Saltar apartados

Guzman Raya, Nancy

  • Email: nguzmanr@gmail.com
  • Centre de procedència: Universitat de Guanajuato
  • País: Mèxic
  • Període primera estada: 4/9/2017 -  8/9/2017
  • Período segona estada: 29/06/2019 - 12/07/2019

 

 

RESULTATS DE LA MEUA RECERCA:

La meua primera trobada amb el Departament de Sociologia de la Universitat d'Alacant va ser fa tres anys en visitar a la Doctora Ariadna Crisantema Martínez qui és egressada del Doctorat de Sociologia d'aquesta Universitat. A pesar que en aqueixa ocasió vaig estar de tan sol dos dies, des d'aqueix instant m'he sentit molt acollida per la rebuda que em van donar tant la Dra. María Jiménez i el Dr. Raúl Ruiz així com tots els integrants del departament; però sobretot per oferir-me l'oportunitat de presentar la meua postulació per a estudiar algun doctorat en la Universitat.

Actualment com a Doctoranda d'Estudis Interdisciplinaris de Gènere, el meu Co-Directora de tesi és la Dra. María Jiménez del Departament de Sociologia. És per açò que es va desenvolupar la meua estada en la Universitat d'Alacant. En aquest sentit el suport que m'han donat ha sigut simplement excepcional. Han destinat un espai summament important en les seues agendes a la revisió el meu treball i m'han presentat diverses possibilitats de desenvolupament del mateix.

El meu treball de tesi és sobre la Fugida de cervells femenins a la llar i les polítiques públiques que a Mèxic s'han de desenvolupar per a poder disminuir-ho. La Dra. María va realitzar un treball exhaustiu en la revisió dels meus avanços en la tesi, em va indicar les àrees d'oportunitat, els encerts que s'han tingut i una vegada platicado el document em va presentar la seua perspectiva sobre el mateix. Aquesta visió m'ha ajudat a complementar algunes idees que encara estaven vagues en el treball o que simplement no les havia considerat. No em queda el menor dubte que el treball cara a cara és molt més enriquidor que simplement l'enviament d'emails. Açò ens ha portat a planejar i posar-nos d'acord en la forma de treball d'ara endavant i coneixent les rutes és molt més fàcil arribar a la destinació que es pretén.

Addicional a açò i coneixedors que la meua estada era curta van obrir les portes d'aquesta ciutat per a conèixer altres camps d'investigació com la Universitat d'Elx i la forma en la qual ací es desenvolupen els treballs. Açò ha representat una oportunitat acadèmica però també en cert sentit turística per a conèixer una mica més d'Alacant. Sota aquesta perspectiva han oferit la seua amistat i suport en presentar-me els llocs més bells que d'ací he vist com el Campello o Santa Pola.

No obstant açò l'activitat acadèmica no s'ha detingut en una simple revisió o posada d'acord sobre el treball sinó que s'ha determinat un compromís fefaent sobre les dates de terme i la següent visita. Però sobretot les publicacions que s'han de realitzar i quins serien els temes principals.

Em vaig molt satisfeta per l'avanç tan significatiu que va tenir el meu treball i la revisió tan crítica que se li va fer la mateix, ara conec el camí i dependrà de mi recórrer-ho el més eficient i eficaç ja que el seu suport acadèmic ha sigut imprescindible. L'haver conegut llocs bells i estar en la Universitat d'Alacant m'ha fet recordar que l'estudi és la porta a un altre món i sempre és molt millor quan et trobes a professors tan dedicats i enamorats de l'ensenyament com els quals en el departament de Sociologia existeixen. Els quals, no sobra dir-ho, són Internacionalment reconeguts per les seues publicacions com per les seues contribucions en investigacions i ponències en congressos i altres universitats.

He de sustentar el meu examen en 2018 per a poder obtenir el grau però retorn a Guanajuato, Mèxic per a seguir treballant en la meua Tesi Doctoral amb la confiança que ara tinc un nord i les eines adequades per a complir els objectius gràcies a la guia brindada per tots dos doctors en el Departament de Sociologia de la Universitat d'Alacant.

Departament de Sociologia I


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3494

Fax: (+34) 96 590 3868

Twitter: https://twitter.com/dsoc1_ua

Facebook: https://www.facebook.com/dsoc1ua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464