Saltar apartados

papereres selectives edificis

La Universitat d'Alacant signa un conveni amb Ecoembes per a recuperar 450 tones anuals de material potencialment reciclable

 papeleras recogida selectiva

Imatges 1 i 2: Papereres de recollida selectiva situades a l'interior dels edificis gràcies a l'acord de col·laboració entre la Universitat d'Alacant i Ecoembes

 

La comunitat universitària de la Universitat d'Alacant genera en un any prop de 450 tones de material reciclable. A principis de l'any 2011, la Universitat d'Alacant va signar un conveni amb Ecoembes per a recuperar aqueixes 450 tones anuals de material potencialment reciclable. Des de llavors, prop de 750 contenidors de recollida selectiva es van instal·lar en les zones comunes de l'interior dels edificis del campus de la Universitat d'Alacant a Sant Vicent del Raspeig, en honor del compromís adquirit per la UA a través del seu Pla Estratègic Sectorial de Medi ambient i Desenvolupament Sostenible (Agenda 21) publicat en l'adreça http://blogs.ua.es/agenda21/. Els nous contenidors de recollida selectiva instal·lats (de color blau per a paper i cartó i groc per a envasos) s'implanten gràcies a un acord de col·laboració signat entre la Universitat d'Alacant, a través del seu Vicerectorat d'Infraestructures, Espais i Medi ambient, i l'empresa Ecoembes, societat sense ànim de lucre dedicada a la recuperació i reciclatge d'envasos lleugers i de cartó i paper. Ambdues parts s'han compromès a col·laborar en la millora del sistema de recollida selectiva en les instal·lacions de la Universitat i en l'adequada gestió del material recuperat. Per a açò, han acordat engegar, al costat de l'Oficina EcoCampus de Gestió Ambiental de la UA, iniciatives de conscienciació social i sensibilització per a potenciar la recollida selectiva d'envasos lleugers i el seu reciclatge entre tota la comunitat universitària.

La iniciativa va començar a l'estiu de 2010, quan es va dotar de contenidors d'aquest tipus a dos edificis del campus, l'Aulari II i la Politècnica IV, de forma experimental. El projecte comprèn la col·locació dels contenidors en tots els edificis de la UA de forma gradual i en els pròxims mesos.

Aquesta actuació es va complementar amb la progressiva instal·lació - per part de la UA - d'illes ecològiques. Es tracta de tres papereres que arrepleguen de forma selectiva paper, envasos lleugers i altres residus, i s'hagen distribuïdes per la zona per als vianants i jardins del campus.

S'estima que en aquest projecte, que és el primer d'aquestes característiques en una universitat espanyola, s'arreplegaran prop de 97 tones d'envasos i 344 tones de paper i cartó. El material, seleccionat i dividit per matèries, es portarà a plantes de reciclatge diferents, on va a ser aprofitat per a nous usos com pot ser en la indústria tèxtil, canonades, gronxadors infantils, paper, borses de brossa o alumini.

 

Imatge 3: Illes de recollida selectiva per a paper / cartó, envasos lleugers i altres residus, instal·lats per la Universitat d'Alacant en les zones enjardinades del campus.

Oficina Ecocampus


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400, ext. 2202

Fax: (+34) 96 590 9561

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464