Saltar apartados

Martinez Hernandez, Ariadna Crisantema

  • Email: ara1771@yahoo.com.mx
  • Centre de procedència: Universitat de Guanajuato
  • País: México
  • Período cuarta estada: 1 al 11 de juliol de 2019
  • Període  tercera estada: del 6/10/2016 al  27/3/2017

 


 

RESULTATS DE LA MEUA RECERCA:

Durant l'estada realitzada de l'1 al 11 de juliol de 2019 em vaig reunir amb el Dr. Raúl Ruiz Callado (Degà de la Facultat d'Econòmiques) i la Dra. María Jiménez Delgado (Directora del Departament de Sociologia I).

Amb el Dr. Ruiz Callado vaig discutir el relacionat amb la producció d'un article derivat del projecte sobre factors de risc psicosocial i salut que treballem durant la meua estada sabàtica (setembre 2016 %o2013 març 2017). Referent a açò vaig avançar amb la identificació de les unitats semàntiques extretes de les entrevistes que vaig realitzar amb personal de serveis de salut durant aquesta estada. Aquest treball se circumscriu en la línia de recerca de Població, canvi social i salut.


Amb la Dra. Jiménez Delgado vaig discutir sobre l'oportunitat perquè una estudiant del mestratge en administració (universitat de Guanajuato) vaig realitzar una estada de recerca sota la seua tutoria. El projecte a desenvolupar estarà vinculat a la tesi per a obtenció del títol de mestratge, el qual es relaciona amb l'estudi de les condicions laborals de dones-mares treballadores.
Com al final de cada visita, agraïsc les facilitats que m'atorguen per a desenvolupar el meu treball i espere continuar amb la col·laboració que hem mantingut fins ara.

3ª estada

Des de fa 17 anys, la Dra. Ariadna Crisantema Martínez Hernández ha tingut presència en el Departament de Sociologia I. Primer com a estudiant de doctorat en el Programa Sociologia: Societat i Cultura Contemporànies i posteriorment com a professora convidada.


Com a professora la Dra. Martínez Hernández ha recolzat la vinculació entre la Universitat d'Alacant i la Universitat de *Guanajuato a través del conveni signat a instàncies del Dr. Ruiz Callado i la pròpia professora.
L'any 2013, la Dra. Martínez Hernández va ser proposada pel Departament de Sociologia I perquè fóra nomenada Col·laboradora Honorífica, mateixa que va ser avalada pel Consell de Govern de la Universitat d'Alacant el 17 de desembre de 2013, atorgant el nomenament pel curs 2013-2014 i renovat anualment fins avui d'avui.


Actualment la Dra. Martínez Hernández es troba realitzant una estada per any sabàtic. En la primera etapa de la seua estada entre el 20 de setembre de 2016 i el 15 de febrer de 2017, ha preparat el manuscrit "Formes del Capital: Origen de la Desigualtat d'Oportunitats per a Accedir a Educació Superior" per a la publicació d'un llibre; un altre manuscrit denominat "Índex de Salut" per a publicar-se com a capítol de llibre en el document "L'índex de Desenvolupament Humà: Estimació amb dades de l'Enquesta *Intercensal 2015 del *INEGI"; està en procés la redacció de dos articles un sobre factors de risc psicosocial i un altre sobre marginació en població indígena; va realitzar la revisió d'un treball de grau de la Llicenciatura en Relacions Industrials de la Universitat de *Guanajuato; va preparar el resum per a sol·licitar participació com a ponent en el *XXXI Congrés de l'Associació Llatinoamericana de Sociologia, en col·laboració amb el Dr. Raúl Ruiz Callat i els *doctorantes José Sabariegos i Alba Navalón; ha revisat la guia d'entrevista per al projecte "Estudie comparatiu sobre percepció de factors de risc psicosocial en dues mostres (mexicana i espanyola) de treballadors en institucions de salut"; va començar el treball de camp amb l'aplicació de cinc entrevistes en col·laboració del doctorant José Sabariegos.


En la segona etapa de la seua estada sabàtica, la qual es desenvoluparà entre el 16 de febrer i l'aplicació de l'última entrevista, prosseguirà amb la redacció dels dos articles pendents i conclourà amb l'aplicació d'entrevistes en col·laboració amb la doctoranda Alba Navalón i el suport del Departament de Docència de l'Hospital General d'Elx.

Departament de Sociologia I


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3494

Fax: (+34) 96 590 3868

Twitter: https://twitter.com/dsoc1_ua

Facebook: https://www.facebook.com/dsoc1ua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464