Comunicacions Orals. Exposició XVIII Jornades de Xarxes de Recerca en Docència Universitària- XARXES 2020 IV Workshop Internacional d'Innovació en Ensenyament Superior i TIC- INNOVAESTIC 2020

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Llocs d'interés
Logo XVIII Jornades de Xarxes de Recerca en Docència Universitària- XARXES 2020<br />IV Workshop Internacional d'Innovació en Ensenyament Superior i TIC- INNOVAESTIC 2020   XVIII Jornades de Xarxes de Recerca en Docència Universitària- XARXES 2020
IV Workshop Internacional d'Innovació en Ensenyament Superior i TIC- INNOVAESTIC 2020
XVIII Jornades de Xarxes de Recerca en Docència Universitària- XARXES 2020 IV Workshop Internacional d'Innovació en Ensenyament Superior i TIC- INNOVAESTIC 2020

Comunicacions Orals. Exposició

APARTAT A. PREPARACIÓ D'UN VÍDEO QUE RECULLA EL CONTINGUT DE LA COMUNICACIÓ:

A continuació es detallen els passos importants per a l'enregistrament del vídeo que es publicarà en l'exposició de les comunicacions en les respectives aules de comunicacions orals:

 1. Un autor (o diversos) haurà de gravar un vídeo o vídeo-presentació de la corresponent comunicació.
 2. Una vegada tinga gravat el vídeo, el pujarà a Google Drive. S'haurà de compartir aquest arxiu amb el compte del Comitè Organitzador: redes-innovaestic@gcloud.ua.es 
 3. El Comitè Organitzador remetrà un formulari per a arreplegar les dades: l'adreça electrònica de l'arxiu, la temàtica de la comunicació i l'autor o autora que la representarà en la plataforma (escrivint una entrada en el fòrum per a presentar la comunicació i respondre les preguntes dels assistents). 
 4. El Comitè Organitzador notificarà al maig a les autores o els autors de contacte l'aula virtual assignada per a l'exposició dels treballs acceptats.
 5. Veure apartat B d'aquesta web per a saber com exposar la comunicació durant la celebració de XARXES-INNOVAESTIC 2020. És important ja que d'això depèn la certificació posterior de presentació de comunicació i bon funcionament de l'esdeveniment

 

Important, doncs, la manera d'enviar el vídeo:

 1. Gravar el vídeo (amb les característiques indicades anteriorment).
 2. Pujar l'arxiu del vídeo a Google Drive.
 3. Marcar a "compartir" de Google Drive. S'haurà de compartir aquest arxiu amb el compte del Comitè Organitzador: redes-innovaestic@gcloud.ua.es
 4. En el formulari d'enviament del vídeo, pegar l'enllaç de Googledrive (d'arxiu compartit) i indicar l'autor responsable de la presentació.

Les característiques del vídeo a remetre són:

(NÚMERO DE CODI DE LA COMUNICACIÓ). COGNOMS DE L'AUTOR DE CONTACTE separats per un guió. Per exemple, si la proposta acceptada d'un grup de professors té de codi: J289; i l'autor de contacte és Juana Riquelme Asensi, el nom de l'arxiu serà: J289.RIQUELME-ASENSI

Hem elaborat videotutorials d'ajuda per a aquestes tasques. Pot veure'ls en aquesta web.

 

APARTAT B. EXPOSICIÓ DE LES COMUNICACIONS:

Durant el desenvolupament de XARXES-INNOVAESTIC 2020 està previst realitzar dos tipus d'exposició en la plataforma online:

A partir d'aquestes presentacions, hi haurà diàleg, debat i intercanvi d'idees a través dels fòrums de cada aula. No hi haurà un horari determinat (hi ha participants de molts països, amb horaris diferents, que impedeixen sessions síncrones). Cada persona intervindrà quan ho desitge.

Les comunicacions es distribuiran per temàtica en les respectives “Aules virtuals de comunicacions” (de manera equivalent a com es distribueixen per aules en la modalitat presencial) i hi haurà un coordinador acadèmic de l'organització en cada sala.

Procediment i tasques a realitzar per a l'exposició de comunicacions:

(És important tenir en compte tots els aspectes, ja que d'això depèn la certificació posterior de presentació de comunicació, així com el bon funcionament de l'esdeveniment)

 1. Al maig el Comitè Organitzador notificarà a les autores o els autors de contacte l'aula virtual assignada per a l'exposició dels treballs acceptats.
 2. És obligatori que, almenys, el coautor responsable (indicat en el formulari remès al Comitè Organitzador on també s'indicava la URL del vídeo) presente la comunicació oral en el fòrum habilitat de la plataforma online (pot ser el mateix coautor o no que el que ha realitzat el vídeo).
 3. Aquest autor haurà de presentar i atendre en XARXES-INNOVAESTIC la comunicació:
  • Del 29 de maig (quan es reba l'email) fins al 2 de juny este representant presentarà la comunicació en el fòrum assignat de l'aula virtual en la plataforma.

A continuació es detalla una possible estructura i exemple de presentació (entrada al fòrum de l'aula assignada):

[SALUTACIÓ] Bon dia, companyes i companys,

[PRESENTACIÓ] En aquest treball, titulat "Escape room a l'aula per fugir de la rutina" presentem una experiència educativa innovadora en què apliquem una eina de gamificació, l'escape room, a l'ensenyament de la Didàctica de les Ciències Socials.

[CONTEXT] L'experiència l'hem duta a terme a l'assignatura Didàctica de les Ciències Socials del Grau en Mestre en Educació Primària de la Universitat d'Alacant.

[MOTIUS DE REFLEXIÓ] Després d'avaluar l'experiència, podem dir que l'aplicació de l'escape room va augmentar la motivació de l'alumnat i va reforçar les habilitats vinculades amb el treball col·laboratiu. I si bé la valoració que fem nosaltres de l'experiència és positiva, hem de remarcar que la preparació d'un escape room comporta una gran inversió de temps per al professorat. Potser amb la pràctica i més recursos es podria optimitzar aquest esforç.

[PREGUNTA ALS LECTORS] En aquest sentit, voldríem saber quina és la vostra experiència en aquest tema, si heu aplicat a l'aula estratègies de gamificació com l'escape room. Qualsevol qüestió per al debat, serà benvinguda.

[NOTA D'AGRAÏMENT] Moltes gràcies per llegir aquesta nota; desitgem que la presentació siga del vostre interés.

[PARTICIPANTS] Jordi Antolí i Neus Pellín (Universitat d'Alacant)

A l'apartat "Plataforma online" hem publicat un videotutorial sobre "com presentar una comunicació".

L'autor representant ha de "dialogar" amb la resta de participants que "responen" a la seua presentació. Haurà d'entrar, doncs, cada dia per a veure si té intervencions que contestar.

La resta d'autors també poden escriure en el fòrum de presentació i comentaris sobre la seua comunicació, però serà obligatori que, almenys, el professor responsable (indicat en el formulari remès on també s'indicava la URL del vídeo) presente la comunicació i responga en el fòrum. Si es vol que un altre coautor siga el que conteste les preguntes, el professor responsable haurà de participar en el fòrum presentant el seu company i deixant-lo com a responsable de la comunicació.