Saltar apartados

Chimpamigos

La Universitat d'Alacant ha apadrinat a dos ximpanzés a través del programa Chimpamig@os i gràcies al conveni signat amb l'Institut Jane Goodall que permet, en el marc de l'Agenda 21 de la UA, col·laborar amb la seua campanya "Mobilitza't", de recollida selectiva de telèfons mòbils. Aquests dos ximpanzés són Kauka i Petit Prince. Si vols  conèixer les seues històries punxa ací.

Chimpamig@s és un programa de l'Institut Jane Goodall Espanya a través del com s'està recolzant als més de 140 ximpanzés que viuen en el Centre de Recuperació de Tchimpounga en República del Congo. La gran majoria d'aquests han arribat com a bebès, després de ser decomissats a caçadors, traficants o particulars que els tenien com a mascotes. Molt freqüentment aquestes cries han passat per experiències molt traumàtiques, com veure morir les seues mares i a gran part del grup en el qual vivien, havent sigut aïllats després en petites gàbies o encadenats, per la qual cosa arriben en condicions físiques i psíquiques molt greus. Però en Tchimpounga, els ximpanzés orfes són atesos per experimentats cuidadors i veterinaris, i viuen en grups en un entorn natural, amb eixides diàries al bosc. Allí desenvolupen les habilitats físiques, cognitives i socials que necessitaran per a la seua futura reintroducció en la selva.
Gràcies als fons que s'obtenen a través del programa Chimpamig@s és possible donar les cures, aliments i instal·lacions necessàries perquè tots els ximpanzés tinguen una segona oportunitat.

Recorda que pots dipositar els telèfons mòbils en les consergeries de l'Aulari I, Aulari II, Aulari III i Bibliotea General de la UA, i així col·laborar amb aquesta campañacon la fi de protegir els ecosistemes africans.

                                             

Oficina Ecocampus


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400, ext. 2202

Fax: (+34) 96 590 9561

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464