Saltar apartados

Novetats

Edifici FR

NOVETATS

25/07/2019
TALLER D'INTRODUCCIÓ A L'ORNITOLOGÍA. Eines per a l'estudi dels aus dels ecosistemes mediterranis

27 i 28 de setembre de 2019. Lloc de realització: Estació Científica Font Roja Natura-UA. Ctra. Alcoi. Coordinació: Andreu Bonet Jornet Professorat: Pep Cantó Corchado, ornitóleg, educador ambiental i guia mediambiental del PN Carrascal de la Font Roja. Crèdits: 1 ECTS. Llengua vehicular: valencià. Import: 30 euros. Objectius: Descripció de les principals espècies d'aus presents en el Parc Natural del Carrascal de la Font Roja, i dels seus hàbitats, amb la finalitat d'aprendre a identificar-les i diferenciar-les. Destinataris: Alumnat de la Universitat d'Alacant, biòlegs, científics ambientals, tècnics ambientals i públic en general amb interès en el coneixement de l'ornitologia.

No hi ha servei de transport.

28/09/2014
MASTER EN GESTIÓ I RESTAURACIÓ DEL MEDI NATURAL

Master Universitari Oficial de l'EES per la Universitat d'Alacant.L'objectiu fonamental d'aquest Màster és la formació de professionals en l'àmbit del Medi ambient, capaços de desenvolupar i aplicar tècniques preventives i correctores de la degradació del mitjà natural. 

El Màster en Gestió i Restauració del Medi Natural donarà començament a l'octubre de 2016 i finalitzarà al maig de 2017.

Preinscripció oberta

15/02/2019
FLORA I VEGETACIÓ DEL PARC NATURAL DEL CARRASCAR DE LA FONT ROJA

Data: 17 i 18 de maig de 2019 Lloc de realització: Estació Científica Font Roja Natura-UA. Ctra. Alcoi. Coordinació: Andreu Bonet Jornet. Professorat:  Andreu Bonet Jornet, professor titular del departament d'Ecologia de la Universitat d'Alacant i Lluis Serra Laliga, agent mediambiental de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Col·laborador ECFRN UA. Crèdits: 1,2 ECTS
Llengua vehicular:
 valencià Import: 20 euros. Objectius: descripció de les principals espècies de flora presents en el Parc Natural del Carrascal de la Font Roja, així com de les comunitats vegetals que conformen, amb la finalitat d'aprendre a identificar-les i diferenciar-les.
Destinataris: alumnat de la Universitat d'Alacant, tècnics ambientals i públic en general amb interès en el coneixement de la vegetació de la flora.

Preinscripció: oberta fins al 15 de maig

Materials descarregar ací

17/04/2019
JORNADA SOBRE BONES PRÀCTIQUES EN ALLOTJAMENTS TURÍSTICS D'INTERIOR

Data: 10 de maig de 2019
Curs d'1 crèdits ECTS.
Lloc de realització: Estació Científica Font Roja Natura-UA. Ctra. Alcoi.
Preinscripció: oberta fins al 8 de maig

24/03/2019
XIV Seminari sobre orquídies de la Comunitat Valenciana

12, 13 i 14 d'abril de 2019. Curs teòric-pràctic per a donar a conèixer el món de les orquídies, les seues característiques biològiques, distribució i particularitats per a atraure als pol·linitzadors. Coneixement de la seua protecció. Tècniques fotogràfiques. Eixides de camp al P.N. Serra de Mariola. A càrrec de Lluís Serra i de Juan Catalá.

07/02/2019
TALLER DE CULTIVO Y COMERCIALIZACIÓN DE HONGOS

ata: 15 i 16 de març de 2019 Lloc de realització: Estació Científica Font Roja Natura-UA. Ctra. Alcoi. Coordinació: Andreu Bonet Jornet Professorat: Andreu Bonet Jornet, professor titular del departament d'Ecologia de la Universitat d'Alacant; Antonio Belda Antolí, especialista tècnic del departament de Ciències de la Terra i del Medi ambient de la Universitat d'Alacant. Crèdits: 0,80 ECTS Llengua vehicular: castellà Import: 30 euros Objectius: El present curs pretén formar a l'alumnat en matèria del cultiu domèstic i/o industrial d'espècies amb interès culinari i medicinal. El cultiu de fongs és una alternativa als cultius tradicionals que permet la dinamització local, proporcionant productes de qualitat i ecològics amb escassa inversió. La majoria d'aquestes espècies permeten reciclar residus urbans que són rebutjats generalment com a resta de poda, cartó, pòsits del cafè, etc. Sens dubte, els bolets són un producte en auge que cada dia s'empren amb major freqüència en la cuina i que al seu torn permeten obtenir substàncies medicinals. L'aplicació dels coneixements sobre el cultiu pot desenvolupar-se a escala familiar o bé a nivell industrial, creant llocs de treball i incrementant l'economia local. Durant el curs es realitzarà una demostració de tot el procés de cultiu des de l'obtenció de llavor fins a la producció.Destinataris: Gestors mediambientals, alumnat de ciències, empresaris i joves emprenedors, agricultors i públic en general.Preinscripció: oberta fins al 13 de març

06/02/2018
VOLUNTARIAT AMBIENTAL NET TO NET

Programa de voluntariat ambiental de ciència ciutadana per a l'obtenció de dades fitofenológicos de diverses espècies d'arbres i arbustos mediterranis, perennifolios i caducifolis. Activitat gratuita. Informació i inscripcions al CEMA Font Roja 965331987

07/06/2016
LA FONT ROJA. GUIA PER A LA VISITA: FLORA, FAUNA I PATRIMONI

Aquest llibre pretén ser una senzilla guia que convide a la visita i que permeta al lector entendre el valor que aquest espai té en l’actualitat i el que ha tingut al llarg de la història.

20/03/2016
Exposició permanent. El Bosc Interior

Exposició permanent sobre el bosc mediterrani. Edifici Font Roja Natura.

De dilluns a diumenge, de 9,30h a 14h.

30/06/2017
ESTACIÓ METEOROLÒGICA SANTUARI DE LA FONT ROJA (ALCOI)

Estació meteorològica en directe, en el Santuari. Xarxa AVAMETDades en temps real, actualitzada cada 5 minuts, i històrics.

14/03/2015
REGISTRE EN TEMPS REAL DE DADES CLIMÀTIQUES EN TORRETES - FONT ROJA

L'estació meteorològica AVAMET de l'Estació Biològica Torretes - Font Roja ja està online, amb una informació meteorològica completa i detallada cada 5 minuts

01/01/2015
Rutes i senderes

Enllaç a Wikirutas de senders de muntanya per la Font Roja

01/01/2015
Recorregut botànic

Recorregut botànic per la ruta circular de pujada al Menejador des de la Font Roja, per pista i sendera. Web de S. González Torregrosa.

11/11/2014
Videos sobre la Font Roja

Recursos audovisuals i col·lecció de videos sobre la Font Roja.

26/09/2014
L'Estació Científica Font Roja Natura UA en Facebook

Accedeix a informacions més actualitzades en el Facebook de l'Estació !

29/09/2014
WEB CAM DES DEL MENEJADOR I DADES METEOROLÒGIQUES ON LINE A.C.I.F.

Nou enllaç a la webcam amb vista a la vall del Polop i Alcoi des del Menejador (1352 m.s.m.). Web de dades meteorològiques de Batoi on line. (A.C.I.F.)

 

Consulta les novetats del Vicerectorat d'Investigació i Transferència del Coneixement

Consulta les novetats de l'Estació Biològica de Torretes - Font Roja 

Consulta les novetats del CIMAR

Estació Científica Font Roja Natura UA


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Estaci%C3%B3-Cient%C3%ADfica-Font-Roja-Natura-UA/329255640429535?sk=wall

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464