Saltar apartados

Presentació

 

 L'Escola universitària de Relacions Laborals d'Elda (EURLE), centre adscrit a la Universitat d'Alacant, és una de les seus on s'imparteix i estudia la titulació de Grau en Relacions Laborals i Recursos Humans. Es tracta d'un organisme autònom de l'Ajuntament d'Elda, la tutela acadèmica del qual correspon a la Facultat de Dret de la Universitat d'Alacant.

 

Història

  • El seu origen en els anys seixanta i la formació de Graduats Socials

L'Escola universitària de Relacions Laborals d'Elda, creada per Decret 117/1989, de 28 de juliol, del Consell de la Generalitat Valenciana, i adscrita a la Universitat d'Alacant, naix a conseqüència de la transformació de l'antic Seminari de l'Elda de l'Institut d'Estudis Socials de València que, depenent del Ministeri de Treball, impartia la titulació de Graduat Social.

El seu origen, en realitat, es remunta a 1961, quan s'estableix a Elda l'Institut d'Estudis Socials com a conseqüència de l'entramat social d'una zona geogràfica eminentment industrial, on el fenomen del treball ha sigut el principal protagonista. Ja llavors, l'Ajuntament d'Elda va apostar per l'existència d'uns estudis relacionats amb el treball en aquesta ciutat, encara que el seu manteniment es fera amb càrrec als pressupostos municipals. En la mateixa dècada es va decidir donar un impuls a l'Escola Social, que va passar a dependre del Ministeri de Treball i de l'Institut d'Estudis Socials de València, convertint-se en Seminari d'aquest i iniciant-se amb açò un camí de quasi una dècada que va culminar amb la transformació de l'Escola en centre universitari. El Decret 2283/1973, de 17 d'agost, va proporcionar per la seua banda el marc normatiu perquè l'antic Seminari d'Estudis Socials poguera convertir-se en Escola Universitària, abans que la reforma educativa derivada del nou escenari constitucional obligara als antics Seminaris a transformar-se en estudis universitaris o a desaparèixer.

  • Centre adscrit a la Universitat d'Alacant

En 1988, impulsats per les persones que componien l'antic Seminari i amb el respatler de l'Ajuntament d'Elda, es van iniciar els tràmits d'una important transformació que culminaria en el reconeixement de l'adscripció a la Universitat d'Alacant. Es va explicar per a dur a terme aquest projecte amb el respatler i implicació de tots els agents socials -sindicats, associacions empresarials, partits polítics, corporació municipal i la Universitat d'Alacant-, que es van integrar en una Fundació municipal creada des de l'Ajuntament d'Elda: la Fundació Beneficosocial de l'Escola Universitària de Graduats Socials, entitat per a promoure la creació de l'Escola Universitària i mantenir-la econòmicament. La Universitat d'Alacant va tutelar la seua creació i va signar amb ella, en 19 de setembre de 1989, el conveni de col·laboració pel qual s'articulen les seues relacions. Es va iniciar en aqueix moment un període de creixement en el qual el nombre d'alumnes.

  • De la Diplomatura en Relacions Laborals al Grau del pla Bolonya

Després d'impartir, doncs, estudis de les antigues titulacions de Graduat Social i Diplomatura de Relacions Laborals, el centre va implantar en el curs 2010-2011 els estudis de Grau del Relacions Laborals i Recursos Humans, sota la tutela acadèmica de la Facultat de Dret de la Universitat d'Alacant, estudis sobre els quals es va renovar l'acreditació en 2016.

Instal·lacions

Les actuals instal·lacions de l'EURLE en el Centre Cívic de l'av. Chapí 36, situat en la qual es coneix per plaça de la Ficia, van ser inaugurades el dia 16 d'octubre de 2008 per l'alcadesa d'Elda, Adela Pedrosa.

En la seua història, en canvi, el centre ha tingut diverses seus. Després de la seua creació, les classes s'impartien en l'antiga Casa Sindical del carrer Menéndez Pelayo, traslladant-se les dependències posteriorment al Col·legi Públic Padre Manjón, al Centre Sagrada Família i al carrer Pico Veleta s/n (LaTorreta-Elda) fins que en el curs 2008-2009 va fixar el seu domicili en la seu actual, dotada d'aules, secretaria, biblioteca, aula d'informàtica, sala de tutories i reunions, saló d'actes i despatxos per al professorat i la Junta de Direcció.

Estatuts i Reglament intern

L'autorització per a la impartició del Grau de Relacions Laborals i Recursos Humans en l'EURLE, a partir del curs 2010-2011, va motivar una adaptació dels seus Estatuts actualment vigents.

 

 

 

Escola universitària de Relacions Laborals d'Elda


Escola universitària de Relacions Laborals
Centro Cívico. Plaza de la Ficia
Avda. de Chapi, 36
03600 ELDA

Tel: (+34) 965 399 511

Fax: (+34) 965 399 511

Twitter: http://twitter.com/EurleElda

Facebook: http://www.facebook.com/eurle

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464