Saltar apartados

Mas i Sempere, Xavier

  • Email: xavier.mas@ua.es
  • Centre de procedència: Universitat de València
  • País:Espanya
  • Període d'estada: 01/12/2016 --- 30/06-2017

 

 

RESULTATS DE LA MEUA RECERCA:

 

La meua vida universitària va començar el 2005 a València. Allí arribaria a completar la llicenciatura de Comunicació Audiovisual i el màster de Sociologia i Antropologia. També en la ciutat del Túria vaig començar a treballar d'investigador gràcies a una ajuda Val I+D de la Generalitat. Ara, quan faltaven pocs mesos per acabar la tesi doctoral, apareixia l'opció de vindre a Alacant -a Sant Vicent del Raspeig- a integrar-me en la comunitat científica del Departament de Sociologia I de la Universitat d'Alacant. Això significava, tenint en compte que vaig nàixer a Alacant i que he tingut sempre el meu domicili a Santa Pola, tornar a casa.

 

Aquests set mesos que he passat aquí han constituït una experiència que necessite qualificar amb dos adjectius: acollidora i intensa. Acollidora perquè des del primer dia -i, fins tot, abans d'arribar- m'he sentit benvingut. El doctor Roche Cárcel, el meu tutor, ha sigut un vertader acompanyant. Sempre atent i disposat, m'ha prestat tota la seua ajuda i, més encara, un afectuós guiatge. Li estic enormement agraït. El doctor Ruiz Callado s'ha preocupat, constantment, pel meu treball i per les meues inquietuds. Gràcies a la seua confiança i amabilitat, vaig poder viure a les aules de la universitat permanent alguns dels moments més feliços i més desafiants de la meua experiència docent. Finalment, Javier López i David Plaza, els companys de la secretaria, s'han desviscut per fer-m'ho tot molt fàcil. Sempre és un plaer treballar amb persones tan eficients i agradables.

 

Qualsevol persona que haja pogut finalitzar, feliçment, un projecte de tesi doctoral sap que els darrers mesos de treball són de per si intensos. En el meu cas, a banda del treball de redacció, revisió, maquetació i edició, aquests mesos han servit per nodrir-me intel·lectualment amb les aportacions de la Universitat d'Alacant. He assistit a diverses conferències i he pogut intercanviar idees i reflexions amb diferents companyes del departament. A banda, gràcies als mitjans que la universitat i el departament m'han proporcionat, he publicat tres articles, he enviat diverses propostes de participació a revistes i congressos, he enllestit un parell de projectes per al curs vinent i he presentat tres comunicacions i una conferència.

 

La ciència és la millor forma que hem trobat els humans de fer-nos preguntes, d'intentar respondre-les i de tractar d'arribar a entendre allò que hem acabat anomenant "la realitat". L'accés a l'àmbit científic és un element fonamental en una societat que es fa dir democràtica. En aquest sentit, la Universitat d'Alacant juga un paper fonamental: d'una banda, fent avançar el coneixement i, d'altra, apropant-lo a tots els qui, per atzar, hem nascut en la millor terreta del món. En definitiva, -i la meua estada n'és una bona prova- un context privilegiat per poder fer ciència i, especialment, per poder pensar el món des de la Sociologia de la cultura, la Sociologia de les arts i la Sociomusicologia.

Departament de Sociologia I


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3494

Fax: (+34) 96 590 3868

Twitter: https://twitter.com/dsoc1_ua

Facebook: https://www.facebook.com/dsoc1ua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464