MICROTALLERS CINQUENA EDICIÓ GENER 2020 Microtallers

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Microtallers   Microtallers
Microtallers

MICROTALLERS CINQUENA EDICIÓ GENER 2020

Presentació

Els MICROTALLERS ICE són una nova iniciativa de formació que s'enquadra en el Programa Institucional Innovació, Investigació, Internacionalització i Col·laboració en Educació (I3CE) de l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat d'Alacant, el qual abasta tots els programes, subprogrames i projectes dirigits des de l'ICE durant el període 2016-2020.

Aquesta iniciativa de formació està dirigida al Personal Docent i Investigador de la Universitat d'Alacant, i s'organitza a través de tallers de breu durada relacionats amb temes d'interès en l'àmbit de la docència universitària.

Aquests microtallers han de conjugar-se amb la resta d'accions desenvolupades a través del Programa de Formació Docent de l'ICE que, en conjunt, pretén oferir una oferta formativa diversa, oberta i flexible. 

Al llarg de cada curs es convocaran, per tant, diverses edicions de tallers de manera que el professorat puga matricular-se en tants tallers com considere segons el cronograma establit.

 

MICROTALLERS ICE cinquena edició, gener 2020

  Cronograma i inscripció


Descripció dels tallers:


 

Taller 1: Formació bàsica en primers auxilis

Impartit per: Ángela Sanjuán Quiles i Juana Perpiñá Galvañ

Descripció: La salut és el més important en la vida d'una persona. Hi ha moltes situacions que poden esdevenir-se en el dia a dia de les persones que ens envolten (familiars, amics, veïns, companys de treball, etc.) i que poden posar en perill la seua vida. Aprén com actuar davant d'una emergència! Si t'entrenes en RCP bàsica, pots evitar una mort prematura. En el curs també aprendràs quina ajuda bàsica has de prestar a una persona que ha patit una lesió o un accident fins que arribe l'assistència sanitària professional.

Llegir més

 

Taller 2: Elaboració d'exàmens tipus test amb el programa PyTest

Impartit per: Guillem de Vera Almenar

Descripció: Si en la teua assignatura realitzes o estàs pensant a realitzar exàmens tipus test, PyTest és una eina informàtica que et pot ser molt útil. Es tracta d'un programa de programari lliure que serveix per a elaborar exàmens tipus test a partir de bases de dades de preguntes. És útil per a qualsevol assignatura, però està especialment pensat per a assignatures de caràcter cientificotècnic, ja que permet la incorporació de figures, fórmules i enunciats. Com que és un programa que naix de l'experiència, és pràctic i minimitzarà els teus esforços en l'elaboració d'aquest tipus d'exàmens. El seu ús és bastant senzill i la distribució és lliure.

Llegir més

 

Taller 3: LaTeX en el context docent

Impartit per: Juan Matías Sepulcre Martínez i Julio Mulero González

Descripció:Satisfet amb el teu processador de textos habitual? Content amb la gestió de referències? Feliç amb l'editor d'equacions? Si creus que ha arribat el moment de canviar, LaTeX és la millor opció. En aquest taller et donarem les claus per crear amb LaTeX els teus propis materials docents (apunts, exàmens, fulls de problemes, qüestionaris o presentacions), reflexionarem sobre els avantatges de LaTeX, i aprofundirem en l'elaboració de documents sobris i elegants mitjançant plantilles que tindràs a la teua disposició. Amb LaTeX els límits els poses tu.

Llegir més

 

Taller 4: Creant materials digitals accessibles i inclusius

Impartit per: José María Fernández Gil

Resum: Què percep una persona amb discapacitat en els meus materials? Els estudiants asseguts en les últimes fileres... aconseguiran veure la pissarra? Què hauria de tenir en compte per a realitzar presentacions PowerPoint i anotacions en Word i PDF? Descobreix i experimenta com crear materials docents accessibles per a tots els estudiants. L'avanç de la tecnologia és imparable i en el procés de transformació digital de l'ensenyament és la nostra obligació prestar una atenció especial i evitar les noves barreres digitals, que en ocasions, són més difícils de percebre que les barreres físiques. És molt senzill aconseguir materials accessibles i inclusius... si sabem com fer-ho!
Llegir més

 


 

EDICIONS ANTERIORS:

MICROTALLERS ICE edició juny-juliol 2019

MICROTALLERS ICE edició gener 2019

MICROTALLERS ICE edició juny-juliol 2018

MICROTALLERS ICE edició gener-febrer 2018