Saltar apartados

Fonts de l'Algar (Callosa d'en Sarrià)-Parcent

Informació de l'etapa

  • Distància: 18,5 km
  • Desnivell positiu: 918 m
  • Desnivell negatiu: 789 m
  • Altitud màxima: 633 m
  • Traçat de l'etapa: gpx, kml

 

Fuentes de l'Algar (Callosa d'en Sarrià)-Parcent

 

 

Fuentes de l'Algar (Callosa d'en Sarrià)-Parcent

 

Informació complementària

 

  • Fonts de l'Algar. Senderos Geológicos. Diputació Provincial. Àrea de Medi Ambient. 2010

«Es coneixen com a fonts de l'Algar el conjunt de naixements d'aigua situats a diferent altitud en el barranc de Sacos. El recorregut turístic tan sols permet visitar la font del Moro, que és una petita surgència situada a la cota més baixa. La resta de punts de descàrrega són de difícil accés a causa de l'estretor del barranc. No obstant això, és possible recórrer part del barranc per on flueix l'aigua procedent dels naixements i observar una sèrie de preses i petits vasos, els tolls, així com salts d'aigua d'una bellesa singular. Les surgències aprofiten les nombroses fissures en les calcàries de l'eocè. L'àrea de recàrrega inclou les calcàries paleògenes i cretàciques dels relleus alts de la serra de Bèrnia i serra de Ferrer. En alguns punts de l'àrea de recàrrega apareixen dolines, com les situades a l'extrem occidental de la serra de Bèrnia.»

 

  • Fonts del riu Algar. Panoràmiques aèries, Jaime Brotons, 29/05/2016. Magnífica vista panoràmica en 360º

Fuentes del riu Algar

 

«La serra de Bèrnia i Ferrer és un conjunt de serres litorals i prelitorals, caracteritzades pel paisatge agrest , que constitueix el límit biogeogràfic entre els dominis semiàrids i sec-subhumit. És una de les muntanyes més imponents i elevades de  les comarque d'Alacant, situada entre els termes municipals de Benissa, Xaló, Altea, Calp, Alcalalí, Tàrbena i Callosa d'en Sarrià. Forma un sistema individualitzat d'elevat valor paisatgístic i ambiental. La barrera tancada de la serra de Bèrnia, perpendicular al litoral i enfonsada en el mar en l'extrem oriental pels rompents del morro de Toix, s'alça sobre les dues Marines com a divisòria natural.»

 

Informació sobre condicions geogràfiques del territori, flora, fauna, riscos naturals, senders, patrimoni cultural, patrimoni arbori, vies pecuàries, unitats de paisatge, etc.

 

Serra del Carrascal. «Localitzada al sud de Parcent, constitueix una barrera orogràfica que separa aquest municipi de Tàrbena. El cim arriba als 1 000 metres i al llarg de tota la serra es poden observar nombrosos paratges naturals de gran importància ecològica i ambiental. Aquesta serra concentra una gran riquesa de flora i fauna. Actualment, a causa dels repetits incendis que han assolat la zona, la vegetació s'ha vist degradada, i les pinades han desplaçat els boscos de carrasques, que donen nom a la serra.»

 

 

 

Senders PR i SL

 

«Aquesta ruta circular recorre la cresta de la serra del Ferrer. Té un nivell de dificultat mitjà-alt i, encara que no requereix coneixements d'escalada, sí que la recomanem només per a senderistes o excursionistes habituats a recórrer senderes molt irregulars.

El recorregut de la cresta serra del Ferrer, d'unes 6 hores i 20 minuts, té unes vistes increïbles de les Marines Alta i Baixa. Destaquem la serra de Bèrnia, la serra del Carrascal de Parcent, el barranc Negre, el Puigcampana, el penyal d'Ifac i la serra Aitana.»

 

Parcent és un lloc privilegiat en rutes excursionistes per a gaudir dels seus paratges.

 

 

Sender GR de la Muntanya d'Alacant


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400 - Ext. 2393

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464