Saltar apartados

Ana Claudia Gomes de Souza

  • Email: anacla@ufba.br
  • Centre de procedència: Universitat Catòlica del Salvador
  • País: Brasil
  • Període d'estada:  15/6/2014 a l'1/8/2014

 

 

RESULTATS DE LA MEUA RECERCA:

En el període comprès entre 15/06 a 01/08/2014 he sigut professora visitant en la Universitat d'Alacant, vinculada al Departament de Sociologia I, mitjançant la col·laboració amb el projecte "Èxit escolar, igualtat i inserció sociolaboral de les joves d'origen magrebí", coordinat per la professora María Jiménez Delgado. En aquest període he participat en les activitats del grup d'investigadors vinculats al projecte. Entre les activitats, destacar l'assistència a les reunions, participació en el Congrés Internacional Multidisciplinari de Recerca Educativa (CIMIE) a Segòvia, en 03 i 04 de juliol, la participació en seminaris i dues visites als barris del nord d'Alacant.

La participació en el projecte com a col·laborador em va permetre qüestionar de nou la relació entre l'educació i el dret. La situació dels alumnes immigrants em va fer pensar en una relació també he utilitzat a Brasil per a analitzar el tema de la meua recerca que desenvolupe el doctorat de recerca, la qual cosa representa la relació entre "els drets de reconeixement i de distribució."

Entre les activitats, la reunió amb el director de personal de l'Escola Pública Muntanya Benacantil, encara que va ser breu, va ser molt avantatjós. Ocorregut l'11 de juliol 2014. Els mestres van presentar algunes de les dificultats del Centre, es refereix a la permanència dels alumnes immigrants en l'escola.

Una visita als barris Juan XXII i Vigem Del Remedios em va donar una idea sobre la realitat dels barris de la zona nord, els barris més populars d'Alacant, i que d'alguna manera contribueixen a la construcció de la identitat de l'immigrant i la identitat gitana, ja que gran part de la població d'aquesta regió es compon de tal diversitat.

L'experiència que vaig tenir com a investigador visitant va ser un èxit complet, amb tot el suport del Departament de Sociologia I, per Javier López i David Plaza, els professors Antonio Muñoz i Raúl González Ruiz Callado, i el professor Juan Carlos Gómez Sala, Departament Financera d'Economia i Comptabilitat. A tots el meu més sincer agraïment.

M'agradaria donar un agraïment especial al grup de recerca, que em va rebre molt bé, en la meua estada de recerca. El meu agradecimento a: Yury Leal, Brahim Habib, Lorena Castro, Sara Tabbai, Diana Jareño, Rocío Ros, Tona Emilia i María Jiménez per l'acolliment i l'oportunitat de desenvolupar aquest diàleg, entre Espanya i Brasil, a partir de temes relacionats amb l'educació a Alacant. I finalment, agrair a la família Francisco Candela i Eva Gallud que em va rebre molt bé i em va ajudar molt, agraïda per tot.

Departament de Sociologia I


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3494

Fax: (+34) 96 590 3868

Twitter: https://twitter.com/dsoc1_ua

Facebook: https://www.facebook.com/dsoc1ua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464