Saltar apartados

consum-i-compra-responsable

 CONSUM I COMPRA RESPONSABLE                                                          Tornar a la pàgina principal

Consells de compra

 • Compra productes en envàs familiar: a més de ser més barats, estaràs disminuint la generació de residus.
 • Compra productes a granel: així podràs comprar la quantitat que precises i generaràs menys residus.
 • Compra productes concentrats: la solució concentrada condeix més per què necessitaràs comprar menys quantitat i evitaràs la generació dels corresponents residus d'envasos.
 • Evita comprar productes amb excés d'embolcalls: per a la mateixa qualitat i quantitat de producte, en el cas de sobreempaquetatge adquirim embolcalls que no aporten gens a la qualitat final del producte i generarem major quantitat de residus d'envasos que podem evitar.
 • Evita els productes d'usar i tirar: són la pitjor opció ja que a la llarga són més cars i suposen una generació innecessària de residus.
 • Tin en compte la qualitat i durabilitat dels productes que adquireixes, així com els residus que es generaran posteriorment.
 • Opta per alternatives que no empren alumini, ja que és un dels processos de major consum energètic i de major impacte ambiental. Per exemple: vidre enfront de llandes d'alumini, carmanyoles en lloc de paper d'alumini...
 • Rebutja les bosses de plàstic que no necessites i utilitza la teua pròpia bossa o carro de la compra.

 Tornar

Econeteja

A l'hora de comprar productes de neteja, evita aquells que tinguen algun dels següents pictogrames:

calavera.gif
cruz.gif
corrosivo.gif llama.gif peligroso.gif


Ecoproductes de neteja

 • Per a la neteja de la roba: el detergent de les rentadores contamina directament les aigües i els peixos del mar. Per al seu reemplaçament, la milllor opció és el sabó natural (en escates o dissolt en aigua). 
 • Per a la neteja de la vaixella: dissoldre tres cullerades de sabó en un litre d'aigua i afegir mitja tassa de vinagre i el suc d'una llimona. Si és necessari escurar la vaixella, afegir bicarbonat.
 • Per a la neteja del forn: es neteja amb una barreja d'aigua calenta, sabó rallat, suc de llimona (que desgreixa) i bicarbonat sòdic (en cas que siga necessari raspar).
 • Per a la neteja del sòl: la barreja de sabó, aigua i vinagre de la vaixella serveix també per al sòl. Per a netejar rajoles, basta un drap humitejat en vinagre i després passar un drap sec. Per a sòls de fusta, la barreja d'aigua freda amb un doll de vinagre.
 • Per a la neteja de catifes i moquetes: una solució d'aigua freda i vinagre passada amb un drap o raspall. Ajuda de passada a afirmar els colors. Si la catifa està tacada, passar el drap humit, després afegir bicarbonat sòdic i finalment aspirar. Per a la neteja de cristalls: netejar primer amb una barreja d'aigua freda i sabó rallat. Després, passar una solució per una banda de vinagre amb 4 parts d'aigua. Eixugar amb un drap net. Desinfectant per a la llar: barrejar 50-100 ml. d'oli d'eucaliptus en un litre d'aigua. Passar per les superfícies a desinfectar. Ambientador per a la llar: dissoldre 5 ml. de bicarbonat sòdic en mig litre d'aigua calenta i afegir 5 ml. de suc de llimó. Abrillantador de mobles: barrejar 5 ml. d'oli de llimó amb 250 ml. d'oli vegetal. Per a netejar electrodomèstics en general: fer una solució de bicarbonat sòdic o de vinagre amb aigua freda. Font: Greenpeace

Tornar

Oficina Ecocampus


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400, ext. 2202

Fax: (+34) 96 590 9561

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464