Saltar apartados

Genaro, Vinicius

  • Email: neb_inde@yahoo.com.br
  • Centre de procedència: Universidade Estadual de Londrina
  • País: Brasil
  • Període d'estada: 15 de novembre de 2018 al 3 de juny de 2019

 

RESULTATS DE LA MEUA RECERCA:

L'any 2016, vaig tenir l'oportunitat de conèixer al professor Dr. Antonio Aledo i la seua línia de recerca durant una de les seues passades per Brasil, on ministró una disciplina concentrada com a professor convidat pel Programa de Doctorat en Geografia de la Universitat Estatal de Londrina (UEL). Durant la seua presentació, vaig poder comprovar que el buit epistemològic / metodològic que presentava la meua tesi, podria ser omplert amb els mètodes llavors utilitzats per la Sociologia Ambiental.

A través del programa de Doctorat Sanduíche concebut per la Coordinació de Perfeccionament de Personal de Nivell Superior (CAPES) del Ministeri d'Educació de Brasil, vaig tenir l'oportunitat de fer una estada de recerca doctoral de sis mesos al costat del Departament de Sociologia I de la Universitat d'Alacant, sota la tutoria d'aquest professor.

El desenvolupament dels treballs va transcórrer entre els mesos de novembre de 2018 a maig de 2019 i durant aquest període vaig poder participar en una sèrie d'activitats acadèmiques com la participació en classes teòriques, pràctiques i col·loquis, a més de formar part de la comissió organitzadora del programa, I Cicle de Seminaris Doctorals en Matèria Socioambiental, que va comptar amb la participació de professionals de països com Espanya, Brasil, Mèxic i Xile. Com a resultat, vaig poder posar-me en contacte amb aqueixes persones i endinsar-se en nous temes que són transversals a la ciència geogràfica ja la meua recerca conseqüentment.

Aquest intercanvi va ser fonamental perquè jo poguera absorbir part del basamento teòric i know-how sobre Avaluació d'Impactes Socials (EIS) necessaris per a donar continuïtat a les meues activitats de camp, que constitueixen la segona etapa del treball.

També m'agradaria esmentar l'ambient càlid proporcionat pel professor Aledo, els col·legues de laboratori i altres funcionaris de la UA que des del primer moment es van fer molt presents en la meua adaptació, a més de proporcionar-me tota infraestructura oferida per la universitat per al bon desenvolupament de la meua recerca.

Per fi, em sent molt honrat i agraït de poder haver viscut aqueixa experiència i pels punts nous coneixements adquirits, que, amb certesa, portaré per a tota la vida.

Departament de Sociologia I


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3494

Fax: (+34) 96 590 3868

Twitter: https://twitter.com/dsoc1_ua

Facebook: https://www.facebook.com/dsoc1ua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464