Preguntes freqüents de MOOC i NOOC PENSEMONLINE

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres centres
Logo PENSEMONLINE   PENSEMONLINE
PENSEMONLINE

Preguntes freqüents de MOOC i NOOC

A continuació t'indiquem algunes de les preguntes més freqüents sobre els MOOC i NOOC coordinats des de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat d'Alacant en la Convocatòria PENSEM-ONLINE.

Si tens algun altre dubte o pregunta pots escriure un correu electrònic a pensem-online@ua.es

 

1. Com em matricule d'un curs MOOC o NOOC?

Abans has de comprovar si el curs està allotjat en Moodle o en Google Course Builder.

Si està en Moodle, has de seguir els passos que apareixen en aquesta infografia:

 

 Infografia_matrícula_moodleInfografia realitzada per María José Blanes

 

Si el curs està allotjat en Google Course Builder, hauràs de seguir aquestos passos:

a) Tenir un compte de gmail.

b) quan entres a la web del curs, fes clic en "registrarse". Podràs entrar amb el teu compte de gmail.

 

2. Quina durada té un MOOC o NOOC?

 En la pàgina web descriptiva de cada curs apareix la durada d'aquest, així com les dates d'inici i fi. Pots accedir a la web de cada curs des de la web principal del catàleg de cursos

 

3. Quin certificat s'obté amb cada MOOC o NOOC?

No hi ha un certificat amb reconeixement oficial per part de la Universitat d'Alacant quan es finalitza un MOOC o NOOC. Pot haver-hi algun tipus de diploma o badgets, però, com s'indica, no són certificats oficials de la Universitat d'Alacant. D'aquesta manera l'ICE no certifica cap curs de MOOC o NOOC.

Cal pensar que, tant els MOOC com els NOOC oferits, són cursos amb una finalitat d'actualització i transferència del coneixement, però no estan pensats per a formar part d'un ensenyament reglat.

 

4. Com a alumne d'un MOOC o NOOC estic obligat a alguna cosa?

Per ser alumne d'un MOOC o NOOC de la convocatòria PENSEM-ONLINE de la Universitat d'Alacant, estàs obligat a complir un Codi d'Honor. Quan et registres en un curs, seguiràs aquest Codi, a saber:

  1. Em registraré utilitzant únicament un compte i no permetré que ningú més utilitze el meu nom d'usuari i/o contrasenya. No crearé un compte de perfil falsa ni suplantaré la identitat de tercers.
  2. La meua participació en els debats serà respectuosa i m'abstindré de realitzar comentaris amb contingut difamatori o amenaçador; que incloga activitats il·legals o que incite a uns altres a cometre aquestes activitats; que infringisca els drets de propietat intel·lectual d'uns altres, inclosos, però no limitats a drets d'autor, marques o secrets comercials; que continga llenguatge o contingut audiovisual obscè; que en alguna manera danye a altres usuaris o visitants; que viole en qualsevol manera la legislació vigent d'aplicació local, autonòmica, nacional o internacional; que ataque la vulnerabilitat de qualsevol sistema o xarxa; que trenque o eludisca les mesures de seguretat.
  3. En cas de no monotoritzar el contingut publicat pels usuaris, es reserva el dret d'eliminar contingut prohibit de què es tinga coneixement, encara que no s'estiga en l'obligació de fer-ho.

Aquest codi d'honor pot ser revisat i modificat en qualsevol moment. Tots els canvis realitzats entraran en vigor en el mateix moment en el qual siguen publicats, la qual cosa implica que, en accedir a la Plataforma, l'usuari accepta les modificacions efectuades que podrà consultar en tot moment en aquest apartat.

 

5. Què passa si tinc problemes tècnics amb el meu registre o el meu accés al curs?

Molts dels problemes amb el registre o l'accés són causats per problemes amb el navegador. Si t'ocorre, intenta el següent:

 

6. Quant costen aquests cursos?

Els cursos són totalment gratuïts.

 

7. El curs és presencial o online?

Tots els cursos són online.

 

8. Quines són les recomanacions mínimes del maquinari per a uilizar la plataforma?

Poden entrar amb equips MAC, PC o Linux, dispositius mòbils amb Windows, Android i iOS. En aquest últim cas, les necessitats de memòria i processament dependran dels recursos de cada curs.

És important considerar que la major part dels cursos contenen vídeos (generalment en YouTube) i lectures en PDF com a part del seu contingut. Per la qual cosa és necessari verificar que es tinguen els programes o aplicacions necessaris per a visualitzar-los.

 

9. En quants cursos puc matricular-me?

Pots matricular-te en tots els que consideres. No hi ha un mínim o màxim. T'aconsellem que mires bé les dates de cada curs i la càrrega respecte al número d'hores per a valorar si pots fer-lo o no.