Saltar apartados

Substàncies nocives

Substitució de substàncies nocives per alternatives més segures

ChemSec és fruit de la unió de quatre organitzacions de lluita per un medi ambient més saludable. ChemSec ha elaborat una llista que pretén servir com a eina de suport per a l'elaboració del paquet legislatiu europeu. La llista SIN (Substitute It Now!) proposa accelerar la substitució de substàncies nocives per alternatives més segures.

La llista SIN 1.1 identifica 356 substàncies químiques molt problemàtiques basant-se en el reglament REACH. Aquestes substàncies es troben en productes d'ús quotidià i els seus efectes resulten nefasts per a la salut humana. Detergents, ordinadors, pintures i fins i tot joguets, són alguns productes en els quals es troben aquest tipus de substàncies que poden causar càncer, alteracions de l'ADN i pertorbacions del sistema reproductor.

El passat 3 de maig, la llista SIN es va actualitzar a la seua versió 2.0, incloent 22 substàncies addicionals les propietats de les quals són molt particulars ja que es tracta de perturbadors endocrins que poden trobar-se en cosmètics, joguets i aliments. Aquestes substàncies estan relacionades amb nombroses malalties i alteracions del comportament i la fertilitat.

Font: ladyverd.com

Informació relacionada:

Més informació

Nuevos Pictogramas de Peligro

Font: Confederació de Consumidors i Usuaris

 

Oficina Ecocampus


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400, ext. 2202

Fax: (+34) 96 590 9561

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464