Saltar apartados

Fauna i plagues: mesures higièniques

Des del seu origen, el campus de la Universitat d'Alacant es va concebre com a una clara aposta de regeneració mediambiental. En aquell entorn qualificat com un erm, s'han anat generant diferents espais verds i atractius, que són gaudits tant pels membres de la comunitat universitària com pels veïns dels municipis del voltant.

Amb una zona verda superior al 35% de la seua superfície total, en el nostre Campus conviuen diferents ecosistemes artificials que propicien la presència de fauna: umbracles amb plantes enfiladisses, tolles i embassaments situats per tot el Campus, formacions vegetals arbòries aclarides, amb matoll o semiobertes, etc. En l'actualitat, nien i visiten el campus aus no vistes des de fa dècades en els paratges més propers a la Universitat d'Alacant.

Aquesta presència de fauna pot en ocasions interferir amb l'activitat humana, i ocasionar algunes molèsties que podem intentar prevenir seguint senzilles pautes, per a evitar plagues o qualsevol altre tipus d'incident.

És aconsellable evitar la presència de tot tipus alimente, fins i tot els terrossets de sucre o els envasats (galetes o uns altres), en els edificis, aules i despatxos (calaixos o armaris), ja que són altament atractius per als rosegadors i altres tipus d'insectes.

Per favor, col·labora amb aquesta simple estratègia de forma habitual i, sobretot, en els períodes de vacances o en els períodes d'activitat atenuada de Nadal i de Setmana Santa, en els quals la comunitat universitària s'absenta del campus durant un període de temps més o menys perllongat.

 

 

 

 

Oficina Ecocampus


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400, ext. 2202

Fax: (+34) 96 590 9561

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464