Microtallers Microtallers

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Microtallers   Microtallers
Microtallers

Microtallers

Presentació

Els MICROTALLERS ICE són una nova iniciativa de formació que s'enquadra en el Programa Institucional Innovació, Investigació, Internacionalització i Col·laboració en Educació (I3CE) de l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat d'Alacant, el qual abasta tots els programes, subprogrames i projectes dirigits des de l'ICE durant el període 2016-2020.

Aquesta iniciativa de formació està dirigida al Personal Docent i Investigador de la Universitat d'Alacant, i s'organitza a través de tallers de breu durada (entre 2 i 3 hores cada taller) relacionats amb temes d'interès en l'àmbit de la docència universitària. Així mateix, s'ofereixen diversos horaris per a un mateix taller, amb la finalitat de facilitar-hi l'assistència.

Aquests microtallers han de conjugar-se amb la resta d'accions desenvolupades a través del Programa de Formació Docent de l'ICE que, en conjunt, pretén oferir una oferta formativa diversa, oberta i flexible. 

Es tracta d'oferir una formació concreta i específica de curta durada sota el format de taller sobre diverses temàtiques. En aquest sentit, han col·laborat en alguns casos serveis i unitats de la UA, cosa indiquem en les fitxes descriptives dels respectius tallers, i als quals agraïm la seua col·laboració desinteressada. 

Al llarg de cada curs es convocaran, per tant, diverses edicions de tallers de manera que el professorat puga matricular-se en tants tallers com considere segons el cronograma establit. Iniciem, així, una primera edició de Microtallers ICE:

 

MICROTALLERS ICE edició gener-febrer 2018

Cronograma


Descripció dels tallers:


 

Taller 1: Juga en classe amb Kahoot

Impartit per: Hèctor Gonzàlvez Escolano

Descripció: La plataforma Kahoot és, potser, una de les eines de gamificació de més èxit actualment. En aquest curs aprendrem a aplicar la gamificació a les nostres classes mitjançant aquesta plataforma i a aprofitar-la en l’avaluació formativa del nostre alumnat.

Llegir més

Taller 2: Adaptacions curriculars de la Universitat d'Alacant

Impartit per: Domingo Martínez Maciá i José María Fernández Gil

Descripció: La formació del PDI de la Universitat d’Alacant en l’atenció a les necessitats socioeducatives de l’alumnat és un element clau per a garantir el respecte als principis d’igualtat d’oportunitats i accessibilitat universal. En aquest curs, impartit pel personal del Centre de Suport a l’Estudiant, es tractarà quina és la Normativa d’Adaptació Curricular de la Universitat d’Alacant i com s’aplica aquest suport als estudiants, mitjançant casos pràctics.

Llegir més

Taller 3: Adaptacions curriculars en estudiants amb baixa visió i ceguesa

Impartit per: Domingo Martínez Maciá i José María Fernández Gil

Descripció: La formació del PDI de la Universitat d’Alacant en l’atenció a les necessitats socioeducatives de l’alumnat és un element clau per a garantir el respecte als principis d’igualtat d’oportunitats i accessibilitat universal. Aquest curs, impartit pel personal del Centre de Suport a l’Estudiant, se centrarà a analitzar el cas dels estudiants amb baixa visió i ceguesa: les característiques i necessitats d’aquest alumnat i els recursos de suport de què disposa el PDI a la UA.

Llegir més

Taller 4: Eines digitals per a docents multilingües I

Impartit per: Robert Escolano López

Descripció: Un dels reptes per als docents multingües és el d’assolir l’autonomia en la resolució dels problemes lingüístics que se’ls plantegen. En aquest curs, impartit per personal del Servei de Llengües, s’oferirà un primer contacte amb les eines de suport a la redacció i la consulta terminològica, en valencià i anglés, com també amb recursos formatius a l’abast.

Llegir més

Taller 5: Eines digitals per a docents multilingües II

Impartit per: Gemma Alonso Martín

Descripció: Un dels reptes per als docents multingües és el d’assolir l’autonomia en la resolució dels problemes lingüístics que se’ls plantegen. En aquest taller, plantejat com a continuació de “Eines digitals per a docents multilingües I, s’oferirà un contacte més aprofundit amb les eines de suport a la redacció i la consulta terminològica, en valencià i anglés, com també amb recursos formatius a l’abast.

Llegir més

Taller 6: Exercicis d’autocontrol, autoconeixement i relaxació profunda per a eliminar conflictes i aconseguir l'èxit personal

Impartit per: Juan Blas Carpena Lucas

Descripció: L'estrés i el desequilibri emocional són alguns dels factors principals que ens impedeixen assolir el benestar integral; per combatre'ls, cal aprendre a gestionar les nostres emocions. La bona notícia és que la intel·ligència emocional es pot entrenar. Com?

Llegir més

Taller 7: Adaptacions curriculars en el trastorn de l'espectre autista a la UA

Impartit per: Domingo Martínez Maciá

Descripció: La formació del PDI de la Universitat d’Alacant en l’atenció a les necessitats socioeducatives de l’alumnat és un element clau per a garantir el respecte als principis d’igualtat d’oportunitats i accessibilitat universal. Aquest curs, impartit pel personal del Centre de Suport a l’Estudiant, se centrarà a analitzar el cas dels estudiants Transtorn de l’Espectre Autista (TEA): les característiques i necessitats d’aquest alumnat i els recursos de suport de què disposa el PDI a la UA.

Llegir més

Taller 8: Turnitin - Programari de prevenció de plagi acadèmic i professional

Impartit per: Francisco Fernández Carrasco

Descripció: El plagi no és una pràctica nova, però la difusió de les TIC el facilita en gran mesura i en dificulta la detecció. Per ajudar a identificar i prevenir el plagi, la Universitat d’Alacant posa a la nostra disposició el programari antiplagi Turnitin. El voleu conéixer?

Llegir més

Taller 9: Exposicions dinàmiques amb PREZI

 Impartit per: Ignasi Navarro Soria

 Descripció: Amb el seu zoom tan característic, el programa Prezi s’estén imparablement i guanya terreny a altres programes de presentació menys dinàmics. En aquest curs coneixerem aquesta eina i les possibilitats de treball que ens ofereix per a la docència.

Llegir més

Taller 10: Com elaborar un projecte d'innovació educativa en l'àmbit universitari

Impartit per: Marcos Gómez Puerta

Descripció: En aquest curs, pensat especialment per als participants del Programa Xarxes-I3CE, aprendrem a dissenyar un projecte d’innovació educativa i oferirem una panoràmica sobre els elements clau en el procés d’innovació educativa i les seues fases.

Llegir més

Taller 11: Com elaborar un projecte d'investigació educativa en l'àmbit universitari

Impartit per: Marcos Gómez Puerta

Descripció: En aquest curs, pensat especialment per als participants del Programa Xarxes-I3CE, aprendrem a dissenyar un projecte d’investigació educativa i oferirem una panoràmica sobre quins són els elements clau per a planificarlo i sobre com reflectir-los adequadament en la redacció.

Llegir més