Saltar apartados

index

MOBILITZA'T PER LA SELVA

La Universitat d'Alacant i l'Institut Jane Goodall han firmat un conveni que permetrà, en el marc de l'Agenda 21 de la UA, col·laborar amb la campanya "Mobilitza't" de l'Institut Jane Godall. Pots lliurar el teu mòbil vell en l'Oficina Ecocampus, situada en el soterrani de l'edifici Germà Bernàcer, on es rebran els telèfons mòbils per a enviar-los posteriorment a reciclar, amb l'objectiu de protegir els ecosistemes africans.

També pots enviar directament a reciclar el teu mòbil (en funcionamient o no, amb bateria però sense carregador ni tarja SIM ni cap altre element) y de forma gratuïta, seguint aquests passos.

A Espanya existeixen avui dia més de 52 milions de línies de telèfons mòbils per a poc més de 45 milions dhabitants. A aquest impressionant número de terminals cal afegir-hi aquells mòbils més antics que són reemplaçats i que els ciutadans guarden o llencen a les escombraries, sent la tassa de reciclatge menor al 5%. Si multipliquem aquests números pels països de lanomenat món desenvolupat, les xifres són esfereïdores. Al mateix temps, l'explotació del coltan, un valuós mineral què és fa servir en els nostres mòbils, ordinadors i consoles, està en el centre dels enfrontaments que produeixen milers de víctimes i refugiats a la República Democràtica del Congo. Per a satisfer la nostra creixent demanda, la mineria il·legal fa servir ma dobra semi-esclavitzada, destruint a més, els hàbitats de moltes espècies com els ximpanzés i goril·les, en greu perill per la caça furtiva i la desforestació.

 
Instituo Jane Goodall                  
 Cartell Campanya "Mobilitza't per la selva"
Cartell de la campanya "Mobilitza't"

 

Oficina Ecocampus


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400, ext. 2202

Fax: (+34) 96 590 9561

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464