Saltar apartados

index

RECICLA I PLANTA EL TEU ARBRE

Els cartutxos de tinta i els telèfons mòbils contenen substàncies tòxiques i perilloses que, si no es tracten, contaminen greument el medi ambient.
Per a fabricar la carcassa de plàstic dun cartutx de tinta es necessita petroli brut, un recurs no renovable. A més, es necessiten més de 1.000 anys perquè un cartutx usat es desintegre per via natural, per la qual cosa és essencial gestionar aquest residu de forma adequada i evitar labocament incontrolat. El reciclatge de cartutxos contribueix a reduir emissions directes de CO2 a latmosfera i evita utilitzar innecessàriament matèries primeres, a més daigua i energia.
Respecte als telèfons mòbils, sestima que només un 5% són reciclats. No obstant això, cal remarcar que aproximadament el 90% del total de les fraccions que sobtenen dun terminal reciclat són valoritzables. A més, les bateries dels telèfons contenen cadmi, una substància altament contaminant.

La campanya

El Vicerectorat d'Infraestructures i Ampliació del Campus, en el desenvolupament de les competències del seu Secretariat de Gestió, Seguretat i Qualitat Mediambiental i de lOficina EcoCampus de Gestió Ambiental, dins del Sistema Integral de Gestió de Residus de la de la Universitat d'Alacant, llança aquesta campanya de recollida selectiva de cartutxos de tinta, tòners i telèfons mòbils amb la qual esperem contribuir a aconseguir un campus més respectuós amb el medi ambient. El benefici ambiental daquesta campanya és doble:
  • Per un costat saconsegueix que aquests tipus de residus es convertisquen en una matèria primera valoritzable.
  • Daltra banda, amb cada cartutx que es recicle la UA collaborarà amb la Fundació Natura en projectes de plantació darbres per a millorar els nostres espais naturals.
Per a desenvolupar aquesta nova campanya el Vicerectorat dInfraestructures i Ampliació del Campus ha distribuït contenidors de recollida selectiva en diferents Ecopunts dedificis del campus. En aquests punts de recollida els membres de la comunitat universitària que vulguen podran dipositar de forma selectiva els seus cartutxos de tinta, tòner i telèfons mòbils, i contribuir així a millorar espais verds sostenibles.

Cartell Campanya "Recicla i planta el teu arbre"
Cartell de la campanya "Recicla i planta el teu arbre"


Contenidor de recollida selectiva
  Contenidor de recollida selectiva de cartutxos de tinta, tòners i telèfons mòbils

Oficina Ecocampus


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400, ext. 2202

Fax: (+34) 96 590 9561

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464