MICROTALLERES QUARTA EDICIÓ JUNY-JULIOL 2019 Microtallers

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Microtallers   Microtallers
Microtallers

MICROTALLERES QUARTA EDICIÓ JUNY-JULIOL 2019

Presentació

Els MICROTALLERS ICE són una nova iniciativa de formació que s'enquadra en el Programa Institucional Innovació, Investigació, Internacionalització i Col·laboració en Educació (I3CE) de l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat d'Alacant, el qual abasta tots els programes, subprogrames i projectes dirigits des de l'ICE durant el període 2016-2020.

Aquesta iniciativa de formació està dirigida al Personal Docent i Investigador de la Universitat d'Alacant, i s'organitza a través de tallers de breu durada relacionats amb temes d'interès en l'àmbit de la docència universitària.

Aquests microtallers han de conjugar-se amb la resta d'accions desenvolupades a través del Programa de Formació Docent de l'ICE que, en conjunt, pretén oferir una oferta formativa diversa, oberta i flexible. 

Al llarg de cada curs es convocaran, per tant, diverses edicions de tallers de manera que el professorat puga matricular-se en tants tallers com considere segons el cronograma establit.

 

MICROTALLERS ICE cuarta edició, juny-juliol 2019

  Cronograma i inscripció


Descripció dels tallers:


Taller 1: L'estada d'investigació i de docència com a element clau de la carrera universitària

Impartit per: Franco Manuel Sancho Esper, Elizabeth Gil García y Felipe Ruiz Moreno

Descripció: Estàs preocupat perquè les estades són cada vegada més importants en la carrera acadèmica? No coneixes totes les oportunitats al teu abast per fer una estada de recerca o de docència?... En aquest curs t'explicarem de forma detallada les diferents alternatives que tens, les diverses fonts de finançament existents i el procés que t'ajudarà a planificar-la millor i treure-li el màxim profit. El conjunt de docents tenim una experiència important tant en estades docents (Erasmus Teaching Staff) com en estades de recerca (pre i postdoctoral) que us pot ser de gran utilitat. T'apuntes al repte?

Llegir més

 

Taller 2: Flipped classroom: experiències, tècniques i eines

Impartit per: Antonio Carrasco Rodríguez

Descripció: Et proposem participar en un taller de caràcter eminentment pràctic en el qual compartirem les nostres experiències docents i intentarem invertir-les segons el model didàctic de la flipped classroom. Elaborarem una planificació docent basada en aquesta metodologia i aprendrem a treure-li partit a un bon nombre de tècniques i d'eines (fonamentalment tecnològiques) que podrem utilitzar en les nostres classes, tant invertides com de qualsevol altre tipus. Ja està bé de teoria sobre l'aula invertida. Intentarem portar aquest mètode a la pràctica. T'arrisques a innovar?

Llegir més

 

Taller 3: Creació de continguts audiovisuals mitjançant el mòbil com a proposta metodològica

Impartit per: Alejandro Lorenzo Lledó.

Descripció: En el context actual de l'Educació Superior s'ha posat un èmfasi especial en la necessitat de dissenyar propostes metodològiques centrades en l'estudiant que generen un aprenentatge significatiu. Aquest nou paradigma educatiu es desenvolupa influït per la societat del segle XXI, digitalitzada i amb presència imperant dels mitjans de comunicació audiovisual i la cultura de la imatge. En aquest sentit, organismes internacionals, entre els quals destaca la UNESCO, han advocat per la implantació de models formatius, tant en el professorat, com en l'alumnat, que desenvolupen la competència audiovisual. El desenvolupament tecnològic dels nostres dies permet, amb dispositius accessibles com el mòbil, la incorporació dels continguts audiovisuals en les metodologies docents. Com a resposta a això, l’objectiu d'aquest taller és aprendre a crear, a través del mòbil, vídeos o obres audiovisuals per a ser utilitzades com a recurs didàctic; en concret, es tractarà el procés d'elaboració d’aquests vídeos, el programari disponible i les aplicacions educatives que tenen.

Llegir més

 


 


 

EDICIONS ANTERIORS:

MICROTALLERS ICE edició gener 2019

MICROTALLERS ICE edició juny-juliol 2018

MICROTALLERS ICE edició gener-febrer 2018