Saltar apartados

Per què promou la UA

 

Com a institució de servei públic, la Universitat d'Alacant té entre les seues principals finalitats ( art. 2 del seu Estatut ):

  • Promoure la transferència i aplicació del coneixement al desenvolupament social.
  • Facilitar la difusió del coneixement i la cultura a través de l'extensió universitària, la formació contínua i els ensenyaments al llarg de tota la vida.
  • Promoure i facilitar l'activitat intel·lectual i l'accés a la ciència, la tècnica, la cultura i l'esport.
  • Dedicar especial atenció a l'estudi i desenvolupament de la cultura, de la ciència i de la tècnica de la Comunitat Valenciana, en la realitat històrica de la qual, social i econòmica es troba inserida la Universitat d'Alacant.
  • Estimular i procurar la millora de tot el sistema educatiu.
  • Contribuir a la millora de la qualitat de vida i a la defensa del medi ambient i el desenvolupament d'un model econòmic sostenible i solidari.

 

El projecte de creació d'aquest sender, amb una forta vocació educativa , respon a aquestes finalitats i justifica plenament que la UA s'implique en el desenvolupament d'aquesta iniciativa.

El sender pot ser una oportunitat per a la UA, ja que pot potenciar la seua projecció social i enfortir els llaços amb tota mena d'agents socials i entitats.

La Universitat disposa d'un coneixement acumulat en nombroses disciplines que pot bolcar-se i orientar-se al desenvolupament d'aquest projecte. Per posar un exemple: el Repositori Institucional de la UA disposa de més de quaranta mil documents disponibles en línia a l'abast de tothom.

Així mateix, creiem que aquesta iniciativa és una oportunitat per a l'alumnat universitari , ja que es podran elaborar estudis o aplicar en la pràctica els coneixements adquirits dins les aules.

D'altra banda, la UA disposa d'eines electròniques corporatives (Vualà, Vèrtex, Qüestionaris, blogs.ua.es, fototeca...) que poden ser utilitzades sense cost per a contribuir a la difusió en línia del coneixement.

I finalment, la UA disposa de tota una xarxa d'instal·lacions científiques, seus i aules universitàries que s'assenten en el territori per on passarà el sender. Aprofitant la presència d'aquesta xarxa es podrà potenciar l'activitat científica, tècnica i cultural i tot tipus d'activitats d'extensió universitària ( art. 131 de l'Estatut ).

 

 

Seu de Biar Seu de Cocentaina Seu de Denia Seu de Xixona Seu de La Nucia Seu de Benissa     Villena

 

 

 

 

RUA

 

«El RUA ofereix accés obert al text complet en format digital dels documents generats pels membres de la Universitat d'Alacant en la seua tasca docent i investigadora. L'objectiu del RUA és donar més visibilitat a la producció científica i docent de la Universitat, augmentar-ne l'impacte i assegurar-ne la preservació.

El RUA recull tot tipus de materials digitals, tant preprints com postprints, comunicacions a congressos, documents de treball, materials docents i objectes d'aprenentatge, revistes editades per la Universitat d'Alacant, així com documents i materials que resulten de l'activitat institucional realitzada pels seus centres, unitats i serveis.»

Més de 40.000 documents a la teua disposició...

 

 

«El Servei d'Esports organitza cada curs acadèmic eixides senderistes per a recórrer entorns naturals de les nostres comarques amb la finalitat de promoure els esports i les activitats en la natura.»

 

 

Sender GR de la Muntanya d'Alacant


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400 - Ext. 2393

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464