Saltar apartados

Institut Iberoamericà d'Estudis Constitucionals

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

01/06/2015
CONVOCATÒRIA DEL PROGRAMA PROPI PER AL FOMENT DE LES RELACIONS INTERNACIONALS
CONVOCATÒRIA DEL PROGRAMA PROPI PER AL FOMENT DE LES RELACIONS INTERNACIONALS 
Des de l'1 fins al 15 de juny romandrà obert el 2n termini de presentació de sol·licituds del Programa Propi per al Foment de les Relacions Internacionals de la Universitat d'Alacant (PPI) Podeu consultar la convocatòria i accedir al formulari en el següent enllaç: http://sri.ua.es/va/movilidad/ppi/ppi-2015.html
29/05/2015
Resolució de 6 de maig de 2015, de l'Institut d'Estudis Fiscals, per la qual es convoca beca de recerca sobre temes de política o administració tributària en l'àmbit Iberoamericà.
 • Publicat en:

  «BOE» núm. 124, de 25 de maig de 2015, pàgines 43760 a 43767 (8 págs.)

 • Secció:

  III. Altres disposicions

 • Departament:

  Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques

 • Referència:

  BOE-A-2015-5731

17/11/2014
L'ESPANYA CONSTITUCIONAL (VI CICLE)

L'ESPANYA CONSTITUCIONAL (VI CICLE)

Amb motiu del Dia de la Constitució la Seu Ciutat d'Alacant de la UA organitza elº 6 cicle de l'ESPANYA CONSTITUCIONAL, un conjunt de reflexions i anàlisis de les principals qüestions polítiques i socials d'Espanya, a càrrec de diversos especialistes.

Calendari

Dilluns, 17 de novembre

METÀFORES DE LA GLOBALITZACIÓ NEOLIBERAL

Rosa Cobo, professora de Sociologia i Directora del Centre d'Estudis de Gènere i Feministes de la Universitat de la Corunya.

Dijous, 20 de novembre

COMUNITAT VALENCIANA: CANVIS POLÍTICS, CANVIS ADMINISTRATIUS

Andrés Boix, professor de Dret Administratiu de la Universitat de València.

Dilluns, 24 de novembre

LA LLUITA JURÍDICA CONTRA LA CORRUPCIÓ POLÍTICA

Ángeles Jareño, professora de Dret Penal de la Universitat de València.

Dimecres, 26 de novembre

MODEL D'ESTAT I REFORMA CONSTITUCIONAL: LA PROPOSTA FEDERAL

Francisco Balaguer, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Granada.

Horari i lloc

Les sessions tindran lloc a les 20:15 h en la Seu Ciutat d'Alacant. L'assistència és lliure fins a cobrir l'aforament de la Sala, tenint prioritat els inscrits prèviament.

Certificació

Justificant d'assistència, als quals concórreguen a un mínim de tres conferències.

Inscripció completa

Coordinen

Mar Esquembre, professora de Dret Constitucional de la UA.

Manuel Alcaraz, professor de Dret Constitucional de la UA.

Col·labora

Arxiu de la Democràcia

Organitza

Seu Ciutat d'Alacant

 

 

No obstant la llunyania geogràfica, els llaços històrics amb Iberoamèrica fan que els corrents de pensament, la cultura espanyola especialment i l'europea en general seguisquen exercint gran influència en les construccions del coneixement i en les formes d'organització social, econòmica i política en els països d'Iberoamèrica. Així, el constitucionalisme espanyol manté gran influència en la teoria i praxis democràtiques actuals a Iberoamèrica. El desenvolupament i els efectes d'aquesta influència fan que existisca especial sensibilitat cap a la realitat constitucional amb els països que segueixen mantenint la seua mirada cap a la Península Ibèrica.

La Universitat d'Alacant - UA des de la seua creació no ha deixat de realitzar intercanvis acadèmics i culturals amb les universitats i diverses institucions llatinoamericanes. La UA explica des de la dècada de 1990 amb l'Institut Iberoamericà d'Estudis Constitucionals - IBEC.

L'IBEC té una llarga experiència en l'estudi del constitucionalisme iberoamericà i la seua constant voluntat d'intercanvi cultural i acadèmic s'ha anat consolidant de manera gradual en diferents àrees com la docència i la investigació des d'intervinguts dels anys 90, en els quals es van ser creant els primers vincles amb les diferents acadèmies i centres d'estudis jurídic constitucionals iberoamericans.

Les activitats que ve desenvolupant l'IBEC s'adecuan als compromisos solidaris de cooperació que l'Estat espanyol manté amb els països iberoamericans, que en aquest cas es refereix a matèries claus per a la consolidació de règims democràtics i per a la seua modernització social. La coincidència lingüística i el substrat cultural comú que uneix a Espanya amb aquests països obri les portes per a afavorir trobades. L'IBEC vol crear llaços de cultura constitucional amb tots els centres d'ensenyament i organitzacions acadèmiques que es dediquen a l'educació, promoció, investigació i aplicació del coneixement constitucional, per a açò, compta amb un equip pluridisciplinar de constitucionalistes iberoamericans i espanyols que manté contacte permanent amb la realitat iberoamericana.

L'IBEC pretén constituir-se en un espai de reflexió sòlid per a tots els corrents constitucionals que estan eclosionando en ambdues ribes de l'Atlàntic a partir del coneixement exhaustiu de la situació en la qual viuen els països iberoamericans, i a més, en un espai de coneixement de la situació iberoamericana i, d'investigació del mateix oferint-se als investigadors joves més prometedors perquè puguen seguir alimentant primer en el seu si i més tard en els seus respectius països d'origen la riquesa del seu pensament.

Institut Iberoamericà d'Estudis Constitucionals


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400 ext 1124

Fax: (+34) 96 590 9496

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464