Saltar apartados
  • UA
  • EURLE
  • "L'EURLE imparteix un grau universitari de caràcter molt pràctic que es pot estudiar a Elda"

"L'EURLE imparteix un grau universitari de caràcter molt pràctic que es pot estudiar a Elda"

 

Entrevista a José Antonio González, coordinador d'Activitats de l'EURLE, en Valle d'Elda*

 

José Antonio González Martínez és el coordinador d'Activitats i relacions Institucionals de l'Escola Universitària de Relacions Laborals d'Elda EURLE, des de fa un any, en la qual imparteix diverses assignatures de l'àrea de Dret del Treball i de la Seguretat Social en la seua qualitat de Doctor.

Aquesta Escola ofereix el Grau Universitari en Relacions Laborals i recursos Humans expedit per la Universitat d'Alacant amb validesa en tot l'àmbit europeu. %u201CÉs un grau universitari d'acord a l'espai europeu d'ensenyament superior del Pla Bolonya, de caràcter molt pràctic amb l'avantatge que es pot estudiar a Elda en horari de vesprada%u201D, afirma González. Les classes s'imparteixen en la segona i tercera planta del Centre Cívic de dilluns a divendres de 17 a 21 hores amb flexibilitat horària.

¿Què s'estudia en l'EURLE?

Un títol universitari que és el grau de Relacions Laborals i Recursos Humans, de quatre cursos acadèmics, que abasta diferents àrees: Dret, Economia i Social.

¿Quin és l'enfocament d'aquest grau universitari?

Eminentment pràctic (60 per cent pràctic i 40 per cent teòric), amb un total de 240 crèdits en els quatre cursos. Açò és possible gràcies al perfil del professorat, que són professionals altament qualificats en les seues respectives àrees de coneixement. A més, comptem amb una borsa molt activa de pràctiques externes en empreses al llarg de tot el curs acadèmic a través dels diferents convenis de col·laboració signats entre l'Escola Universitària i les empreses col·laboradores%u201D.

¿Quina titulació ofereix l'EURLE?

Som un centre adscrit a la Universitat d'Alacant pel que depenem acadèmicament de la mateixa, la qual expedeix els títols als nostres alumnes. Si bé, administrativament som un organisme autònom de l'excelentísimo Ajuntament d'Elda.

¿Quins avantatges ofereix l'EURLE enfront d'altres estudis universitaris?

Són classes reduïdes (entre 15 i 40 alumnes per cursos acadèmic), on el tracte personal entre professor i alumne és molt fluid i on es fomenta el coneixement, el saber fer i la implicació de l'alumne en el seu propi procés d'aprenentatge. Les classes s'imparteixen només en horari de vesprades, de 17 a 21 hores de dilluns a divendres, per la qual cosa poden compatibilitzar els estudis amb el treball. La mitjana d'empleabilidad d'aquesta carrera en l'EURLE és del 82 per cent, una mica més alta que la mitjana nacional, que està en el 77 per cent.

¿Quines eixides professionals té el grau?

Si bé l'eixida natural de la carrera és l'exercici professional com a Graduat Social, abasta altres eixides professionals com a direcció i gestió de recursos humans, tècnic de prevenció de riscos laborals, professor de Formació i Orientació Laborals, docent investigador universitari, funcionari o empleat de l'Administració pública, ja siga estatal, autonòmica o local (SUMA, Seguretat Social, Policia%u2026), així com assessor jurídic laboral en l'àmbit privat.

L'EURLE compta amb més de mig segle d'història a Elda.

Sí, és una institució amb més de 50 anys d'història que va començar com una Escola depenent de les antigues Magistratures de Treball, posteriorment va passar a dependre de la Universitat d'Alacant com a centre adscrit impartint la diplomatura de Graduat Social i després en Relacions Laborals, actualment amb el títol de grau.

 

*Transcripció de l'entrevista publicada en el periòdic Valle d'Elda, 30 de juny de 2017.

 

Escola universitària de Relacions Laborals d'Elda


Escola universitària de Relacions Laborals
Centro Cívico. Plaza de la Ficia
Avda. de Chapi, 36
03600 ELDA

Tel: (+34) 965 399 511

Fax: (+34) 965 399 511

Twitter: http://twitter.com/EurleElda

Facebook: http://www.facebook.com/eurle

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464