Saltar apartados
  • UA
  • GIRS
  • Enginyeria, risc sísmic, Universitat d'Alacant

Enginyeria, risc sísmic, Universitat d'Alacant

Benvinguts a la web del grup de recerca

Risk sismico, seismic engineering university of alicante
ciencias 1
Medidas de terreno

El Grup d'Enginyeria i Risc Sísmic de la Universitat d'Alacant està format per personal docent i investigador del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de l'Escola Politècnica Superior i del Departament de Ciències de la Terra i del Medi ambient de la Facultat de Ciències. El grup de recerca també forma part de l'Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i la Tecnologia. El nostre compromís és l'estudi de la sismologia i el risc sísmic, especialment en la província d'Alacant.

Pot contactar amb el director del grup açi.

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

24/01/2020
Projecte de Cooperació CRAAG (Alger) Universitat d'Alacant

Els investigadors Juan José Galiana-Merino, Julio Rosa-Heranz, Juan Luis Soler Llorens i Boualem Youcef Nassim Benabdeloued han viatjat del 14 al 16 de gener a Alger amb la finalitat d'impartir diversos seminaris sobre microzonación sísmica i risc sísmic en el Centre de Recherche en Astronomie Astrophysique et Géophysique (CRAAG). Així mateix, s'ha cedit instrumentació desenvolupada pel propi grup d'investigació per a la seua utilització a Algèria.

10/12/2019
Defensa de la tesi doctoral de Juan Luis Soler Llorens, titulada "Disseny, implementació i validació de sistemes d'adquisició de dades sísmiques basades en Arduino"

Dilluns que ve, 16 de desembre de 2019, a les 10.30 hores, tindrà lloc la defensa de la tesi doctoral de Juan Luis Soler Llorens, titulada "Disseny, implementació i validació de sistemes d'adquisició de dades sísmiques basades en Arduino", dirigida per José Juan Giner Caturla i Juan José Galiana Merino, pertanyent al programa de doctorat en Física aplicada a les Ciències i a les Tecnologies. L'acte de defesa serà a la Sala de Juntes de la Facultat de Ciències (https://www.sigua.ua.es/index.html?id=0007p1005)

19/07/2019
GIRS desarolla un sistema d'informació sísmica per a gestionar emergències en temps real

Investigadors de la Universitat d'Alacant participen, al costat de 21 entitats més, en un projecte europeu de desenvolupament de sensors de baix cost que detectaran paràmetres com la intensitat d'un sisme i els danys que ha causat, la qual cosa permetrà una gestió d'emergències més eficaç, en oferir informació en temps real i en el format que necessiten els organismes públics i els serveis d'emergència.

20/06/2019
Primera reunió del projecte europeu H2020
Durant els dies 13 i 14 de juny s'ha mantingut la primera reunió del projecte europeu H2020 per a establir les tasques de cadascun dels equips de treball. La reunió s'ha celebrat a Oslo i a ella han assistit els investigadors de la Universitat d'Alacant, Sergio Molina Palacios i Juan José Galiana Merino.
Projecte de col·laboració i formació en microzonación i risc sísmic amb el CRAAG (Algèria)
Campanyes de microzonación sísmica a Melilla
Oferta de beques pre-doctorals i places de tècnic

Grup d'Enginyeria i Risc Sísmic - Universitat d'Alacant


Department Fisica, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965909636

Fax: (+34) 965909750

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464