Saltar apartados
  • UA
  • GIRS
  • Enginyeria, risc sísmic, Universitat d'Alacant

Enginyeria, risc sísmic, Universitat d'Alacant

Benvinguts a la web del grup de recerca

Risk sismico, seismic engineering university of alicante
ciencias 1
Medidas de terreno

El Grup d'Enginyeria i Risc Sísmic de la Universitat d'Alacant està format per personal docent i investigador del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de l'Escola Politècnica Superior i del Departament de Ciències de la Terra i del Medi ambient de la Facultat de Ciències. El grup de recerca també forma part de l'Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i la Tecnologia. El nostre compromís és l'estudi de la sismologia i el risc sísmic, especialment en la província d'Alacant.

Pot contactar amb el director del grup açi.

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

19/07/2019
GIRS desarolla un sistema d'informació sísmica per a gestionar emergències en temps real

Investigadors de la Universitat d'Alacant participen, al costat de 21 entitats més, en un projecte europeu de desenvolupament de sensors de baix cost que detectaran paràmetres com la intensitat d'un sisme i els danys que ha causat, la qual cosa permetrà una gestió d'emergències més eficaç, en oferir informació en temps real i en el format que necessiten els organismes públics i els serveis d'emergència.

20/06/2019
Primera reunió del projecte europeu H2020
Durant els dies 13 i 14 de juny s'ha mantingut la primera reunió del projecte europeu H2020 per a establir les tasques de cadascun dels equips de treball. La reunió s'ha celebrat a Oslo i a ella han assistit els investigadors de la Universitat d'Alacant, Sergio Molina Palacios i Juan José Galiana Merino.
23/05/2019
Participació en projecte europeu H2020

Els investigadors Sergio Molina Palacios i Juan José Galiana Merino participen en el projecte europeu H2020 "Cap a societats urbanes més resistents als terratrèmols a través d'un sistema d'informació basat en sensors múltiples. Habilitació del pronòstic de terratrèmols, alerta primerenca i accions de resposta ràpida (TURNkey)".

TURNkey apunta a fer avanços significatius en el pronostique de terratrèmols operacionals (OEF), alerta primerenca de terratrèmol (EEW) i la resposta ràpida als terratrèmols (RRE), particularment quan s'apliquen aquests sistemes en la pràctica a Europa. Més informació.

21/03/2019
II Jornades de sensibilització de risc sísmic en la província d'Alacant

Del 21 al 22 de març de 2019 tindran lloc en el Museu d'Art Contemporaneo d'Alacant (MACA) les segones jornades de sensiblización de risc sísmic en la província d'Alacant

Projecte de col·laboració i formació en microzonación i risc sísmic amb el CRAAG (Algèria)
Campanyes de microzonación sísmica a Melilla
Oferta de beques pre-doctorals i places de tècnic

Grup d'Enginyeria i Risc Sísmic - Universitat d'Alacant


Department Fisica, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965909636

Fax: (+34) 965909750

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464