RECURSOS EN LÍNIA PER A LA DOCÈNCIA

 Degut al context actual provocat per la pandèmia del coronavirus COVID-19, el qual ens obliga a seguir la nostra acció docent en modalitat online, hem preparat aquesta web de recursos que poden ajudar-te en la teua docència:

 A més, des de l'ICE, hem preparat tot un pla de formació sobre docència online com a part del pla de continuïtat docent i del voluntariat UA d'emergència social col·lectiva de la Universitat d'Alacant, que pots veure en aquesta web.

Plan de formación sobre docencia online (WEBINARES)- covid 19

Aportacions i reflexions teòriques d'interés per a un moment clau de canvis

  • Lectures:

"Educating Students to Improve the World"

de Fernando Reimers

 

Aquest llibre ofereix un pla per a preparar als estudiants a trobar un significat i rel·levància en un món que canvia ràpidament, dotant-los de les habilitats per a inventar el futur.

accés a la publicació (open access)

"Empowering Teachers to Build a Better World" de Fernando Reimers


Aquest llibre examina ccom la preparació docent està contribuïnt a l'aprenentatge més profund i al desenvolupament d'habilitat del segle XXI.

accés a la publicació (open access)
  • Conferència: 
    • Educació en temps de pandèmia, Rosabel Roig Vila (Universitat d'Alacant) (enlace).
    • Hacia una mirada crítica de la educación en tiempos de emergencia: retos y posibilidades en la actual contingencia, Edisson Cuervo Montoya (Universidad del Valle)(enllaç).

 

Recursos específics per a aquest ensenyament no presencial de emergència

 

Webinars

 

Plataformes de docència online

A més dels recursos propis d'UACloud, en la UA tenim a la nostra disposició la plataforma Moodle-UA per a dissenyar un procés d'ensenyament-aprenentatge online. S'accedeix a Moodle-UA des d'UACloud.

En aquesta web podràs veure més informació sobre com usar Moodle-UA:

https://sites.google.com/view/tallerstic/assignatures-online/del-moodle

 

Disseny d'assignatures en format online

Dissenyar una assignatura online requereix d'un procés previ a aquesta. Ara bé, en cas d'haver de readaptar de manera excepcional una assignatura presencial a una en format online, hi ha diversos documents i recursos que poden ajudar-nos com a orientació:

 

 

Continguts

MOOC i NOOC

Els MOOC y NOOC són cursos online en obert i gratuïts que pots utilitzar com a part del contingut de les teues assignatures.

En aquest enllaç pots veure els MOOC i NOOC oberts actualment i que ha elaborat el professorat de la UA que ha participat en el Programa PENSEM-ONLINE de l'ICE d'aquesta universitat:

https://web.ua.es/va/ice/pensemonline/cursos.html

Pots trobar més MOOC a:

Recursos per a la docència online:

SCREENCAST

Són enregistraments digitals (vídeos) de l'eixida per pantalla de l'ordinador que, a vegades, contenen narració d'àudio. D'aquesta manera, podem estar desenvolupant accions en pantalla, les quals es gravaran en format vídeo.

En aquesta web podràs trobar més informació sobre aquest recurs:

https://sites.google.com/view/tallerstic/assignatures-online/del-material-multim%C3%A8dia

 

Existeixen aplicacions web per a gravar screencast:

https://sites.google.com/view/tallerstic/assignatures-online/del-material-multim%C3%A8dia/del-aplicacions-per-a-gravar-screencasts

 

GOOGLE MEET

Si vols realitzar videoconferències amb el teu alumnat, pots utilitzar aquesta aplicació.

MARCADORS SOCIALS I LLISTATS D'ENLLAÇOS WEB

En la teua assignatura pots utilitzar com a recurs una recopilació d'enllaços web.

Per a això, pots utilitzar algunes aplicacions web per a organitzar aquests enllaços:

 

PANELLS DE NOTES I MURALS

Podem utilitzar aplicacions web per a crear de forma molt senzilla murals o panells de notes generals per a l'alumnat. Pot ser un bon recurs per a publicar notes sobre algun procés de treball, notes sobre alguna pràctica que han de fer, etc.

Alguns exemples d'aquestos tipus d'aplicacions web són:

ANOTACIONS EN PÀGINES WEB

Pots utilitzar aquesta aplicació web per a anotar comentaris, preguntes, etc. en les pàgines web: https://insertlearning.com/

 

BLOGS DE CLASSE

Pots utilitzar l'aplicació web Blogger (https://www.blogger.com/) per a crear de manera senzilla el teu blog de classe, on posar entrades amb diversos tipus de recursos.

En aquest enllaç pots veure un exemple de blog de classe: http://recursosedutic.blogspot.com/

 

MÉS RECURSOS...

En aquestes web pots trobar moltes aplicacions web per a la docència. Algunes d'elles poden utilitzar-se per a la docència online: