HISTÒRIA DELS CONGRESSOS D'EXPRESSIÓ GRÀFICA ARQUITECTÒNICA XVII Convegno Internazionale EGA 2018

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo XVII Convegno Internazionale EGA 2018   XVII Convegno Internazionale EGA 2018
XVII Convegno Internazionale EGA 2018

HISTÒRIA DELS CONGRESSOS D'EXPRESSIÓ GRÀFICA ARQUITECTÒNICA

Els congressos bianuals d'Expressió Gràfica Arquitectònica reuneixen des de l'any 1984, en què es van celebrar les primeres Jornades en la Universitat de La Corunya, als docents i investigadors dels departaments o seccions departamentals d'Expressió Gràfica Arquitectònica, i dels departaments afins d'altres països.

Des de 1986 s'han celebrat cada dos anys 16 edicions de forma ininterrompuda, és actualment el congrés periòdic d'arquitectura de major regularitat a Espanya. Les Actes dels congressos, publicats en cada edició, forma un ric bagatge de centenars de ponències sobre els més diversos camps relacionats amb la recerca en arquitectura, la representació, la docència, o les noves tecnologies gràfiques.

Des de l'any 1990, en la seua edició celebrada a València, el Congrés té caràcter internacional, amb participació continuada i estable de professors i investigadors d'Itàlia, Portugal i Iberoamèrica.

En el Congrés de València de 1990 es va acordar publicar una revista anual. Així va nàixer la revista EGA: Revista d'Expressió Gràfica Arquitectònica, dirigida des de llavors per la professora Ángela García Codoñer explica en l'actualitat amb 28 nombres.

La Revista EGA ha sigut reconeguda per l'Agència Nacional de la Qualitat i Acreditació com a revista d'impacte, avaluable en la concessió dels trams de recerca i les diferents acreditacions a Espanya, en estar inclosos els seus articles en les bases de dades internacionals de l'Avery Index to Architectural Periodicals de la Universitat de Columbia, i en els Architectural Publications Index del RIBA.

Des de 1992, els Comitès Organitzadors dels congressos mantenen un estret contacte amb diversos Departaments de Representació i d'Aixecament d'Itàlia, la Unione Italiana per el Disegno i amb la Unione Europea per il Disegno, amb seu a Gènova.

En el XIV Congrés Internacional a Porto, la Unione Europea per il Disegno, el Grup d'Investigação em Territori, Cidade i Design de la Universidade Lusíada Porte, i els professors de matèries afins en Facultats d'Arquitectura de Portugal, s'integren en un procés obert de col·laboració i intercanvi d'experiències docents i investigadores entre els tres països.

 

Relació de Congressos d'Expressió Gràfica Arquitectònica celebrats fins al present: