Saltar apartados

TALLER DE PUBLICACIÓ DELS RESULTATS DE LA INVESTIGACIÓ (1ª part)

COL·LABORA:
Ajuntament de Saix (Alacant)

PATROCINEN: La Caixa
La Vídua
Extrusax
Gavina Simbac
Giménez Ganga

IMPARTIT PER:
Prof. Carlos Iñiguez Lobeto. Facultat de Ciències. Universitat d'Alacant. Doctor en Medicina i Cirurgia.
Prof. Manuel Gayoso Rodriguez. Facultat de Medicina. Universitat de Valladolid. Doctor en Medicina i Cirurgia.
Prof. Joaquín De Juan Herrero. Facultat de Ciències. Universitat d'Alacant. Doctor en Medicina i Cirurgia.
Prof. José Luis Girela López. Universitat d'Oxford. Regne Unit. Doctor en Biotecnologia i Biomedicina.
Prof. Alejandro Romero Rameta. Universitat d'Alacant. Doctor en Antropologia Biològica i de la Salut.

DIRIGIT A:
Personal Docent i Investigador de la Universitat d'Alacant

OBJECTIUS:
Un dels objectius de l'I.C..I de la Universitat d'Alacant és implementar una formació adaptada a les demandes del professorat en l'àmbit de les seues necessitats específiques.

Aquest taller sorgeix, a proposta del Departament de Biotecnologia de la Universitat d'Alacant, per a proporcionar al PDI mètodes i tècniques que li permeten transformar, de forma eficient, els resultats de les seues investigacions en publicacions científiques.

El taller es desenvoluparà de forma intensiva i amb un caràcter eminentment pràctic en un ambient d'aïllament de les activitats quotidianes (Aula Alberto Sols, de Saix). Els participants, aprendran a distingir els diferents tipus de publicacions científiques, així com elaborar els apartats de les mateixes: el titule, els autors, el resum, la introducció, el material i mètodes, els resultats, la discussió i la bibliografia.

CONTINGUTS:
1) Concepte de publicació científica. Publicacions primàries, secundàries i terciàries. Maneig de fonts bibliogràfiques i obtenció per Internet dels diferents tipus de publicacions. Estructura d'un article primari. Articles complets i abreujats.

2) El Títol: La seua importància. Tipus i estils de títols. Exercicis sobre títols. Regles per a la redacció de títols.

3) Els autors: ¿Qui és autor? L'ordre de signatura. La filiació. Dates de recepció i acceptació. L'autor encarregat de la correspondència. Criteris per als agraïments a persones i institucions.

4) El Resum: Estructura del Resum, Tipus de Resums. Longitud dels Resums. Exercicis sobre Resums. Regles per a la redacció de Resums.

5) La Introducció: El seu significat. Components de la introducció: Antecedents, establiment del problema, disseny experimental i transcendència de l'estudi (rationale). ¿Han de resumir-se els resultats en la Introducció?. Regles per a l'elecció d'abreviatures. Exercicis sobre la Introducció i les abreviatures. Regles per a redactar una Introducció.

6) Material i Mètodes: El seu significat. Subdivisions. L'ús de les notacions científiques. Regles per a les descripcions metodològiques. Exercicis sobre Material i Mètodes.

7) Els Resultats: Dades brutes (raw data) i elaboració de les dades. Presentació de dades numèriques. Criteris d'ús i correcta elaboració de figures i taules. Il·lustració dels resultats. Exercicis sobre els resultats.

8) La Discussió. Finalitats i estructura de la Discussió. Establiment de les Conclusions. Regles per a redactar una Discussió. Exercicis sobre Discussions.

9) Distinció entre Bibliografia i Referències. Estils de presentació de les Referències. Elaboració informàtica de les Referències. Exercicis sobre Referències.

AVALUACIÓ:
Assistència (mínim el 80% de les hores totals del curs).

INFORMACIÓ GENERAL:
Durada:  20 hores.
Nombre de places: 25, atorgades per rigorós ordre d'entrada del butlletí d'inscripció en la Secretaria de l'I.C.E.

Termini d'inscripció
: del 14 al 25 de novembre de 2008.


Dates de realització:

  •     Divendres   12 de desembre, de 16 a 21 h.
  •     Dissabte   13 de desembre, de  9 a 14 h. i de 16 a 21 h.
  •     Domingo 14 de desembre, de  9 a 14 h.

Lloc de realització: aula Alberto Sols, situada en el carrer Major, nº 30 de Saix (Alacant).

NOTA: Els assistents que així ho desitgen podran pernoctar en un hotel de Saix el divendres i dissabte, de forma gratuïta, per a això han de sol·licitar-ho mitjançant correu electrònic al director del curs Joaquín De Juan Herrero ( jdj@ua.es  o punxar ací) una vegada hagen enviat la sol·licitud d'inscripció al curs, i sempre abans del 25 de novembre de 2008.

RELACIÓ D'ADMESOS:
Document PDF amb la relació d'admesos

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464