Saltar apartados
  • UA
  • i3a
  • Integració de seguretat biomètrica i signatures digitals mitjançant targetes intel·ligents

Integració de seguretat biomètrica i signatures digitals mitjançant targetes intel·ligents

Integració de seguretat biomètrica i signatures digitals mitjançant targetes intel·ligents

Objectius

L'ús de les targetes intel·ligents es presenta com el següent pas a les targetes de pagament actuals. Cada targeta intel·ligent té un xip integrat capaç d'emmagatzemar, cada dia més, una gran quantitat de dades. L'evolució d'aquests xips els situa actualment en un punt en el qual permeten albergar tot tipus d'informació biomètrica.

L'objectiu d'aquest projecte és la integració de diverses tècniques de seguretat a un baix cost emprant una combinació de targetes intel·ligents i dades biomètriques. Aquest mètode es planteja com un mitjà segur pràcticament impossible de falsificar. Les targetes intel·ligents actuals a més de dades són capaces d'albergar programes que poden realitzar diverses funcions, sent les de la identificació personal les que particularment es potencien en aquest projecte.

La nostra intenció és elaborar un estudi de diversos mètodes d'identificació amb la idea de realitzar una classificació del nivell de seguretat que ofereixen unit al seu nivell de cost, emprant els mitjans més econòmics per a nivells de seguretat baixos o lleus, i d'altra banda, emprant els mitjans de seguretat més complexos i cars en els sistemes que requerisquen del nivell de seguretat més forta o alt.

Un altre dels nostres objectius és realitzar una experiència pilot en l'adquisició de les dades biomètriques de part del personal. Realitzant d'aquesta forma una base de dades que es puga emprar més tard per a la identificació del personal.

Una vegada identificada una persona, el sistema pot registrar horaris d'entrada i eixida dels llocs d'accés restringits, mantenint un històric útil per a conèixer la localització de cada persona a cada moment.

Les targetes intel·ligents poden proporcionar també un mètode còmode i senzill per a controlar les hores d'entrada i eixida del personal, substituyendo a la fitxa actual.

Sembla cada vegada més justificat l'ocupació de sistemes de seguretat que siguen difícils de falsificar, així l'ocupació de les dades de l'empremta digital complementada amb la targeta intel·ligent pot ser un bon mitjà d'identificació emprant escáneres d'empremtes digitals, proporcionant diferents nivells de seguretat segons el dispositiu empleat.

Altres sistemes d'identificació poden incloure la veu, trets facials, imatge de l'iris, etc. Totes aquestes dades es poden elaborar i incloure de forma compacta en un xip intel·ligent, reduint el risc de falsificació al mínim, sent aquest mètode el més segur que existeix en l'actualitat, si un hacker obté una còpia de la petjada el sistema la rebutja perquè no admet dues entrades idèntiques, ja que a causa de les característiques canviants de cada persona, variacions en la pressió exercida, humitat, etc., es produeixen sempre entrades diferents.

La idea principal és que la targeta intel·ligent, amb les dades biomètriques i el programa adequat compare aquestes dades amb els quals li proporcione el dispositiu d'entrada, per exemple l'escàner d'empremta digital, amb la qual cosa no es transmet la informació biomètrica al servidor per a realitzar la validació, tan sols la informació de seguretat, horaris que definisca l'aplicació, per a la realització del control que desitgem definir.

Altres àrees d'aplicació són: accés segur a ordinadors personals, identificació electrònica fidedigna en Internet, control d'accés a sales, control d'horaris, reserva de recursos, etc.

Informàtica Industrial i Intel·ligència Artificial (i3a)


Universitat d'Alacant
Dpto. Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial
Grup Informàtica Industrial i Intel·ligència Artificial

Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464