Jornades Departament de Tecnologia Informàtica i Computació

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Departaments
Logo Departament de Tecnologia Informàtica i Computació   Departament de Tecnologia Informàtica i Computació
Departament de Tecnologia Informàtica i Computació

Jornades

Jornades jGPU 2014
IV Jornades de divulgació d'aplicacions científiques i visió per computador sobre processadors gràfics
Jornades de divulgació d'aplicacions científiques i visió per computador sobre processadors gràfics

El gran augment en el rendiment del maquinari gràfic, juntament amb millores recents en la seua programabilidad, han fet d'aquest maquinari un referent com a plataforma per a les tasques de còmput exigents en una gran varietat de dominis d'ús. Els últims anys ha crescut l'interès en els coneguts col·lectivament com GPGPU (Unitats de processament gràfic de propòsit general)

La Universitat d'Alacant concedeix una importància molt rellevant a la formació d'especialistes informàtics en l'ús de GPUs (Unitats de Processament Gràfic) no solament per a l'acceleració de jocs per ordinador i aplicacions multimèdia; sinó per a l'acceleració d'aplicacions científiques de tot tipus (visió artificial, robòtica, xarxes neuronals, medicina, física, química, matemàtiques, biologia, calçat, computació gràfica i molts uns altres) i per aqueixa raó és tan rica la seua oferta formativa amb assignatures específiques per als enginyers i també per a la formació de doctors.

Aquesta jornada aspira a convertir-se en un fòrum de trobada dels nostres científics, estudiants i professionals mitjançant el seu desenvolupament i consolidació en anys esdevenidors. A més l'objectiu dels tallers és iniciar a la programació de GPUs donant una visió general de l'estat de l'art de la programació d'aquests dispositius, així com posar en pràctica aquests conceptes sobre la tecnologia CUDA de NVIDIA. Per a açò, es durà a terme la programació i execució de certs algorismes tradicionals i es compararan els temps d'execució entre el paradigma tradicional d'execució sobre la CPU i la nova aproximació sobre GPGPU.