Saltar apartados
  • UA
  • EURLE
  • S'edita a França el llibre que arreplega la tesi doctoral del professor Bernat Montoya

S'edita a França el llibre que arreplega la tesi doctoral del professor Bernat Montoya

 

Es va basar l'economia greco-llatina en l'esclavitud? El professor de l'EURLE Bernat Montoya Rubio va investigar aquesta qüestió per a redactar la tesi doctoral que va defensar en la Universitat d'Alacant en 2011. Ara, l'Institut de Ciències i Tècniques de l'Antiguitat de la Universitat francesa de Franche-Comté ha editat el seu estudi en llibre, amb el títol de L'esclavitud en l'economia antiga. Fonaments discursius de la historiografia moderna (Segles XV-XVIII).

En l'obra el professor i historiador Montoya exposa quins van ser els elements que van conduir a Marx i a altres autors contemporanis a considerar que, efectivament, les economies grega i romana tenien el seu fonament en l'esclavitud.

En les seues quasi sis-centes pàgines, l'autor estudia l'origen i evolució del discurs històric que va destacar la importància de l'esclavitud en l'antiguitat. Un discurs que va prendre la seua forma canònica en el segle XVII, però que tenia les seus arrels en la filosofia i historiografia clàssica, així com en la recepció que va haver-hi entre els humanistes de l'època moderna. 

Bernat Montoya imparteix en l'EURLE la assignatura d'Història econòmica, polític i social del Grau de Relacions Laborals i Recursos Humans de la UA.

 

Elda, 8-7-2015

Escola universitària de Relacions Laborals d'Elda


Escola universitària de Relacions Laborals
Centro Cívico. Plaza de la Ficia
Avda. de Chapi, 36
03600 ELDA

Tel: (+34) 965 399 511

Fax: (+34) 965 399 511

Twitter: http://twitter.com/EurleElda

Facebook: http://www.facebook.com/eurle

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464