Saltar apartados

TÍTOL III. DE LES ACTIVITATS DE LA UNIVERSITAT. CAPÍTOL III

De l'extensió universitària

Article 131. Activitats d'extensió universitària
  1. La Universitat desenvoluparà activitats d'extensió universitària, dirigides a qualsevol integrant de la comunitat universitària i a la societat en general, a fi de contribuir a la difusió del coneixement i la cultura, la igualtat entre dones i homes, la promoció de l'esport, la millora de la qualitat de vida i la protecció del medi ambient, com a pressupòsits del progrés social.
  2. Les activitats d'extensió universitària de la Universitat d'Alacant prestaran especial atenció a les demandes socials del seu entorn. Singularment, promourà programes dirigits a persones grans.
  3. Les activitats d'extensió universitària podran desenvolupar-se en col·laboració amb altres entitats, públiques o privades, mitjançant conveni.
  4. A fi d'aconseguir la màxima integració possible de la Universitat en les comarques alacantines, es potenciarà la política de seus universitàries, a través dels convenis oportuns.
Article 132. La cultura universitària
  1. La Universitat d'Alacant assumeix la responsabilitat de connectar l'universitari amb el sistema d'idees vives del seu temps. Amb aquesta finalitat, potenciarà el seu compromís amb la reflexió intel·lectual, la creació i la difusió de la cultura.
  2. En la seua funció de difusió del coneixement i la cultura, la Universitat durà a terme una comunicació transparent, veraç, que responga als interessos generals de la institució i que contribuïsca a la integració social.
  3. Per al desenvolupament de la seua política cultural, la Universitat d'Alacant tindrà en compte la pluralitat lingüística i cultural de la societat de la Comunitat Valenciana, així com també la promoció de la llengua pròpia d'aquesta.
Article 133. L'esport universitari
  1. La Universitat d'Alacant assumeix la pràctica esportiva i l'adquisició d'hàbits de vida saludable com a part de la formació de l'alumnat i la considera d'interès general per a qualsevol integrant de la comunitat universitària.
  2. La Universitat establirà mesures per a afavorir la pràctica esportiva entre integrants de la comunitat universitària i la compatibilitat efectiva amb la formació acadèmica dels seus estudiants.
Article 134. La cooperació per al desenvolupament

La Universitat d'Alacant fomentarà la participació dels qui integren la comunitat universitària en projectes de cooperació internacional i solidaritat, així com també en activitats que suposen un impuls de la cultura de la pau, del desenvolupament sostenible i del respecte al medi ambient, com a elements essencials per al progrés solidari.

Estatut Universitat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464