Saltar apartados

Departament de Sociologia I

HISTÒRIC DE NOTÍCIES: 

ÚLTIMA HORA

12/04/2019
I Seminari Transdisciplinar d'Innovació Social - 9 de maig de 2019

El pròxim 9 de maig se celebrarà, en el Saló de Graus de la Facultat d'Econòmiques i Empresarials, l'I SEMINARI TRANSDISCIPLINAR D'INNOVACIÓ SOCIAL. El programa, que iniciarà a les 10 del matí, ha sigut especialment dissenyat per a il·lustrar els processos de cooperació entre disciplines en l'àmbit de la innovació i el canvi social. Si vols conèixer projectes reals i explorar què pots aportar a aquest tipus d'iniciatives com a professional: ¡t'esperem!.

10/04/2019
ÁNGELA DE MIGUEL RUPÉREZ, IN MEMORIAM

Ángela de Miguel Rupérez, després d'una llarga malaltia, va morir ahir. Catedràtica d'Escola Universitària en l'àrea de coneixement de Teoria i Història de l'Educació, Ángela es va adscriure al nostre antic Departament de Ciències Socials i de l'Educació l'any 1986 i ha sigut una persona molt volguda per tots nosaltres. Descanse en pau.

08/04/2019
Dia de la Sociologia en la Universitat d'Alacant

L'11 d'abril celebrem el Dia de la Sociologia en la seua edició de 2019. Comptarem amb Rosa Cobo, una taula redona sobre participació social i experiències professionals, i dues conferències internacionals sobre gènere. Per una Sociologia compromesa, ¡participa!

04/04/2019
VI Jornades sobre Metodologies d'Avaluació d'Impacte Social

Del 8 al 12 d'abril tindran lloc les VI Jornades Internacionals sobre Metodologies d'Avaluació d'Impacte Social. Aquestes comptaran amb la participació d'experts, investigadors i doctorands de diferents universitats nacionals i internacionals especialitzats en el camp del canvi i l'impacte social.

  • Data: del 8 al 12 d'abril
  • Programa
  • Dirigeix: Antonio Aledo Tur
  • Contacte: pablo.aznar@ua.es
04/04/2019
LA PROFESSORA ELENA LLORCA S'INCORPORA COM A DOCTORANDA DEL DEPARTAMENT DE SOCIOLOGIA I

La professora Elena Llorca s'incorpora, com a doctoranda, al Departament de Sociologia I. El projecte "Anàlisi del missatge jurídic en Internet en l'era de la desinformació" ha rebut el suport del Programa Propi del Vicerectorat de Recerca i Transferència de Coneixement per al foment de la R+D+I en col·laboració amb empreses. Les tasques de recerca, amb una durada de 36 mesos, han sigut finançades amb 30.600 euros, la qual cosa permetrà enriquir el procés d'indagació i augmentar l'àrea d'impacte de les conclusions.

04/04/2019
VIII Jornada de Sociologia de l'Educació - Seminari Internacional de Gènere

El pròxim 8 d'abril de 2019 se celebrarà el Seminari Internacional de Gènere: Masculinitats i pràctiques d'intervenció amb homes en matèria de violència i educació, coincidint amb la VIII Jornada de Sociologia de l'Educació. El lloc de celebració serà el Saló d'Actes de l'Edifici Germà Bernàcer, i comptarem amb les ponències de: Sra. Mar Venegas, Sra. Concepción Torres, D. Ricardo Ayllón, D. Ismael Ocampo, Sra. Nura Kayal i D. Oriol Ríos. La trobada s'organitza entorn de diverses sessions que tractaran aspectes com les teories de gènere des de la Sociologia, els marcs legals, teòrics i institucionals, els programes d'intervenció amb homes i el paper de l'educació per a promoure el canvi social a través de les recerques de gènere i masculinitats. Per a obtenir el certificat d'assistència, les persones interessades hauran d'emplenar el formulari disponible en aquest link ¡Us esperem!

Programa en PDF

03/04/2019
SEMINARI INTERNACIONAL PERMANENT DE SOCIOLOGIA: DIÀLEGS AMB L'ALTERIDAD

El divendres, 5 d'abril, ens visitarà Zvi Bekerman, professor d'Antropologia de l'Educació i Director del Centre Melton de la Universitat Hebrea de Jerusalem. Els seus principals interessos són l'estudi de la identitat cultural, ètnica i nacional, inclosos la negociació dels processos identitaris durant les trobades formals i informals en contextos d'aprenentatge. Té una interessantíssima producció científica en aquest sentit.

Algunes de les seues publicacions en aquesta línia inclouen: Silberman-Keller, D.; Bekerman, S.; Giroux, H.A.i Burbules, N. (2008) Mirror Images: Popular Culture and Education, Berna: Peter Lang; Bekerman, Z.(2016) The Promise of Integrated, Multicultural, and Bilingual Education: Inclusivament Palestinian-Arab and Jewish Schools in Israel, Oxford: Oxford University Press; Bekerman, Z. i Zembylas, M. (2017) Psychologized language in education: Denaturalizing a regime of truth, Nova York: Palgrave Macmillan.

https://huji.academia.edu/zvibekerman

Iniciarem amb ell un seminari que en aquest cas versarà sobre dos dels seus treballs: The Promise of Integrated and Multicultural Bilingual Education i Psychologized Language in Education

  • Hora: De 10.30 a 13.30 h
  • Lloc: Biblioteca del departament de Sociologia I
  • Organitza: Observatori Sociològic de l'Educació (OBSOEDU) del departament de Sociologia I

Inscripció per a obtenir certificat: https://docs.google.com/forms/d/e/1faipqlsc2h-ekdjpsir-2iyzny-r3nqxyxsfy4q4b1-kxsehk3b1nqg/viewform

03/04/2019
PRESENTACIÓ DEL LLIURE AVALUACIÓ D'IMPACTE SOCIAL

Presentació del lliure Avaluació d'Impacte Social. Teoria, Mètode i Casos, coordinat pels professors Antonio Aledo i J. Andrés Domínguez-Gómez. Aquest llibre, amb vocació de manual, arreplega el treball de 20 anys d'experiència en casos espanyols, llatinoamericans i africans. Sobre aquesta experiència s'ha construït un progressiu desenvolupament teòric i metodològic.

  • Data: Dijous, 11 d'abril de 2019, a les 20:00h.
  • Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant
29/03/2019
CONFERÈNCIA:"LA INNOVACIÓ Al SERVEI DEL DESENVOLUPAMENT SOCIOECONÒMIC SOSTENIBLE"

La conferència es realitzarà a càrrec del Sr. Alan Hofman, Director de la Unitat de Col·laboració Empresarial amb Llatí Amèrica de l'Agència d'Innovació d'Israel. Explicarà el funcionament de l'entitat i parlarà del present ecosistema entre innovació empresarial, desenvolupament sostenible i capital humà. Així mateix explicarà els processos que han permès la consolidació d'iniciatives d'innovació i emprendimiento i quins són els desafiaments actuals.

27/03/2019
S'INICIA EL PROCÉS DE RENOVACIÓ DEL CONSELL DE DEPARTAMENT

S'informa que en la reunió de Consell de Departament celebrada avui, s'ha aprovat la convocatòria d'elecció a Consell de Departament de Sociologia I dels col·lectius de PDI sense vinculació permanent (no doctor) i personal investigador en formació, Estudiants i PAS.

La informació del procés electoral es publicarà en el tauler d'anuncis i en la pàgina web del Departament.

22/03/2019
L'INVESTIGADOR FELIPE SÁEZ (UNIVERSITAT DE LA FRONTERA, XILE) FINALITZA LA SEUA ESTADA EN EL DPTO.

Sota la tutela del professor Antonio Aledo, el sociòleg Felipe Sáez, doctorant en Ciències Socials de la Universitat de la Frontera (Temuco, Xile), va realitzar una estada de dos mesos en el Departament de Sociologia I. En aquest temps es va integrar ràpidament en la dinàmica de l'equip de doctorands en Sociologia del Medi ambient format per Pablo Aznar, Emilio Climent, Iker Jimeno, Marilia Natacha de Freitas i Vinicius Genaro. En aquest sentit, va aprofitar la seua estada per a compartir i discutir les troballes de la seua tesi, aprofundir en la possibilitat de futures col·laboracions i gaudir de bons moments que han deixat petjada en el conjunt de l'equip. En el seu comiat va voler enviar-nos el seu agraïment amb aquestes paraules pel temps compartit: "Benvolguts col·legues i amics: A través d'aquest humil missatge, volguera agrair-los a vostès el càlid acolliment que han tingut amb mi en aquests mesos que he estat residint a Alacant. Ho he passat de meravelles".

22/03/2019
ESTHER MEDINA SANTANA S'INCORPORA Al DEPARTAMENT DE SOCIOLOGIA I COM A INVESTIGADORA PREDOCTORAL.

El Departament de Sociologia I incorpora al seu equip, com a investigadora predoctoral, a Esther Medina Santana. Gràcies a l'obtenció d'una beca FPU del Programa Propi del Vicerectorat de la Universitat d'Alacant, desenvoluparà la seua recerca doctoral entorn de l'aplicació de l'enfocament CPTED (Crime Prevention Through Environmental Design) en l'àmbit educatiu.

18/03/2019
El prof. Juan Manuel Sáez ha realitzat una estada de docència en la Universitat de Lima

El Prof. Juan Manuel Sáez ha impartit diversos tallers i conferències en la Universitat de Lima (Perú) en el marc d'una estada internacional Erasmus+ CA107. Les activitats dutes a terme van ser un taller per a docents, un curs per a alumnes de postgrau i una reunió de treball amb l'Institut de Recerca de la Universitat de Lima, dirigit per la Dra. en Sociologia Mª Teresa Quiroz Velasco. El contingut de totes les activitats ha girat entorn de la metodologia de l'Anàlisi de Xarxes Socials i un recent estudi dut a terme pel Prof. Sáez sobre les relacions de les 50 principals empreses peruanes, les seues relacions de poder econòmic i la posició estructural dels directors d'aquestes empreses.

Foto 1     Foto 2     Foto 3

13/03/2019
Presentació de llibre: Health, Wellbeing and Sustainability in the Mediterranean City: Interdisciplinary Perspectives

El dijous 14 de març de 2019 a les 12:30 hores es durà a terme la presentació del llibre Health, Wellbeing and Sustainability in the Mediterranean City: Interdisciplinary Perspectives, editada per Antonio Jiménez (UA) i Jaime Lloret (UPV), i publicada per la prestigiosa editorial Routledge. Aquesta obra, producte d'un treball de recerca interdisciplinari dut a terme per universitats espanyoles, europees i americanes, compta amb la participació dels nostres companys de Departament, Diana Jareño Ruiz, Pablo de Gracia Soriano i María Jiménez Delgado. Per a l'acte, que se celebrarà en la Biblioteca del Departament, comptarem amb la presència del Degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, Raúl Ruiz Callat, del Catedràtic de Sociologia Benjamí Oltra i Martín de los Santos, que ha realitzat el pròleg d'aquest treball, i Antonio Jiménez Delgado, Investigador Principal del projecte.

05/03/2019
CONFERÈNCIES DE RAÚL ZIBECHI EN LA UNIVERSITAT D'ALACANT ELS DIES 11, 12 I 13 DE MARÇ DE 2019

Els pròxims 11, 12 i 13 de març s'oferirà un seminari estructurat en tres conferències sota el títol "Dinàmiques de canvi i moviments socials". Les sessions, complement de la formació del Màster d'Innovació Social i Dinàmiques de canvi, estan obertes al públic i compten amb exposicions del professor i dinàmiques participatives dels assistents, amb documents de treball disponibles per a la seua lectura prèvia a les sessions.

05/03/2019
El professor Arturo Vallejos Romero (Universitat de la Frontera, Xile) visita el Departament

El professor Arturo Vallejos Romero (Universitat de la Frontera, Xile) ha realitzat una breu estada en el Departament de Sociologia I de la Universitat d'Alacant. El professor Vallejos ha dut a terme les següents activitats durant la seua estada: - Seminari de 4 hores de durada sobre Teoria Sociològica del Risc i Riscos Socials i Naturals a Xile, dins del Grau de Sociologia de la UA. - Conferència a acadèmics i alumnes de postgrau de la Unitat Mixta sobre Recerca Social en Riscos Socials i Ambientals. - Reunió amb investigadors del Departament de Sociologia I de la UA per al disseny de publicacions científiques conjuntes. - Reunió amb l'adreça del Departament de Sociologia I de la UA per a dissenyar futures accions d'intercanvi i producció acadèmica.

02/11/2018
XIII Congrés Español de Sociologia

La Federació Espanyola de Sociologia (FES) ha engegat el XIII Congrés Español de Sociologia sota el lema "Societats en la cruïlla, compromisos de la sociologia". Tindrà lloc entre el 3 i el 6 de juliol de l'any 2019 en el Campus de Tarongers de la Universitat de València. En aquesta ocasió participen com co-organitzadors el Departament de Sociologia i Antropologia Social i l'Associació Valenciana de Sociologia.

Constitueix el principal esdeveniment de la sociologia espanyola: conferències, simposiums i més de 40 de grups de treball relacionats amb totes les especialitats de la Sociologia que analitzen múltiples aspectes del món social. El termini per a la presentació de propostes de comunicació en el Congrés està obert fins al dia 31 de desembre.

Departament de Sociologia I


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3494

Fax: (+34) 96 590 3868

Twitter: https://twitter.com/dsoc1_ua

Facebook: https://www.facebook.com/dsoc1ua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464