Saltar apartados

Finestrat-Sella

 

Informació de l'etapa

  • Distància: 22,8 km
  • Desnivell positiu: 1204 m
  • Desnivell negatiu: 1159 m
  • Altitud màxima: 845 m
  • Traçat de l'etapa: gpx, kml

 

Finestrat-Sella

 

 

 Finestrat-Sella

 

 

Informació complementària

 

«Finestrat desplega tots els seus encants entre el casc històric, als peus del Puigcampana, i una afable cala de fina arena. La ruta cultural s'uneix així a l'atractiu turístic en el qual destaquen les fonts d'aigua, les senderes per la muntanya i el mar Mediterrani.»

 

 

  • Finestrat. Ruta del Castell de Guadalest. Rutas Jaume I

Què veure: Castell i torre de Finestrat

«Encara que s'han trobat restes d'època ibera i romana, l'origen de l'actual població és una antiga alqueria musulmana, conquistada per Jaume I i donada el 1249 a Ponç Ferrer. Pere el Gran atorga la carta de poblament el 1280, i des del segle XIV Finestrat canvia de mans successivament. El 1513 és propietat del comte d'Elda, i el 1612, ja com a baronia, n'és titular el comte d'Anna. Va patir una forta despoblació amb l'expulsió dels moriscos del 1609.»

 

 

Senders PR i SL

 

 

«Aquesta excursió recorre els vessants dels barrancs de l'Arc i Sella, amb cabalosos salts d'aigua, tolls i històrics molins fariners. Es proposa recórrer aquesta vila passant pel Castell del Belga, construït fa uns quants anys per un visitant d'aquell país que va quedar enamorat de la bellesa d'aquesta localitat, i allunyar-se del nucli urbà per a apreciar el característic paisatge de grans massissos rocosos amb profundes valls i vessants terrassats del barranc de l'Arc, les fonts del Pi i de l'Alcàntara, el preciós racó conegut com el toll de l'Alcàntara i les impressionants vistes de Sella al capdamunt, l'assut del Salt de Sella i el molí d'Amable.

Després d'admirar aquestes vistes, es visiten les ruïnes del Molinet o molí de Dalt i la font Major de Sella, per a passar pel pont que porta fins a la vila i els llocs emblemàtics del racó del Toll de la V i el llavador de Sella.»

 

Sender GR de la Muntanya d'Alacant


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400 - Ext. 2393

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464