Saltar apartados

Tàrbena-Callosa d'en Sarrià

Información de la etapa

  • Distancia: 19,7 km
  • Desnivel positivo: 1069 m
  • Desnivel negativo: 1399 m
  • Altitud máxima: 1050 m
  • Track: gpx, kml

 

Tàrbena-Callosa d’en Sarrià

 

 

 Tàrbena-Callosa d’en Sarrià

 

Información complementaria

 

«Tàrbena es un pueblo rodeado de montañas. Pese a la distancia, en los días claros, se puede contemplar el mar y el amplio valle que se extiende hasta Altea y Benidorm.»

 

«Al peu de la penya de l'Or, a la vall de Tàrbena, es troba Bolulla. Poble muntanyenc d'orografia complicada. Ametlers, garrofers i oliveres poblen els vessants, mentre que cítrics i nesprers aprofiten els regadius de la part baixa de la vall.»


«El relleu, en el que destaquen crestells i cingleres, l'altura i l'orientació general W-E, determinen una gran variabilitat ecològica en la Serrella, serra que fa de límit natural, fonamentalment, entre la Marina Baixa i el Comtat.

Els materials són predominantment calcaris al nucli de la serra, envoltats pel tap miocènic de les valls.  Pel que fa a la flora, cal destacar la presència d'endemismes iberollevantins o setabencs i tambè d'altres plantes d'àrea més ampla rares a casa nostra, com ara el grèvol (Ilex aquifolium).  Malgrat l'impacte humà, força evident en els cultius i en el predomini de les comunitats subserials, i la dificultat de les condicions físiques, hi ha espais on poden existir els carrascars climàtics, enriquits en els ambients ombrívols amb espècies caducifòlies de gran valor ecològic i paisatgístic.»

Serrella

 

«Desde este punto de partida, el excursionista recorrerá el margen sur del acuífero de Cocoll vislumbrará desde el mirador de Tàrbena, las escarpadas cumbres calcáreas de las sierras de Ferrer y Bernia al este, las de Aixortá al suroeste, y ya más alejadas, las de Aitana al sur, con los picos de Ponox y el Puig Campana.

Este inicio de singladura permitirá comprender el comportamiento como esponjas de estas masas rocosas (áreas de infiltración preferencial), en las que la precipitación que no se evapora o convierte en escorrentía, se infiltra en los acuíferos para crear posteriormente manantiales y ríos. Como la Fuente de los Chorros de Bolulla o las famosas Fuentes del Algar.»

Facilita un documento de 40 páginas, el itinerario y un mapa de la ruta en formato PDF.

 

«Durant segles s'ha anat configurant un contrastat patrimoni relacionat amb els diversos sistemes de regadius distribuïts pel riu Algar i el seu afluent el Guadalest. Com en altres conques hidrogràfiques mediterrànies de dimensions ajustades, el medi físic i el procés històric han condicionat les arquitectures hidràuliques dels regadius tradicionals, la seua naturalesa, composició i morfologia, els elements que els constitueixen, així com les etapes de la seua construcció al llarg de segles. Un tret comú dels sistemes de regadiu d'aquest territori és la diversitat, des dels regs fluvials fins als procedents de captacions subterrànies.»


Senderos PR y SL

 

 

 

Sender GR de la Muntanya d'Alacant


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400 - Ext. 2393

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464