Conferenciants principals XVII Convegno Internazionale EGA 2018

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo XVII Convegno Internazionale EGA 2018   XVII Convegno Internazionale EGA 2018
XVII Convegno Internazionale EGA 2018

Conferenciants principals

PETER EISENMAN

 

Peter Eisenman ha confirmat la seua participació i serà responsable d'impartir la conferència inaugural en el Congrés Internacional EGA 2018.

Peter Eisenman és un arquitecte i educador reconegut internacionalment. Com a director d'Eisenman Architects, ha dissenyat projectes d'habitatge i urbanisme a gran escala, instal·lacions innovadores per a institucions educatives i una sèrie de residències privades innovadores. Els seus projectes més recents inclouen la Ciutat de la Cultura de Galícia a Santiago de Compostel·la, Espanya, i un gran bloc d'habitatge col·lectiu a Milà, Itàlia. Peter Eisenman és actualment professor Charles Gwathney en la Universitat de Yale i ha ensenyat en la Universitat de Cambridge, la Universitat d'Harvard, la Universitat de Princeton, la Universitat Estatal d'Ohio i en la Cooper Union. Entre els seus molts llibres destaquen Eisenman: Inside Out, Selected Writings 1963-1988; Escrit en el Buit, Selected Writings 1990-2004; Tracing Eisenman; i Giuseppe Terragni: Transformations, Decompositions, Critiques. De 1967 a 1982 va ser director de l'Institut d'Arquitectura i Estudis Urbans en la ciutat de Nova York, que va fundar. Va ser guardonat amb el prestigiós Premi Wolf en Arts en el camp de l'Arquitectura en 2010.

 

 

ALBERTO CAMP BAEZA

 

Alberto Camp Baeza ha confirmat la seua participació impartint una de les conferències convidades en el Congrés Internacional EGA 2018.

Alberto Camp Baeza és un arquitecte reconegut internacionalment i és catedràtic de projectes de l'Escola d'Arquitectura de Madrid (ETSAM). Les seues obres han sigut àmpliament publicades i premiades. Algunes d'elles són: les cases Turégano, de Blas, Gaspar, Asencio Guerrero, Rufo, Moliner, Olnick Spanu, Cala o la Casa de l'Infinit. També edificis públics com el Centre BIT a Inca-Mallorca, l'espai públic Entre Catedrals, a Cadis, la seu de la Caixa d'Estalvis de Granada i el Museu de la Memòria d'Andalusia, una guarderia per a Benetton a Venècia, o la Seu de la Regió Governe de Castella i Lleó, a Zamora. Ha ensenyat en diferents universitats: ETH, en Zurich i EPFL, a Lausana; Universitat de Pennsilvània, a Filadèlfia; La Universitat Estatal de Kansas; La Universitat CUA, a Washington; L'Ecole d'Architecture, en Tournai. En 2017 va ser nomenat Clarkson Chair in Architecture per la Universitat de Buffalo. Ha rebut premis com la Medalla d'Or Heinrich Tessenow (2013), el Premi Arnold W. Brunner Memorial (Acadèmia Americana d'Arts i Lletres), el Premi Internacional d'Arquitectura en Pedra (Verona) i la International Fellowship 2014 (R.I.B.A.). En 2014 va ser triat membre de ple dret de la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Fernando, a Espanya. En 2015, va ser guardonat amb el BigMat a Berlín i el Premi Internacional d'Arquitectura Espanyola (PAEI 2015); i va guanyar el 1er Premi Ex aequo per a construir el nou LOUVRE. En 2018 ha sigut guardonat amb el Premi Piranesi per l'Accademia Adrianea vaig donar Architettura vaig donar Roma.

 

 

GERNOT RIETHER

 

Gernot Riether ha confirmat la seua participació impartint una de les conferències convidades en el Congrés Internacional EGA 2018.

Gernot Riether és el Director de l'Escola d'Arquitectura i Professor Titular en el College of Architecture and Design del New Jersey Institute of Technology (NJIT). Amb anterioritat ha impartit docència en Kennesaw State University, Ball State University, ENSA Paris La Villette, Geòrgia Tech, NYIT i el Barnard College de la Universitat de Columbia i imparteix conferències a tot el món. En el seu Digital Design Build Studio ell i els seus estudiants estan investigant el potencial dels mètodes de fabricació digital. El seu estudi ha guanyat concursos com el disseny del Pavelló AIA i ha rebut encàrrec de projectes com el Pavelló Nuit Blanche a París. Alguns dels projectes desenvolupats en Digital Design Build Studio s'han exhibit en el Centre Pompidou i s'han inclòs en llibres sobre fabricació digital i en publicacions com Architectural Record i DETAIL. El seu pròxim llibre, Urban Machines, en coautoría amb l'arquitecta Marcella Del Signore, explora la relació entre els espais urbans públics i la tecnologia de la informació.

 

 

 

PONENTS CONVIDATS

PABLO LORENZO-EIROA

 

Pablo Lorenzo-Eiroa és expert en els camps de l'arquitectura i la computació. La seua experiència es basa en problemes de representació, des d'entorns espacials virtuals fins a fabricació digital que deconstruye l'arquitectura emergent de la informació. És professor adjunt adjunt, coordinador de l'Advanced Graduate Master Studio i professor de representació digital en The Cooper Union en la ciutat de Nova York. Ha rebut beques de recerca, premis i beques de Fulbright, National Endowment for the Arts i la Universitat de Princeton, entre uns altres. Ha ensenyat, impartit conferències i publicat internacionalment. Entre diverses publicacions, és coeditor d'Architecture In Formation, Routledge, Londres 2013. A través de les seues activitats acadèmiques i i (eiroa) -Arquitectes, està integrant el disseny d'arquitectura amb la historia / teoria en diferents associacions, amb treballs que van des de la recerca acadèmica. al disseny arquitectònic experimental en comissions privades i estatals a Nova York i Buenos Aires.

 

 

 

 

JOSÉ ANTONIO FRANCO

 

Doctor Arquitecte per la Universitat Politècnica de Madrid. Catedràtic de les Universitats Politècnica de València, 1983 i de Santiago de Compostel·la, 1984. Professor Emèrit de la Universitat de la Corunya des de 2014. Primer Director de l'Escola d'Arquitectura de la Corunya, 1975-1986. Director del Departament de Representació i Teoria Arquitectòniques (1986-2009). Primer president de la Comissió del Projecte Fi de Carrera i del seu actual Programa de Doctorat en Arquitectura i Urbanisme (fins a 2014).

Membre del Consell Rector de l'European Association for Architectural Education, (1989-1995). TARGA D´OR (medalla d'or) de l'any 2004 de la Unione Italiana per il Disegno. Director de programes de doctorat en la Universidade Luterana do Brasil (2000-2004) i en la Universidade Lusófona do Porte, Portugal (2007-2010). Actualment dirigeix el Màster de Disseny Arquitectònic impartit en la Universitat Pontifícia de la República Dominicana conjuntament amb la Universitat de la Corunya.

Com a investigador s'ha dedicat a estudiar fonamentalment el patrimoni arquitectònic i el procés de la concepció arquitectònica i la seua representació gràfica.

 

 

LISS C. WERNER

 

Liss C. Werner és professora assistent en EL TEU Berlin, Institut d'Arquitectura, on està construint el "CYPHYLAB", i investigant sistemes ciberfísicos per a l'arquitectura. El treball de Werner està impulsat per les ciències de la computació, la cibernètica, la intel·ligència material i la teoria digital. Ha ensenyat i impartit conferències en la Universitat de Nottingham, DIA Dessau, Cooper Union, Texas Tech, MIT, la Universitat de Kassel, Bauhaus Weimar, Innsbruck, LA TEUA Graz i ha sigut professora convidada en Taylor's University Malaysia i Carnegie Mellon University. El seu estudi de disseny va ser exhibit en la Biennal de Venècia (2012, 2018). Va estudiar a Westminster, RMIT i UCL Bartlett. Werner va editar '[En] Coding Architecture' i 'Cybernetics: state of the art'; les seues pròximes publicacions inclouen 'Arquitectura Cognizant' i 'Biomaterial and ProtoArchitecture'. Ha sigut copresidenta de conferències sobre arquitectura computacional i ecologia i presidirà eCAADe2020. Va ser guardonada amb el premi "Young Digital Changer" i la seua empresa ha rebut el Premi alemany de l'empresa al millor disseny i arquitectura urbana moderna (2017). Liss C. Werner és directora de 'Tactile Architecture - office für SystemArchitektur' i fundadora del "Cybernetics-Lab".

 

 

 

ÁNGELA GARCÍA CODOÑER

 

 

Ángela García Codoñer. Es catedrática de Expresión Gráfica Arquitectónica en la Escuela Politécnica de Valencia. Su campo de investigación es la recuperación del color en la arquitectura del patrimonio. Actualmente es editora de la Revista EGA. Imparte conferencias en la UPV como parte del programa de grado y máster impartido en la Escuela de Arquitectura, y ha sido directora de varias tesis doctorales, dos de las cuales recibieron premios extraordinarios. Ha dirigido varios proyectos de investigación, tanto nacionales como internacionales. Además compagina su actividad docente con su trabajo como pintora, habiendo expuesto parte de su producción artística en la Tate Modern de Londres o en el IVAM de Valencia.