Saltar apartados

HABILITATS I COMPETÈNCIES PER A LA MILLOR TUTORIA DE LA UA

CURS SUSPÈS

CODI DEL CURS: 16-0120

 

IMPARTIT PER

Nuria Alberquilla de la Cruz. Coach Executiu Individual i d'Equips. PNL. Formadora i Psicòloga.

DIRIGIT A

Professorat participant en el PAT i Personal docent de la Universitat d'Alacant.

OBJECTIUS

El curs està dirigit als/les tutors/as docents de la Universitat d'Alacant que desitgen desenvolupar el seu potencial, millorant les seues competències, i per tant el seu rendiment i activitat com a tutors/as, així com en les relacions amb els seus alumnes/as i amb els diferents membres de la comunitat educativa, equips docents i pares.

Les competències objectiu de desenvolupament i aprenentatge del present curs han sigut identificades com a rellevants i prioritorias per Tutors de la Universitat d'Alacant.

Es tracta d'un curs eminentment pràctic, de treball personal i en grup, que pretén dotar al tutor/a docent d'opcions de millora per a la seua activitat professional en el dia a dia, a més d'un major autoconeixement personal.

En aquest marc de referència, el present curs té com a objectius d'aprenentatge:

  • Definir i analitzar la rellevància i implicacions de les competències, identificades com a necessàries i rellevants en la descripció del perfil del millor tutor/a de la UA: Habilitats socials i assertivitat; comunicació verbal i no verbal; gestió d'emocions.
  • Reflexionar sobre els aspectes bàsics que influeixen en el desenvolupament d'i la millora d'aquestes competències per al clima emocional de les aules i en l'activitat de tutorización de l'alumne/a.
  • Conèixer opcions i eines útils para per a l'engegada i millora professional de les competències citades, i en conseqüència en l'activitat professional com a tutor/a i docent de la UA, en el context educatiu, i en l'activitat de tutorización de l'alumne/a.
  • Adquirir un major nivell d'autoconeixement com a tutor/a docent de la UA i, per tant, de fortalesa i possibilitat de millora.
  • Conèixer una nova manera d'abordar les necessitats professionals i grupales en el context educatiu.
  • Trobar un espai de trobada per a poder compartir i mirar d'una altra manera amb un enfocament sistémico-fenomenológico, situacions habituals en el dia a dia del docent/tutor/a.
  • Presa de consciència de noves opcions i eines.

CONTINGUTS

  • Sessió / Taller 1: Habilitats socials i assertivitat.
  • Sessió / Taller 2: Comunicació verbal i no verbal.
  • Sessió / Taller 3: Gestió d'emocions.

Existeix la possibilitat de cursar la present acció formativa assistint per sessions/tallers de forma independent a 1, 2 o 3 sessions/tallers. Si bé és MOLT RECOMANABLE, per al màxim aprofitament i benefici de la formació i la seua aplicació pràctica, cursar i assistir a les 3 sessions/tallers.

AVALUACIÓ

Assistència (mínim el 80% de les hores totals del curs).

MATERIALS

Pendents

Si necessita descarregar el descompresor WinRar

INFORMACIÓ GENERAL

Durada: 15 hores.

Modalitat: Presencial.

Nombre de places: 20, atorgades per rigorós ordre d'entrada del formulari d'inscripció online habilitat en aquesta pàgina dins de cadascun dels col·lectius als quals prioritàriament vagen dirigits els cursos i el Pla d'Igualtat de la UA.

Llengua vehicular: Castellà.

Termini d'inscripció: FINALITZAT.

Dates i horari: 6, 7 i 8 de juny de 10 a 15 hores.

Lloc de realització: Aula GB/1007 (Edifici Germà Bernàcer).

RELACIÓ D'ADMESOS/AS

Es publicarà el 30 de maig.

En el cas de no assistir al curs i no comunicar-ho abans que comence a la Secretaria de l'ICE, no podrà participar en cap curs organitzat per aquest Institut l'any en curs.

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464