Saltar apartados

Sosa Sosa, Maria Elena

  • Email: melenasosas@gmail.com
  • Centre de procedència: Universitat Central de l'Equador
  • País: Equador
  • Període de la primera estada: Del 4 d'octubre al 21 de desembre de 2018
  • Període de la segona estancia: Del 3 de juny al 2 d'agost de 2019

 

RESULTATS DE LA MEUA RECERCA:

1ª Estada: del 4 d'octubre al 21 de desembre de 2018

El motiu de l'estada va ser a causa d'estudis de doctorat en Turisme, on el professor tutor i director és el Dr. Tomás Mazón Martínez.

Els objectius compliments es relacionen amb "Analitzar les rutes gastronòmiques de la província d'Alacant en els aspectes identitaris, social i econòmic i la seua incidència en el desenvolupament de la població", la qual cosa servirà de plataforma per a un altre objectiu que es farà d'ara endavant com és "Proposar rutes gastronòmiques per a la província de Pichincha d'Equador, prenent com a base les rutes gastronòmiques d'Alacant adaptades al context".

Els resultats de la recerca tenen relació amb un avanç significatiu en revisió bibliogràfica, avanç en el marc teòric, treball de camp en relació a entrevistes semiestructuradas a actors claus relacionats amb el turisme gastronòmic a Alacant. D'aquesta forma hi ha un material representatiu per a continuar amb la tesi que té per tema inicial "Anàlisi de rutes turístiques gastronòmiques sobre la base de la cultura identitària en l'àmbit geogràfic de la província de Pichincha".

Finalment vull agrair al Prof. Tomás Mazón per la seua ajuda incondicional al llarg d'aquesta estada. Des d'un començament em va obrir les portes del seu despatx que, amb tota llibertat, he pogut utilitzar diàriament, brindant-me aquest espai com un lloc molt còmode de treball. A més, li agraïsc el temps dedicat en aquests mesos quant a la revisió per als avanços de la tesi, l'aportació amb els seus coneixements, l'enriquiment amb les informacions que m'ha dóna dau, els contactes que m'ha obert per a realitzar les entrevistes a agents socials implicats en la temàtica de la meua tesi, i gràcies per les converses tan agradables i disteses que vaig tenir amb ell i que sempre m'han servit per a anar aprenent més coses. També vull agrair a tot el personal administratiu de la facultat de Ciències Socials i el departament de Sociologia.

2ª Estada: del 3 de juny al 2 d'agost de 2019

El motiu de la nova estada va ser per estudis de doctorat en Turisme, on el professor tutor i director és Tomás Mazón Martínez.

Els objectius compliments es relacionen amb avanços i presentació per a el "V Congrés Internacional de l'Observatori de l'Alimentació i la Fundació Alícia" realitzat a Barcelona, congrés que va tenir molta relació amb el meu tema de recerca i va ser molt enriquidor. També avanços i presentació per a les "XII Jornades de recerca en turisme, educació, habilitats i ocupació" realitzat a Sevilla, a més d'assistència a Encuentro d'Universitats com a part dels estudis de doctorat interuniversitari.

Els resultats de la recerca tenen relació amb avanços en la revisió bibliogràfica, marc teòric, metodologia, delimitació més clara de la recerca de camp, organització d'activitats a realitzar en el treball de la tesi.

Finalment vull agrair al professor Tomás Mazón per la seua ajuda incondicional al llarg d'aquesta estada, les seues recomanacions i anàlisis han sigut importants per a avançar en la recerca i desenvolupament de la tesi.

 

Departament de Sociologia I


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3494

Fax: (+34) 96 590 3868

Twitter: https://twitter.com/dsoc1_ua

Facebook: https://www.facebook.com/dsoc1ua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464