Saltar apartados

Benifallim-Relleu

 

Informació de l'etapa

  • Distància: 24 km
  • Desnivell positiu: 926 m
  • Desnivell negatiu: 1230 m
  • Altitud màxima: 1032 m
  • Traçat de l'etapa: gpx, kml

 

Benifallim-Relleu

 

 

Benifallim-Relleu

 

Informació complementària

 

«Aquest article constitueix una primera aproximació a l'estudi d'una fortificació medieval, el castell de Benifallim, situat a la província d'Alacant. La nostra estratègia d'anàlisi aborda el coneixement del jaciment des de diferents nivells, partint de l'estudi de l'objecte arquitectònic, mitjançant l'arqueologia de l'arquitectura per a arribar finalment a l'anàlisi de les relacions que estableix amb l'entorn d'implantació, l'arqueologia del paisatge.»

 

«La hidrogeologia que caracteritza aquesta ruta està estretament relacionada amb els aqüífers o embassaments subterranis que formen part de la serra d'Aitana. La seua hidrologia està emmarcada pels cursos dels rius Amadòrio, Sella i finalment Penàguila.»

«El riu Amadòrio, amb un cabal molt escàs i irregular, naix a l'extrem nord-oest del terme municipal de Relleu, al peu de l'Aitana, per la confluència de tres barrancs. Arriba a l'embassament de l'Amadòrio pel ramal occidental i desemboca en el mar Mediterrani encaixonat a través de nucli urbà de la Vila Joiosa.»

 

«La petita població de Benifallim s'assenta en un terreny muntanyenc a la falda de la serra del Rontonar. Hi predominen les plantacions d'ametlers i oliveres, així com fruiters, que li aporten un atractiu especial.»

 

  • Relleu. Ruta del Castell de Guadalest. Rutas Jaume I.

«Com la majoria de les poblacions d'aquesta zona, Relleu té l'origen en una alqueria musulmana conquistada pels exèrcits de Jaume I. El 1609, després del decret d'expulsió dels moriscos, els habitants obligats a exiliar-se es van refugiar a les muntanyes. L'enclavament va ser propietat de Bernat de Sarrià, dels comtes d'Anna i finalment dels comtes de Cervelló.»

 

Senders PR i SL

 

«Relleu és un lloc ideal per a practicar el senderisme, ja que ofereix rutes que ixen de la mateixa població i presenten amb desnivells moderats. Pots fer quatre rutes que estan marcades per senyalètica vertical i que t'introduiran en el nostre patrimoni. No solament es tracta de caminar, sinó de descobrir la nostra historia través d'aquests camins. A més, altres rutes et porten a les poblacions veïnes de la Torre de les Maçanes o Sella, a llocs com les Ferreries, (al peu del Cabeçó d'Or) per a visitar-hi les mines d'ocre.»

 

«Encaixada en un barranc d'altes parets calcàries, descobrim aquesta polèmica presa de l'embassament del segle XVII que, juntament amb altres, s'ha constituït com la pionera del sistema d'edificació i tipus de presa moderna.

Proposem visitar l'antiga zona inundable del pantà, que en època de fortes pluges pot arribar a negarse per complet, i contemplar les vistes i la bellesa de l'entorn des dalt de la presa.»

 

 

Sender GR de la Muntanya d'Alacant


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400 - Ext. 2393

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464