Saltar apartados

Presentació

L'Oficina EcoCampus de Gestió Ambiental inicià el seu camí a principis de l'any 2007, d'acord amb les recomanacions fetes en aquest sentit pel Grup de Treball per a la Qualitat Ambiental i el Desenvolupament Sostenible de la CRUE. En aquest fòrum, les universitats públiques de l'estat espanyol consideren de gran importància posar els mitjans necessaris per a constituir oficines de gestió ambiental, que haurien de comptar principalment amb la participació de personal amb la suficient qualificació en la matèria.

EcoCampus serà l'oficina encarregada de promoure la participació de la comunitat universitària (PDI, PAS i alumnat) en l'elaboració de propostes i solucions, en matèria de defensa i millora del medi ambient, un objectiu recollit en el títol preliminar (Naturalesa, principis i finslitats de la Universitat) de l'Estatut de la Universitat (art. 1, punt 3, i art. 2, punt o). Aquesta Oficina es coordinarà i comptarà amb l'assessorament i la col·laboració del Comitè de Seguretat i Salut, la Comissió de Medi Ambient, els Serveis Tècnics Universitaris, sindicats i representants de centres.

Les funcions que es preveu que l'Oficina EcoCampus puga desenvolupar, d'una forma gradual, se centren en:

  • Elaborar tot tipus de propostes d'actuació de gestió i qualitat ambiental, per a remetre-les al Vicerectorat amb competències en la matèria.
  • Servir de vincle entre tots els agents, especialment les futures comissions de qualitat ambiental dels centres, que es pretén propiciar.
  • Fer les tasques de coordinació i seguiment de l'execució dels protocols derivats de l'Agenda 21 de la UA, dins del Pla Estratègic Sectorial de Medi Ambient de la Universitat d'Alacant.
  • Obtenir recursos de finançament extern a la Universitat d'Alacant: programes, ajudes, subvencions, beques, etc.
  • Assessorar les futures comissions de qualitat ambiental que es creen al campus.
  • Promoure l'organització de cursos de formació del personal en matèria ambiental.
  • Impulsar campanyes de sensibilització i informació a la comunitat universitària.
  • Recollir iniciatives de la comunitat universitària en matèria ambiental.

 

Oficina Ecocampus


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400, ext. 2202

Fax: (+34) 96 590 9561

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464