de les Jornades "Fent Sociologia", que tindran lloc els dies 15 a 17 de juny d'enguany. Aquestes jornades estan destinades a fer visible els treballs de recerca que l'alumnat del Grau en Sociologia de la UA realitza durant els últims cursos de la carrera. D'aquesta manera, la participació està oberta a tot l'alumnat de 3r i 4t que desitge presentar els projectes de recerca desenvolupats en les assignatures que s'especifiquen en les bases d'aquesta convocatòria, així com els Treballs Fi de Grau elaborats en els cursos 2014-15 i 2015-16.

  L'assistència està oberta a tots els alumnes del Grau en Sociologia, així com a la resta de públic interessat.

  En breu, es publicarà el programa detallat de les jornades, així com el lloc on se celebraran.

  Tota la informació per a sol·licitar la participació com a ponent en les II Jornades Fent Sociologia està disponible en el document Noves Bases de la Convocatòria.

  19/05/2016
  Curs d'estiu "Sociologia jurídica aplicada. Valoració dels aspectes psicosocials en els Jutjats de Família, Menors i Violència sobre la Dona"

  Data: del 4 al 8 de juliol de 2016

  Lloc: Campus de la UA

  Coordinador: Prof. Rafael Alcázar

  Més informació: punxa ací

  09/05/2016
  TALLER DE TÈCNIQUES DE PRESENTACIONS EN PÚBLIC DE TREBALLS ACADÈMICS I PROFESSIONALS
  09/05/2016
  TALLER D'HABILITATS PER A LA COMUNICACIÓ EN PÚBLIC
  06/05/2016
  Tesi Doctoral de Carmen Cano Sansano

  Títol de la tesi: Ciutadania, administració i transparència. Del govern electrònic al govern obert. Un estudi sociopolític de les webs dels ajuntaments de la província d'Alacant.

  Dirigida per: Juan Antonio Roche Cárcel

  04/05/2016
  Mil·lennistes, els nous turistes
  • Jornada gratuïta organitzada per @esturisua i coordinada per Nacho Cervera (@nachocervera)
  • Dimecres 11 de maig, de 9:45 a 13:30 hores
  • Aula de la 5a planta, edifici El Torrejó,Benidorm
  • Entrada lliure limitada a l'aforament de l'aula
  02/05/2016
  Seminari sobre Sociologia de l'alimentació
  • Data: 9 de maig de 2016
  • Lloc: Biblioteca del Departament de Sociologia I
  • Hora: 16.00 a 18.00h.
  • Ponent: Cecilia Díaz Méndez, directora del grup de recerca de Sociologia de l'Alimentació de la Universitat d'Oviedo
  • Contingut: Revisar les recomanacions alimentàries que s'han realitzat a Espanya des de 1960 fins a l'actualitat i confirmar les influències i canvis en les polítiques alimentàries
  28/04/2016
  Gastronomia: cap a una titulació universitària

  Dies: 9, 16, 23 i 30 de maig de 2016

  Hora: de 20 a 22 h.

  Lloc: sala Rafael Altamira. Seu Universitària Ciutat d'Alacant

  Coordinadors: Tomás Mazón, Nacho Cervera i Pedro Nuño de la Rosa

  Programa

  22/04/2016
  V Jornada de Sociologia de l'Educació: gènere, educació i igualtat
  • Dia: 29 d'abril de 2016
  • Hora: de 9:30 a 14:00
  • Lloc: Sala d'actes de la Facultat d'Educació
  29/02/2016
  III Conferència per a la Coordinació Acadèmica de la Sociologia + Dia de la Sociologia en la Universitat d'Alacant

  Els dies 28 i 29 d'abril de 2016, la Universitat d'Alacant acull la III Conferència per a la Coordinació Acadèmica de la Sociologia coincidint amb la celebració del Dia de la Sociologia en la Universitat d'Alacant.

  06/04/2016
  SEMINARI "LA CREATIVITAT SOCIAL I CULTURAL"

  Encara que per a la Sociologia l'estudi de la creativitat ha sigut tradicionalment relegat al marge, en els últims temps aquest s'ha convertit en un objecte de recerca emergent i, particularment, des de l'excel·lent treball de Hans Joas, L'acció creativa (2013). Aquest seminari abordarà algunes de les diferents perspectives amb les quals la disciplina s'ha ocupat del tema de la creativitat molt recentment. Així, es tractarà la genealogia del concepte de creativitat des dels mites de creació i la manera en què actualment s'ha expandit, fins al punt de convertir-se en una autèntica potència en l'ambit social. En aquest sentit, la creativitat genera la Societat, ja que modela l'imaginari comunitari, impulsa la mobilització social, intensifica l'efervescència col·lectiva i produeix noves sacralizacions, sense oblidar que és molt útil en els espais i temps socials fronterers, liminars i de transició, com el que està vivint avui la societat. A més, la creativitat revesteix un considerable valor per a l'acció i la interrelació en la vida quotidiana i en l'organització econòmica de la societat. En aquest sentit, és útil tant per a les classes i l'economia creativa com per a l'organització empresarial i les indústries culturals. Finalment, no és possible oblidar l'aspecte cultural bàsic de la creativitat i no solament pel seu valor estètic, que es manifesta, per exemple, en els mites, en l'art, en la música o la dansa, sinó també per la col·laboració en la implementació de polítiques culturals des de les administracions públiques. En suma, la creativitat constitueix un pensament o acció carismàtica, original, innovadora i creadora o recreadora de les identitats col·lectives i individuals.

  21/03/2016
  Segueix-nos en les xarxes socials!

  Ja pots seguir totes les activitats del Departament de Sociologia I a través de facebook i twitter

  15/03/2016
  CONCURSE PREMIS A TREBALLS TUTORITZATS (TFG/TFM) DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT
  • La CÀTEDRA D'ESTUDIS TURÍSTICS PEDRO ZARAGOZA ORTS de la Universitat d'Alacant organitza els Premis als millors treballs tutoritzats (fi de grau i fi de màster) desenvolupats i defensats en la Universitat al llarg dels cursos acadèmics 2014/15 i 2015/2016.
  • L'objectiu principal d'aquests Premis és la promoció de l'activitat investigadora en el marc general del turisme, independentment de la disciplina acadèmica des de la qual siga tractada.
  09/03/2016
  Riscos, polítiques públiques i conflictivitat socioambiental: el cas de Xile
  • Conferència a càrrec de: Prof. Dr. Arturo Vallejos Romero. Universitat de la Frontera (Xile)
  • Dia: 9 de març de 2016
  • Hora de 9:00 a 11:00
  • Lloc: Aulari II (aula B03)
  • Organitza: Professor Antonio Aledo Tur (Dpto. Sociologia I)

  08/03/2016
  Grau en Sociologia: coneix, explica, transforma.

  Conferencia-col·loqui sobre la titulació de grau en Sociologia de la Universitat d'Alacant i les seues eixides professionals.

  Data: 18 de març de 2016.

  Lloc: Aulari I del campus universitari de Sant Vicent del Raspeig.

  Hora: 10:00

  07/03/2016
  I Jornades internacionals de sociologia de la violència: recerca, prevenció i intervenció en violència filie-parental

  Departament de Sociologia I


  Universitat d'Alacant
  Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
  03690 Sant Vicent del Raspeig
  Alacant (Spain)

  Tel: (+34) 96 590 3494

  Fax: (+34) 96 590 3868

  Twitter: https://twitter.com/dsoc1_ua

  Facebook: https://www.facebook.com/dsoc1ua/

  Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

  Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464