Cursos realitzats Departament de Tecnologia Informàtica i Computació

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Departaments
Logo Departament de Tecnologia Informàtica i Computació   Departament de Tecnologia Informàtica i Computació
Departament de Tecnologia Informàtica i Computació

Cursos realitzats

Curs d'estiu CUDA
III Curs de programació d'aplicacions científiques i de visió per computador sobre processadors gràfics. Els dies 21, 22, 23 i 24 de juliol de 2014
III Curs de programació d'aplicacions científiques i de visió per computador sobre processadors gràfics

La universitat d'Alacant concedeix una importància molt rellevant a la formació d'especialistes en l'ús de GPUs (Unitats de Processament Gràfic) per a l'acceleració d'aplicacions científiques de tot tipus (informàtica, telecomunicacions, matemàtiques, física, química, biologia, medicina, computació gràfica i moltes altres) i comercials d'aplicació a tots els sectors industrials.

L'aprofitament d'aquests processadors gràfics de baix cost, tradicionalment usats per a l'entreteniment (videojocs), i disponibles en la major part de computadors domèstics permet resoldre en minuts problemes que requerien dies o grans supercomputadores.

Aquest taller pretenen servir per a avançar en l'esperit dels comentaris precedents i aspira a convertir-se en un fòrum de trobada dels nostres científics, estudiants i professionals mitjançant el seu desenvolupament i consolidació en anys esdevenidors.

La compañia NVIDIA ha concedit l'esment de CUDA Teaching Center i CUDA Research Center a la Universitat d'Alacant i ha dotat un laboratori d'alt rendiment amb targetes d'última generació que serà utilitzat en aquest curs, amb un alt contingut pràctic.

L'objectiu d'aquest curs d'estiu és donar a conèixer el potencial de la unitat de processament gràfic (GPU) i els seus avantatges per a l'execució d'aplicacions científiques. Familiaritzar-se amb les formes més actuals de programació de propòsit general sobre processadors gràfics: CUDA i OpenCL.

Descobrir les noves tendències en el món dels multiprocessadors i la supercomputación, així com avaluar les noves tendències en supercomputación: Fusion (AMD), Intel Xeon, Tesla (Nvidia).

Adquirir destreses en la programació amb processadors gràfics que permeten l'acceleració de tot tipus de processos en camps tan variats com la química, medicina, física, biologia, matemàtiques, informàtica i un llarg etcètera. Promocionar l'ús de la programació paral·lela en la comunitat universitària, atès que les noves generacions de processadors i targetes gràfiques aposten per explotar el paral·lelisme inherent en tot tipus de problemes amb un alt cost computacional i temporal.

Aquest curs d'estiu es durà a terme els dies 21, 22, 23 i 24 de Julio de 2014 en la Universitat d'Alacant.