Saltar apartados

Gonçalves, Salete

  • Email: salleteg@gmail.com
  • Centre de procedència: Universidad del Estado de Rio Grande do Norte (Trabajo) y Universidad Federal de Minas Gerais (Doctorado) 
  • País: Brasil

 

 

RESULTATS DE LA MEUA RECERCA:

 1ª Estada: 01/04/2017 --- 30/11/2017

Durant el període de la meua estada en el Departament de Sociologia I en la Universitat d'Alacant (UA) sota la tutela del Professor Tomás Mazón vaig tenir l'oportunitat d'ampliar els meus coneixements sobre mobilitats motivades per l'oci turístic, tema d'estudi de la meua tesi doctoral i on la província d'Alacant és un dels models més importants del Mediterrani i la UA és un centre de referència en investigacions d'aqueix camp.

Els mesos d'estudis em van fer reflexionar i avançar sobre aqueixa temàtica i relacionar-ho amb el desenvolupament d'aqueix tipus d'activitat en la costa oriental del Rio Gran do Nord, estat situat en el nord-est de Brasil, el meu lloc d'investigació. Destaque que va ser una experiència molt rica i de nous descobriments, vaig tenir contacte amb una vasta literatura i noves metodologies científiques que amb tota seguretat contribuiran substancialment per a aprofundir els meus coneixements.

Ressalte que durant aquests vuit mesos he participat en diverses pràctiques en la UA, entre elles: activitats d'observació de la dinàmica del turisme residencial en la costa nord i sud de la província d'Alacant; acompanyament en algunes classes en el Grau en Turisme de la Universitat d'Alacant juntament amb el meu tutor professor Tomás Mazón; participació en reunions promogudes per l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques (IUIT) i també en la planificació i organització de jornades organitzades per la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts sobre el tema central de la meua investigació; i enviament d'un article científic a una revista científica de turisme. A més, aqueixa estada va possibilitar la continuació d'una col·laboració acadèmica/institucional, en haver sigut convidada a participar de l'organització de l'IV Congrés de Turisme Residencial, que es durà a terme en la UA al setembre de 2018.

D'aqueixa forma, estic molt agraïda per tot el suport logístic i atenció donat pel respectable i amable Professor Mazón, per l'acolliment, orientació, disponibilitat per a resoldre els meus dubtes, xarrar sobre qualsevol tema i l'oportunitat de desenvolupar aquest diàleg, entre Espanya i Brasil. L'experiència que vaig tenir com a investigadora visitant va contribuir considerablement a la meua formació acadèmica i personal i aquest fet sol va ser possible per l'atenció i cordialitat del Departament de Sociologia I, on agraïsc especialment el tracte rebut per Raúl Ruiz Callado i Javier López, el meu més sincer agraïment.

Departament de Sociologia I


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3494

Fax: (+34) 96 590 3868

Twitter: https://twitter.com/dsoc1_ua

Facebook: https://www.facebook.com/dsoc1ua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464