Saltar apartados

Parcent-Tárbena

 

Informació de l'etapa

  • Distància: 17,6 km
  • Desnivell positiu: 1040 m
  • Desnivell negatiu: 741 m
  • Altitud màxima: 998 m
  • Traçat de l'etapa: gpx, kml

 

Parcent-Tàrbena

 

 

 Parcent-Tàrbena

 

 

Informació complementària

 

Informació sobre condicions geogràfiques del territori, flora, fauna, riscos naturals, senders, patrimoni cultural, patrimoni arbori, vies pecuàries, unitats de paisatge, etc.

 

Serra del Carrascal. «Localitzada al sud de Parcent, constitueix una barrera orogràfica que separa aquest municipi del de Tàrbena. El cim arriba als 1 000 metres i al llarg de tota la serra es poden observar nombrosos paratge naturals de gran importància ecològica i ambiental. Aquesta serra conté una gran riquesa de flora i fauna. Actualment, a causa dels nombrosos incendis que han assotat la zona, la vegetació s'ha vist degradada, i les pinades han desplaçat els boscos de carrasques que donen nom a la serra.»

 

  • Del cielo al mar. Ruta Azul. Diputació d'Alacant, Departament de Cicle Hídric

«Des d'aquest punt de partida, l'excursionista recorrerà el marge sud de l'aqüífer del Cocoll, albirarà des del mirador de Tàrbena els escarpats cims calcaris de les serres de Ferrer i de Bèrnia a l'est, les de la Xortà al sud-oest, i ja més allunyades, l'Aitana al sud, i els cims del  Ponotx i el Puigcampana.

Aquest inici de la marxa permetrà comprendre el comportament com a esponges d'aquestes masses rocoses (àrees d'infiltració preferencial), en les quals la precipitació que no s'evapora o no es converteix en vessament s'infiltra en els aqüífers per a crear naixements i rius, com la font dels Xorros de Bolulla o les famoses fonts de l'Algar.»

 

«Gabriel Miró va escollir Parcent com a recés de pau, envoltat de bancals amb vinyes, oliveres i ametlers. Actualment aquest municipi de la Marina Alta ofereix meravellosos paisatges en què impera el caràcter agrícola reflectit en les arcades del riuraus.»

 

«Encaixonat entre les serres del Cavall Verd i les ombries de Benigembla, aquest poble s'obri a la vall de Pop, envoltat de plantacions de vinyes, oliveres, cítrics i arbres fruiters.»

 

 

 

Senders PR i SL

 

«Al llarg de la vall es podran recórrer més de seixanta quilòmetres de senders que articulen diferents recorreguts que ens portaran a alguns dels municipis que componen la vall de Pop.»

 

 

Sender GR de la Muntanya d'Alacant


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400 - Ext. 2393

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464