Saltar apartados

Tibi-Xorret de Catí (Castalla)

Informació de l'etapa

  • Distancia: 13,6 km
  • Desnivel positivo: 872 m
  • Desnivel negativo: 529 m
  • Altitud máxima: 1239 m
  • Track: gpx, kml

 

Tibi-Xorret de Catí (Castalla)

 

 

 Tibi-Xorret de Catí (Castalla)

 

 

Informació complementària

 

«El Paisatge Protegit Serra del Maigmó i Serra del Sit, declarat el 2007, constitueix un dels principals nuclis forestals de la Comunitat Valenciana. Està format pel conjunt de serres del Maigmó, del Sit, de l'Arguenya, de Castalla, del Flare i del Cavall, on es pot contemplar una excel·lent representació d'hàbitats, entre els quals destaquen els arenys d'interior, carrascars i pinades. Juntament amb la seua natura, sobreïx un importantíssim patrimoni cultural, fruit de l'activitat agrícola tradicional desenvolupada en aquestes regions, representat principalment per una excel·lent arquitectura de l'aigua, pous de neu i masies amb un alt valor històric. Actualment està considerat una de les zones d'esbarjo més importants d'Alacant i una àrea de referència per a la pràctica tradicional d'esports de muntanya.»

 

«L'orografia del Sit, detallada en l'apartat de topografia, així com les diferències climàtiques entre la solana i l'obaga permeten el desenvolupament d'una flora molt variada. A això cal afegir la diferència altitudinal existent (400-1 100 m), que suposarà a priori canvis ostensibles en la vegetació del lloc en els dos vessants de la serra.

A més, constitueix una barrera natural entre dos mons biogeogràfics molt diferents, les províncies Múrcia-Almeria i Catalunya-Provença-Balears el que no sempre és detectable "al primer colp d'ull". Així doncs, dilucidar els territoris assimilables a una província o una altra serà un dels objectius fonamentals d'aquest treball. No obstant això, per a poder arribar a aquest tipus de resultat és realment necessari un coneixement profund i exhaustiu de la flora i, no cal dir-ho, de la vegetació present en el territori, i d'aquesta manera, poder oferir amb posterioritat una integració paisatgística de totes les formacions vegetals a través de la sinfitosociologia.»

 

  • Castell de Castalla.Panoràmiques aèries, Jaime Brotons, 16/11/2015. Magnífiques vistes aèries en 360º

Castillo de Castalla

 

 

«...Tibi, a la comarca de  l'Alacantí, entre el Maigmó i la penya Migjorn, amb l'embassament en funcionament més antic d'Europa i paradís del senderisme i les acampades al costat del riu Verd o Montnegre que creua el municipi.»

 

«Situat al terme municipal de Castalla, les 126 hectàrees de Xorret de Catí destaquen sobretot pel seu valor ambiental i bellesa paisatgística, que ha fet que es trobe inclòs dins del Paisatge Protegit de les serres de Maigmó i el Sit, declarat com a tal per la Generalitat Valenciana. És una zona totalment muntanyenca, dominada pels grans cims de les serres del Maigmó i del Flare, amb altures superiors als 1 200 m, cresteries espectaculars i grans cingles rocosos.

La vegetació dominant està formada pel pi blanc, amb el seu matoll associat de garriga, xara, etc., mentre que a les zones més humides i ombrívoles apareixen restes del bosc original de carrarques.»

 

 

Senders PR i SL

 

 

«Ja fa molts anys que la gent del Centre Cultural Castellut eixim a caminar. Primerament ho feiem per ací, pels voltants de Castalla: "A les 8 a la Torre", però prompte va sorgir la necessitat de conèixer altres serres i paratges que teníem relativament a prop i que despertaven la nostra curiositat. Aquest desig de descobrir racons de la nostra terra -molts dels quals espectaculars- va fer que començàrem a programar les nostres eixides. El 1988 vam encetar la programació, quasi sempre quinzenal, i d'aleshores ençà, pràcticament sense interrupció, hem seguit amb constància, gaudint de l'esport i de la natura, moltes vegades combinant aquests factors amb el patrimoni -pobles, castells, esglésies, ruïnes- i, com no podia ser altrament, amb la gastronomia.»

Sender GR de la Muntanya d'Alacant


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400 - Ext. 2393

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464