Facultats i centres
Serveis administratius
Serveis generals
A continuació t'indiquem algunes de les preguntes més freqüents sobre els MOOC i NOOC coordinats des de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat d'Alacant en la Convocatòria PENSEM-ONLINE.
Si tens algun altre dubte o pregunta pots escriure un correu electrònic a mooc.ice@ua.es
Abans has de comprovar si el curs està allotjat en Moodle o en Google Course Builder.
Si està en Moodle, has de seguir els passos que apareixen en aquesta infografia:
Infografia realitzada per María José Blanes
Si el curs està allotjat en Google Course Builder, hauràs de seguir aquestos passos:
a) Tenir un compte de gmail.
b) quan entres a la web del curs, fes clic en "registrarse". Podràs entrar amb el teu compte de gmail.
En la pàgina web descriptiva de cada curs apareix la durada d'aquest, així com les dates d'inici i fi. Pots accedir a la web de cada curs des de la web principal de MOOC i NOOC.
No hi ha un certificat amb reconeixement oficial per part de la Universitat d'Alacant quan es finalitza un MOOC o NOOC. Pot haver-hi algun tipus de diploma o badgets, però, com s'indica, no són certificats oficials de la Universitat d'Alacant.
Cal pensar que, tant els MOOC com els NOOC oferits, són cursos amb una finalitat d'actualització i transferència del coneixement, però no estan pensats per a formar part d'un ensenyament reglat.
Per ser alumne d'un MOOC o NOOC de la convocatòria PENSEM-ONLINE de la Universitat d'Alacant, estàs obligat a complir un Codi d'Honor. Quan et registres en un curs, seguiràs aquest Codi, a saber:
Aquest codi d'honor pot ser revisat i modificat en qualsevol moment. Tots els canvis realitzats entraran en vigor en el mateix moment en el qual siguen publicats, la qual cosa implica que, en accedir a la Plataforma, l'usuari accepta les modificacions efectuades que podrà consultar en tot moment en aquest apartat.
Molts dels problemes amb el registre o l'accés són causats per problemes amb el navegador. Si t'ocorre, intenta el següent:
Els cursos són totalment gratuïts.
Tots els cursos són online.
Poden entrar amb equips MAC, PC o Linux, dispositius mòbils amb Windows, Android i iOS. En aquest últim cas, les necessitats de memòria i processament dependran dels recursos de cada curs.
És important considerar que la major part dels cursos contenen vídeos (generalment en YouTube) i lectures en PDF com a part del seu contingut. Per la qual cosa és necessari verificar que es tinguen els programes o aplicacions necessaris per a visualitzar-los.
Pots matricular-te en tots els que consideres. No hi ha un mínim o màxim. T'aconsellem que mires bé les dates de cada curs i la càrrega respecte al número d'hores per a valorar si pots fer-lo o no.