Saltar apartados

Impacte positiu

Els ecosistemes mediterranis són extremadament fràgils. Els paisatges i les muntanyes alacantines són molt vulnerables. Qualsevol activitat que es desenvolupe en la naturalesa ha de partir d'aquest fet. És necessari cuidar al màxim tots els elements integrants del medi ambient i el paisatge.

La vocació educativa d'aquest projecte vol fer especial recalcament en l'educació ambiental i en la necessitat de conscienciar sobre els valors del paisatge, entès com un patrimoni únic, on s'integren elements naturals, culturals, etnogràfics i històrics.

Podríem conformar-nos amb educar per a un senderisme respectuós, d'impacte zero, intentant que la petjada de la sendera anara nul·la. Podríem aspirar a no danyar en absolut el medi ambient al nostre pas i conservar el paisatge tal com ens ho trobem. Creiem que cal anar més enllà i desenvolupar una mentalitat nova, compromesa, en la qual siga prioritària la idea de millorar, de provocar un impacte positiu quan gaudim d'una ruta d'aquestes característiques.

El procés de creació d'aquesta sendera pot convertir-se en un fòrum, en un punt de trobada on generar propostes, iniciatives complementàries i debatre idees enfocades a l'impacte positiu de l'activitat senderista, ja siguen protagonitzades per la societat civil o les institucions públiques.

Sender GR de la Muntanya d'Alacant


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400 - Ext. 2393

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464