Saltar apartados
  • UA
  • EURLE
  • L'EURLE s'adhereix al Centenari de l'escriptor i mestre Rafael Azuar

L'EURLE s'adhereix al Centenari de l'escriptor i mestre Rafael Azuar

 

Diana Jareño i José Ferrándiz en l'obertura del Centenari Rafael Azuar

El centenari del naixement de Rafael Azuar (Elx 1921 - Alacant 2002), escriptor i mestre, compta amb l'adhesió de l'Escola universitària de Relacions Laborals d'Elda, després d'aprovar-ho la Junta de Direcció. Amb això l'EURLE s'uneix al ja ampli nombre d'entitats socioculturals, institucions, biblioteques públiques, centres educatius i grups culturals de la Comunitat Valenciana que participen en l'esdeveniment.

Rafael Azuar va residir quasi tota la seua vida a Alacant, però va tenir una vinculació especial amb les comarques del Vinalopó en nàixer en una partida rural d'Elx on son pare era mestre i passar diversos anys de la seua infància a Monòver. Sent ja escriptor conegut per les seues novel·les dels anys cinquanta i seixanta, va obtenir el Premi Cafè Gijón de novel·la curta en 1967 amb Modorra, que transcorria al poble de Salinas.

L'EURLE, com a centre educatiu superior, ha volgut sumar-se a aquesta celebració de l'efemèride precisament pel reflex realista de la societat rural de l'època en les seues novel·les, descrivint la vida i relacions dels habitants que eren en definitiva conseqüència del treball en el camp, però també es desitgen valorar la seua condició de mestre, autor de llibres escolars que van circular per col·legis espanyols, i els valors humanístics de la seua literatura.

L'obertura oficial del centenari es va celebrar el passat 19 de juny en el Museu del Calçat, comptant amb les intervencions de l'alcalde de Salinas i dels qui ostenten la presidència o direcció de les entitats organitzadores Centre d'Estudis Locals del Vinalopó, Associació de Periodistes de la Província d'Alacant, Associació Valenciana d'Escriptors i Crítics Literaris, Associació Valenciana de Sociologia, Fundació Miguel Hernández d'Oriola, Associació Fruits del Temps d'Elx i Càtedra Pedro Ibarra (UMH).

En l'acte van participar dos docents de l'EURLE: la professora Diana Jareño com a presidenta de l'Associació Valenciana de Sociologia, qui va fer pública també l'adhesió del centre com a membre de la seua Junta de Direcció, i el professor José Ferrándiz Lozano, comissari del Centenari.

L'EURLE, per tant, se suma amb aquesta decisió a la llista d'adhesions que després de constituir-se una Comissió organitzadora al maig copresidida per dos fills de l'escriptor, Pilar i Rafael Azuar, van comunicar diverses biblioteques públiques com la José Azuar de Saix, la Maxi Banegas del Pinós, les de Monòver, Novelda i Elda, l'Agència de Lectura de Salinas, la Biblioteca Pública Azorín d'Alacant, les biblioteques Fernando de Loazes i María Moliner d'Oriola, al costat de centres educatius com la UNED d'Elda i grups culturals com la Tertúlia Arniches d'Alacant o l'Associació Farfanias d'Elda.

 

Elda 20-6-2021 

 

Escola universitària de Relacions Laborals d'Elda


Escola universitària de Relacions Laborals
Centro Cívico. Plaza de la Ficia
Avda. de Chapi, 36
03600 ELDA

Tel: (+34) 965 399 511

Fax: (+34) 965 399 511

Twitter: http://twitter.com/EurleElda

Facebook: http://www.facebook.com/eurle

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464