Saltar apartados

Lydia Delicado Moratalla

 

Perfil

Lydia Delicado Moratalla és doctora en Estudis Interdisciplinaris de Gènere, Màster en Educació i Llicenciada en Geografia. La seua tesi doctoral, titulada Desde la esclavitud de mujeres negro africanas a la prostitución nigeriana en Alicante. Una geografia feminista (ss. XVI-XXI), és un estudi comparatiu entre el passat i el present en el qual analitza els nexes comuns, espacials, geopolítics, simbòlics i culturals, entre la tracta negrera esclavista de dones en l'època moderna hispànica i el tràfic sexual actual de nigerianes a la ciutat d'Alacant.

Ha treballat com a professora d'Estudis de Gènere en el Council of International Education Exchange d'Alacant i per a l'Associació Museu de Fets i Drets de les Dones d'Alacant en l'elaboració de l'exposició didàctica Memorables, Insignes i Intrèpides, 1870-1931, així com en projectes de gènere de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament en el sud d'Equador. També, ha sigut coeducadora en prevenció de violències de gènere i coordinadora del III Seminari Modernes d'Època: "Dones silenciades en la Modernitat" de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant. Va coordinar la mostra bibliogràfica "Geografia i explotació sexual en les dones" en la Biblioteca de l'Institut Universitari de Geografia de la UA, a la qual assessora en temàtiques de gènere i recursos bibliogràfics.

Premi Internacional Emerging Schoolars 2018 de la revista Gender, Place and Culture, `pel seu treball “Theorizing the prostitution system from Feminist Geopolitics”.

Premi d'investigació "Presen Sáez de Descatllar", 2018, del Centre de Coordinació dels Estudis de Gènere de les Universitats Públiques de la Comunitat Valenciana, en la VIII edició, a la millor tesi doctoral: Desde la esclavitud de mujeres negro africanas a la prostitución nigeriana en Alicante. Una geografía feminista (siglos XVI-XXI).

Línies d'investigació

  • Geografies Feministes
  • Geografia Humana
  • Estudis de Gènere

Publicacions

Comunicacions acadèmiques a congressos
  • Ponència "Theorizing the prostitution system from feminist geopolitics" en International Conference of Feminist Geographies 2018: in/during Troubled Times: dialogs, interventions and praxis. Montreal, Canadà.
  • Delicado-Moratalla, L. (2016). Geografía feminista de la esclavitud sexual: el pasado y el presente en Alicante. En Congreso Internacional sobre Prostitución y Trata. Madrid.

Enllaços a webs

Grup d'Investigació en Gènere (IG)


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464