Saltar apartados

PLA DE FORMACIÓ BIM (BUILDING INFORMATION MODELING)

Codi del curs: 16-0026

IMPARTIT PER:

Roberto Gonzalez Astobiza. Arquitecte.

DIRIGIT A:

Personal Docent i Investigador de la Universitat d'Alacant, especialment d'Arquitectura, Arquitectura tècnica i Enginyeria civil.

OBJECTIUS:

Facilitar al professorat una comprensió global d'aquesta nova tecnologia que els permeta elaborar els continguts específics de les matèries acadèmiques del programa curricular universitari. Conegut com BIM, acrònim de Building Information Modelling o Construcció Virtual, és la revolució que estan experimentant les eines de treball professionals que afecta tant a la manera de treball com a les relacions entre tots els agents del procés d'edificació. L'aparició, a principis dels 90, no fa ni 25 anys, de les primeres eines informàtiques ja va enviar al traster les màquines d'escriure amb les quals solíem escriure les memòries, els informes i els pressupostos. I açò solament va ser el principi. El CAD, la delineació electrònica, va ser la revolució més profunda que han experimentat les professions tècniques en tots els seus lustres d'història. L'entrada en vigor del Codi Tècnic ha posat de manifest, entre moltes altres coses, que és pràcticament inviable complir amb les funcions i responsabilitats assignades en la LLOE sense el suport de les noves tecnologies. L'evolució de la informàtica i la seua aplicació a l'àmbit tecnològic va permetre que diverses indústries capdavanteres (automòbil, aeronàutica, etc.) pogueren desenvolupar sistemes de treball basats en el que va donar a conèixer com %u201Cprototipado digital%u201D. Aquests sistemes van permetre als seus tècnics la creació de prototips, de maquetes digitals, que els possibilitaven la comprovació, testeo, verificació, mesurament i correcció de parts o de conjunts de parts per a la simulació del seu assemblat en el producte final. La part final, de la fabricació a la cadena de muntatge amb robots, era quasi un passeig.

CONTINGUTS:

Els continguts han sigut selectivament extraidos de les principals aplicacions informàtiques existents per a oferir una visió de conjunt de com s'aplica aquesta tecnologia als processos dels agents del procés edificatorio.

AVALUACIÓ:

Assistència (mínim el 80% de les hores totals del curs).

INFORMACIÓ GENERAL:

Durada: 20 hores.

Modalitat: presencial

Nombre de Places: 20, atorgades per rigorós ordre d'entrada del formulari d'inscripció online habilitat en aquesta pàgina dins de cadascun dels col·lectius als quals prioritàriament vagen dirigits els cursos i el Pla d'Igualtat de la UA.

Llengua vehicular: castellà.

Termini d'inscripció: del 18 de desembre de 2015, a partir de les 9 hores, al 17 de gener de 2016.

Codi d'inscripció del curs: 16-0026

 

 

Dates i horari:

  • 21 de gener, d'11 a 14 i de 15:30 a 19:30 hores.
  • 22 de gener, d'11 a 14 i de 15:30 a 19:30 hores.
  • 25 de gener, d'11 a 14 i de 15:30 a 18:30 hores.

Lloc de realització: laboratori L26, segona planta de la Politècnica I.

RELACIÓ D'ADMESOS/ES:

ALDAVE ERRO, ALFREDO

ANDÚJAR MONTOYA, MARIA DOLORES

GARCÍA GONZÁLEZ, ENCARNACIÓN

GUERRERO LAZARO, MIGUEL ANGEL

LÓPEZ GONZÁLEZ, ANTONIO LUIS

LOPEZ PERAL, ASUNCION

MORA GARCIA, RAUL TOMAS

PÉREZ SÁNCHEZ, JUAN CARLOS

PÉREZ SÁNCHEZ, VICENTE RAÚL

PIEDECAUSA GARCÍA, BEATRIZ

RAMIREZ PACHECO, GEMA MARIA

RIVERA PAGE, JOSE ANTONIO

SÁEZ FERNÁNDEZ, MIGUEL

Els qui no figuren en aquesta relació i van sol·licitar l'admissió al curs, estan en llista d'espera.

En el cas de no assistir al curs i no comunicar-ho abans que comence a la Secretaria de l'ICE, no podrà participar en cap curs organitzat per aquest Institut l'any en curs.

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464