Saltar apartados

Ramírez Ramirez, Leonardo

  • Email:
  • Centre de procedència: Universitat de Guanajuato
  • País: Mèxic
  • Període d'estada: 31/3/2015 al 05/9/2015

 

 

RESULTATS DE LA MEUA RECERCA:

 

Haver estat a Alacant es tradueix en un cúmul d'experiències de vida. D'una banda, una àrdua labor durant l'estada de recerca en la Universitat d'Alacant, i en l'àmbit personal, l'autodescubrimiento que només viure en un país alié al propi pot aportar.
Des del dia un, el departament de sociologia va brillar per la seua amabilitat atèsque vaig rebre un recolze en tot moment, des de les induccions necessàries per a saber-me moure en el campus, els contactes d'utilitat i els serveis necessaris, Javier López i David Plaza, tots dos parteix de la secretaria de departament, van ser impecables a brindar-me ajuda de la manera més amigable. En el dia a dia, tractar amb persones tan agradables com el van ser Antonio Muñoz, Juan Antonio Roche, Diana Jareño i María Jiménez m'incentivava a portar el meu treball de manera jovial i suportable.
El Dr. Ruiz Callado, ¿què dir d'ell? La seua labor era la de ser el meu tutor durant l'estada i es va fer càrrec no solament d'açò, sinó de fungir d'amic i mestre a més. Una personalitat fenomenal i el seu impressionant carisma són les coses que em porte de record de tornada a Mèxic. La seua porta sempre oberta i guardant un moment per a ajudar.
En l'àmbit personal, vaig passar de tenir un llarg període d'introspecció a sentir-me en comunitat, açò com ho esmentava anteriorment, a causa de la solitud dels primers dies que a poc a poc va desaparèixer en integrar-me a grups locals, sobretot a l'esportiu Bàrbars Ultimate Frisbee, esport que practique ferventment i amb els qui vaig tenir l'honor d'assistir al Campionat d'Espanya 2015 a Castelldefels.
En el professional, el motiu de la meua estada va ser passar 5 mesos a Alacant per a analitzar el model de cotreball que s'utilitza en la ciutat d'Alacant, per a açò, vaig conduir una enquesta basada en el Diagnòstic d'empreses per a determinar la seua competitivitat (Guevara-Sanginés) i la vaig aplicar a tots els espais de cotreball de la ciutat, en total, 7 espais en funcionament i 2 espais que han tancat les seues portes però van accedir a recolzar-me en aquesta recerca. El resultat d'aquesta recerca s'ha enviat per a participar en les V Jornades de Professors de Sociologia de les Organitzacions, no obstant açò, els resultats també serviran d'antecedent per a la meua recerca de finalització de màster, per la qual cosa agraïsc a tots els abans esmentats per la seua hospitalitat, la seua comprensió i paciència i sobretot la permanent amistat que es va amb mi a Mèxic i on siga que vaja.

Departament de Sociologia I


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3494

Fax: (+34) 96 590 3868

Twitter: https://twitter.com/dsoc1_ua

Facebook: https://www.facebook.com/dsoc1ua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464